travel in: athens

5129C513-5EC8-47B7-B9A6-93A6F0C4E167

Äntligen i Aten! Staden där kontrasterna möter varandra. Du finner allt från små mysiga gränder med restauranger som serverar enkel, lokal, fantastisk mat, till roof top barer med utsikt över hela Aten, minutiöst välgjorda drinkar och lounge musik som mjukt strömmar ur högtalarna.

**Finally Athens! The city where the contrasts are high lighted. You find cozy alleys with local very good food and the coolest roof top bars with drinks and lounge music well done and chosen.

IMG_0302 (1)

Zucchinibollar, grekisk sallad, oliver och mycket grönt med smak av solen. Det traditionella grekiska köket levererar.

**Zucchini fried bites Greek salad, olives and loads of greens with taste of sun. The traditional Greek kitchen delivers.

3468B09D-8D69-4D14-92A5-37FC9598D518

Missa inte en promenad i The National Botanical Garden. Som en saga.

**Don’t miss a walk in The National Botanical Garden. Like a fairy tale.

3395A7DD-FE31-4C3B-B5E1-9734F8F3EB9A

Många härliga ställen i den här staden. Coleur Locale har en mysig restaurang, takterass och bar med magisk utsikt och ljuvliga drinkar. En annan grym rooftop bar finner ni på hotel Electra Metropolis, åk högst upp, njut av solnedgång och en ljuv drink.

**Many nice places in this city. Coleur Locale have a nice restaurant and rooftop bar with an amazing view and spot on drinks. Another bar not to miss you find at hotel Electra Metropolis, go to rooftop, enjoy the most beautiful view of sunset over Athens and magic drinks.

IMG_0291

C244741E-A59A-40CB-91A2-0B101D8A8775

Bästa hemgjorda glassen på Kokkion!

**Best homemade ice cream at Kokkion!

IMG_0514

Akropolis, den västerländska kulturen och filosofins vagga. Vi tog en förmiddag  och vandrade upp via tempel för att till slut nå upp på höjden. Väl värt, magiskt vackert och du har Aten för dina fötter.

**Acropolis, the craddle of Western culture and philosophy. We took a noon to walk up the hill. Stunning and beautiful, with the view of the whole city.

IMG_0662

Sista dagen tog vi tåg från Pireus, längst med kusten och den grekiska ‘rivieran’. Otroligt vackert! Vi hoppade av vid en restaurang som låg precis vid havet och serverade gudomliga skaldjur. Stilla framför oss som på bilden ovan, men bakom oss satt ett femtiotal lokala pensionärer och skrattade högt, pratade med ägaren till restaurangen och levde livet. Underbart!

**The last day we too the train from Pireus along the coast and ‘The Greek Riviera’. So beautiful! We jumped off at a restaurant just by the sea specialized in seafood. Calm in front of us as you see in this picture, but behind there were fifty elderly locals, talking and laughing loud, had conversion with the owner of the restaurant their friends and living life. Love it!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..