Maria testar: 4 brynserum som gör skillnad

Jag har sagt det förr och säger det igen – ett av mitt livs största misstag var att med pincettens hjälp gräva ner mina ögonbryn på 1990-talets Brynkyrkogård.

Året innan jag fann kontaktlinserna, hårfärgen och pincetten.

1990-talet i alllmänhet – Gwen Stefani, Drew Barrymore och högstadiets kickerkultur – i synnerhet tog mina bryn. I motljus med rosa fickspegel. Noppandet var ett lika givet inslag på tjejkvällar som ostbågar och hemkörda hårmasker av öl och ägg (!), men funkade lika bra som förströelse när jag var uttråkad. Vet inte hur många fjun som singlat ner över matteböckerna vid flickrummets skrivbord. Först gjorde det lite ont, sen blev noppandet ett beroende. Lika delar blodsmak i munnen som endorfinpåslag. Smala bryn och feta Fila-dojor var en match made in högstadieskolans rökrute-heaven.
Precis som stora delar av min generation ångrar jag mig bittert.

BITTERT.

De sena 80-talisterna och 90-talisternas maffiga bryn (aka Millenials, avundas dem i SÅ MYCKET) strör salt i såren.
Men jag kämpar och de senaste åren måste jag säga att det är Maria VS Pincetten 1-0. Jag är knappast Frida Kahlo, men mina sorgliga streck (tänk singelstrån på rad) har ändå svält upp till ganska ståtliga buskage.

Anledningarna är 3:

1. BRYNNÄRING! Livets elixir i dessa #browsonfleek-tider. Fyra som funkar följer…

2. FELICIA! Felicia är brynstylist på Benefit/Sephora här i Stockholm och sedan 3 år tillbaka infinner jag mig var tredje vecka i hennes rosa stol. Med magiska händer vaxar, formar och färgar hon tills jag nästan ser ut som Oasis-brödernas okända syster.
Det är så gott som omöjligt att få tid hos Felicia (mer eller mindre hela mode-/mediasverige står på kö, på varje pressevent är 9/10 brynpar fixade av Felicia). Men det finns andra bra brynstylister och Felicia har en blogg som är PORR för brynälskare.
Summa summarum: Noppa/vaxa inte själv, åtminstone inte förrän ett proffs satt formen och visat exakt var du kan rensa överflödiga strån utan att störa formen.

3. BRYNSMINK! Alltså halle-f*ing-luja för senaste årens boom av brynmakeup som fuskar fram ståtliga bryn på nolltid. Pennor, puder, pomada, krämer, brynmascaror och what have you. När det ska gå snabbt brukar jag köra penna, och sedan fixerar jag och ger extra volym med brynmascara, t ex Benefit Gimme Brow. Ska försöka göra ett inlägg med mina favoritprodukter – flera av dem finns i DVs stora brynsminkstest HÄR!

Men OK! Är ni redo. Drumroll… Fyra magiska bryngödare – testkörda, at your service.

1. RAKETBRÄNSLE PÅ TUB

Medik8 Full lash & brow duo, 589 kr/6 ml.

Ojojoj! Dessa har byggt en helt ny VÅNING av hårstrån under mina  bryn. Brynen blir markant fylligare och trendigt fluffiga (hashtag #boybrow). Även min brynstylist, Felicia, noterar efter ungefär två månader att testbrynet växt som ogräs, även om effekten börjar synas redan efter några veckor. Efter testperioden är mitt högra bryn, som matats med Medik8s brynserum, betydligt biffigare än det vänstra, som fått nöja sig med en mindre bra konkurrent. Jag måste till och med, för första gången på många år, rensa rabatten med pincett. Kommer dessutom i duett med ett fransserum, som även det är KICK ASS-högeffektivt. Den mascaraborstliknande applikatorn för brynen gör det till en barnlek att borsta in serumet, som innehåller peptider, vårdande vitamin B5 och ett komplex med sojabönor och veteextrakt som hjälper till att upprätthålla hälsosam tillväxt och förebygga förtida håravfall. Ett föredömligt gödningsmedel. Otroligt prisvärt dessutom. 

2. EKO-GÖDSEL FÖR FRODIGA BUSKAR

Browfood Browfood Eyebrow Enhancer, 995 kr/ 5 ml.

Att ekocertifierade skönhetsprodukter skulle vara mindre effektiva kan vi numera officiellt avfärda. Jag är sedan många år ett fan av fransserumet Lashfood, och relativt nyfödda syskonet Browfood gör mig inte besviken. Här har man dammsugit naturen för att hitta det bästa bränslet för bryn på tillväxt, och innehållet är över 99 procent av naturligt ursprung. Efter några veckor är brynet fylligare, mörkare och har fått en tydligare form. Av mina gamla 1990-talssynder med pincetten syns knappt ett spår. Jag har till och med fått ett strå som blivit så där långt som man kan se på äldre karlar – det är inte trendigt #boybrox, utan #farfarbrow! Vill man riktigt maxa effekten finns tillhörande brynmakeupprodukter som sätter ytterligare eld i baken på stråna.

3. FRANSSERUM SOM EXTRAKNÄCKER I BRYNEN

Elizabeth Arden Pro Lash Recovery Serum, 979 kr/ 4 ml.

Namnet är lite vilseledande – denna krutcocktail till fransserum funkar lika bra i brynen som fransarna. Jag har tidigare använt serumet på fransarna och märkt en klar förbättring i hårets utseende och kvalitet. Den eyelinerliknande penseln är inte helt optimal för bryn och jag får jobba lite för att få in serumet vid rötterna, men det är värt mödan, för snart tar stråna sats. Ingredienslistan är välkomponerad i sann Elizabeth Arden Pro-anda – här snackar vi biokemikonst på hög nivå. Prislappen hade däremot gärna fått sjunka lite.

4. PERFEKT FÖR PUNKTBEHANDLING

Revitalash Revitabrow Advanced, 995 kr/3 ml.

Serumet appliceras med en läppglansliknande applikator som enkel stryks över brynen. Jag lägger lite extra ute vid kanterna där jag behöver lite mer volym. Jag har duttat serum på de punkter där jag önskar extra strån och efter 6 veckor börjar en ny, definierad form synas. Brynet är fylligare och ett litet gap jag haft i brynet vuxitigen.  Systerprodukten Revitalash var ett av de första fransserumen på marknaden, och det märks att brynserumet är formulerat av folk som vet hur man får fart på slumrande hårsäckar (även om varumärket hör till dem som fick gå tillbaka till ritbordet efter att vissa ingredienser förbjöds för ett antal år sedan). Innehåller biotin, peptider och flera andra klassiska tillväxtstimulerande ingredienser som instruerar hårsäckarna att skapa starka, uthålliga strån som sitter kvar länge. Mitt enda minus är prislappen – det blir dyrt att underhålla Cara Delevigne-brynen i längden – och att produkten är lite svår att hitta online.

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..