Från en vit prick till…

Från en vit prick på en skärm till att hon, min lilla Liora är här. Nu kan ni se resan från den lilla pricken tills idag.

Hej,

Nu har det snart gått ett år sedan vi satte in det lilla embryot i min livmoder. När jag kollar på bilder och videos från den perioden som vi höll på med IVF och så känns det helt jävla overkligt.

Den här dagen för ett år sedan var jag den mest olyckliga människan på jorden. Trodde inte att jag skulle orka leva en dag till och nu idag ett år senare sitter jag här på mitt vardagsrums golv med min lilla prinsessa sovandes bredvid mig i hennes lilla babynest och är världens lyckligaste. Jag går på röda kärleksmoln. Men livet är verkligen en berg-och-dalbana och det är bara sätta sig i karusellen och åka med både i det goda och det onda som resan bjuder på.

Men det är ju faktiskt helt otroligt att det går o bli gravid som vi blev. En stor eloge till alla specialist läkare och forskare som har kommit på hur man kan göra såhär. Vi kan liksom baka människor utanför vår kropp och sen grädda dem i våra kvinnliga ugnar. Det är helt otroligt…kan ibland inte fatta att Liora var den vita pricken (på ultraljudet) som vi idag inte kan sluta pussa på. Då ska man vara medveten om att den pricken inte är större än ett damkorn. 38veckor och 4 dagar senare kommer hon ut och väger 4kg 10 dagar för tidigt.
#Mashallah som min mamma hade sagt!

Här kan ni se Liora från prick till prinsessa…

Skärmavbild 2017-09-08 kl. 00.24.39

Den vita pricken i mitten är Liora som ett embryo <3

 

IMG_0680

Liora <3

 

IMG_0677

Mys med mamma <3

 

IMG_0674

First night out…. <3

 

IMG_0671

LOVe of my life..

Jag är så tacksam för att möjligheten till att göra IVF finns. Utan IVF hade vi inte haft vår lilla älskling. Livets Godis 

PS: Missa inte mig i Sveriges Radio idag kl10. Snackar MAT!

LOVe
Markiz

 1. Malin skriver:

  Åh detta vita lilla dammkorn! Jag sitter precis och ammar min ”eskimå” (infryst embryo)

  Men vi hade inte haft våra 2 stjärnor om ivf inte funnits.
  Min sambo sa dock när vi satte in vårt första embry och han tittade på ultraljudsbilden och sa ” det ser ut som en stjärna på natthimlen” och de gör det faktiskt (även om det är vätskan o inte embryot man ser hehe) men den kommentaren kommer alltid vara med vår Stella (betyder stjärna). ( hon är 3 1/2 år)

  Sen har vi vår lilla son nu på 2 månader ( som är från samma äggutplock men som legat i en frys i några år =) ) vi skämtade häromdagen att han borde hetat Bob eller Dylan då vår läkare hade på Bob Dylan på hög nivå när han satte in vårt sista embry =)

  Så här sitter jag lycklig med 2 st ivf barn och är så glad över att detta har fungerat och oss två friska knoddar!

  Hurra för forskning och teknik och grymma läkare, sköterskor, embryoskötare (kommer inte på vad det kan heta )

  Kram från en annan ivf mamma som stolt berättar att mina barn kommit till på detta sätt!

 2. Vi satte in vår vita prick till embryo igår. Så håller tummarna att vi får känna samma känsla som du om ett år 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

LOADING..