ÄTA UTE-GUIDEN

7193990b-4d8e-4b1b-9039-f29eead88065

Hej,

I lite mer än två år har jag haft det härliga uppdraget att recensera restauranger runt om i landet men främst Stockholm. Det är både i centrala Stockholm men även ute i förorterna. Vi har haft allt från hamburgerkampen till falafelkampen. Nu har vi dragit igång för hösten och senast testade jag en resturang i Bagarmossen som heter Centan. Om du missade det eller vill ha lite tips på restauranger runt om i Stockholm så klicka här. 

LOVe Markiz

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

FAMILJESÖNDAG

 

IMG_5584

Hej,

Jag har haft en helt magisk söndag med min familj. Vi gav oss ut på jakt efter lite julpynt till bl.a. granen men även Lioras rum. Det blir Lioras första riktiga jul. Förra året var hon bara 4 månader och vi var i Thailand för att hennes gud-mamma gifte sig. Julen är min absoluta favo högtid och i år ska jag gå all-in!

IMG_2060

IMG_2059

IMG_2058

IMG_2057

Efter det åkte vi och käkade super mysig brunch i vasastan och avslutade med lite basket i Brännkyrka hallen.

IMG_2075

IMG_2063

IMG_2066

IMG_6219

IMG_8063

IMG_2079

IMG_2046

IMG_2047

IMG_2048

Nu ligger jag i soffan med mjukis och mys tofflor och Kevin och Liora leker på golvet. Igår lagade jag lasagne och det blev massor över, LYX! Det blev självklart ”rester” till middag.

IMG_1202 2

Hoppas ni alla haft en magisk helg! Imorgon är det dags för MAMA-galan och jag kan säga så här, det har inte vart en enkel match att hitta något sassy att ha på sig när man är halvvägs in i graviditen men det blir Classy och 1§stilrent. Missa inte min outfit här på bloggen imorgon.

LOVe Markiz

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

EMPANADAS

IMG_1938

För några dagar sedan delade jag på min Instagram att jag lagade empanadas och efter det är ni många som har frågat efter receptet och idag äter deltagarna det i ”Så mycket bättre” så här kommer receptet så att ni kan laga det hemma hos er! VIVE  LA COMIDA!

DEG

2,5 tsk torrjäst
3 dl ljummen mjölk
100g rumstempererat smör
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
1 tsk salt

FYLLNING

500g nöt, kyckling eller vegofärs
2 gullök
2 vitlöksklyftor
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
salt & peppar

PENSLING
Uppvispat ägg

Gör så här:

  1. Lös upp jästen med mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och knåda till en deg. Täck bunken med plastfolie och låt jäsa i ca 1 timma eller i kylen över natten.
  2. Hacka under tiden lök och stek i olja tills den mjuknar och blir glansig, ha i kryddorna. Addera proteinet du önskar.  Pressa vitlök och stek tills färsen får färg. Låt kylas.
  3. Lägg sedan upp degen på mjölat bord och dela i ca 18 delar. Täck med en bakduk och låt jäsa i ytterligare 15 minuter.
  4.   När deg bollarna jäst klart, kavla ut varje boll till en cirkel (ca 12-15cm). Lägg ca 2-3 msk färs och vik ihop och nyp yttersta kanten med en gaffel. Lägg dina empanadas på en plåt och låt jäsa ytterligare 20 minuter. Pensla med vispat ägg, grädda mitt i ugnen i 15 minuter på 200 grader.Servera direkt med Pebre  eller frys in när de svalnat.

PEBRE (SALSA)

3 tomater
1 gul lök
1 kippe koriander
1 citron juice
1 dl olivolja
1 grön chilifrukt
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
Salt & peppar

Gör så här

Finhacka tomater, lök, koriander och chilifrukt och smaksätt sedan med olivolja, citronjuice och kryddorna. Salta och peppra efter smak.

Smaklig måltid!

Amor Markiz

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..