LA Guide – My Hotspots

 

Som äkta New York fantast, måste jag ändå ge LA många plus. Fantastiskt klimat, supermaxat i storlek och även i utbud men ända extremt avslappnat och välkomnande. Under våra två veckor på plats hann vi se många olika delar av staden. Har samlat några tips på restauranger, caféer och platser här som jag tycker man inte får missa om man är i änglarnas stad.

Känslan kring Venice Beach har fallnat och blivit alltför kommersiell det senaste men härligt att strosa längs stranden, se den äkta skate-kulturen pulsera med alla åldrar som kastar sig ut i banan och missa inte de små fruktkioskerna där man får pinfärsk melon, ananas och mango med salt och chili. Om du tröttnar på kommersen, sök dig bakom strandpromenaden och se LA’s  Venedig med vackra kanaler och små fantastiska hus längst med dessa.

Mat finns det från vilket kök du kan önska dig i LA. Vi åt vietnamesiskt, japanskt, koreanskt, mexikanskt, italienskt, franskt och den bästa amerikanska frukosten tog vi på klassiska dinern Cassell’s i Koreatown som funnits sedan 1948, adress 3600 W. 6th Street.

I Silver Lake fann vi ett pärlband av fantastiska restauranger, bland annat denna Botanica på 1620 Silver Lake Boulevard med härlig atmosfär och amerikansk meny med ‘cross-over’ känsla.

Äkta beauty heaven finner man i vackra butiken Violet Grey, 8452 Melrose Place West Hollywood. Jag fann en underbar ögonkräm från amerikanska märket iS Clinical och KNC Beauty Lip Mask . En timme försvinner snabbt när man botaniserar i det digra sortimentet och får tips av vänlig och kunnig personal.

Efter shopping i de underbara butikerna runt Melrose Place, sitter det perfekt med en espresso och hemgjord italiensk glass på Angelina’s.

Fullkomligt älskar couture vintage och LA har flera butiker man kan förlora sig i. Ett måste är ikoniska The Way We Wore dit stylister och diverse celebrities söker sig. Undervåningen har ett handplockat, välkurerat urval med blandade guldkorn som är mer ‘tillgängliga’ i pris. En trappa upp finns couture delen där modehistorien finns representerad med designers som Givenchy, Chanel, Yves Saint Laurent, Pucci m fl. Missa inte!

Konst finns mycket och bra i LA. Missa inte muséet LACMA och The Broad – fantastiska samlingar av samtida konst! Har ni en för- eller eftermiddag över, besök The Getty Center (nedan) som man kommer till via en tågbana upp på en kulle. Härlig vy, fina utställningar och vacker trädgård att promenera runt i.

Vi tog en avstickare två dagar till Palm Springs och The Joshua Tree National Park. Parken är hisnande vacker med sitt karga landskap, bergen som en kuliss från en westernfilm och de karaktäristiska Joshua träden överallt. Rekommenderas!

Sista restaurangtipset för den här guiden, listan skulle kunna bli hur lång som helst..är restaurang MhZh på 3536 Sunset Boulevard (i övrigt en gata med massor med härliga caféer, barer, restauranger). Himmelsk mat, underbar atmosfär och härlig blandning av folk. Ljuvligt.

  1. LA en favoritplats med många fina stränder, Manhattan, Hermosa, Redondo, Huntington och längre söderut finns underbara Laguna Beach. Bra hotel är Shade hotel i Manhattan eller Redondo Beach.

    1. Hej Inga-Lill!
      Tack för tips:)
      Mvh Lina

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..