MIDDAGSTIPS!

Hej,

Bjuder på lite matinspo idag! Det är grått tråkigt och det känns som att tiden står stilla. Då behöver man något på tallriken som möter hösten och det grå men ger munnen och magen glädje. Food is everything. <3

anza_300814_5164

Foto: Angelica Zander

Biffstek med lök
4 portioner

4 skivor hängmörad biff, ca 180 g/person
6–8 gula lökar
100 g smör
1 msk råsocker
2 dl köttbuljong
1⁄2 dl hackad persilja till garnering
salt och peppar

Gör så här:
1. Skala och skiva löken. Stek i hälften av smöret på medelvärme och tillsätt sockret.
2. Häll över buljongen när löken blivit mjuk och fått fin färg. Låt det koka ihop tills det blir en mustig steksky.
Smaka av med salt och peppar.
3.  Salta och peppra biffarna. Stek dem i resten av smöret i en stekpanna på hög värme i 2–3 minuter på varje sida.
4. Häll skyn över biffarna och lägg på den stekta löken, strö över persiljan. Servera gärna med kokt potatis, det
passar bäst till den härliga skyn.

Ikväll ska jag få laga massa härlig italiensk mat på Eataly med ett härligt gäng som är glada i maten. Mer om det imorgon.

Ha en LOVLEY DAG<3

LOVe Markiz

 

LOADING..