Givenchy 1927-2018

 

Hubert de Givenchy gick bort i helgen 91 år gammal. Han var modedesigner, konstsamlare och grundade sitt modehus Givenchy i Paris på Rue Alfred de Vigny 1952. Skådespelerskan och vännen Audrey Hepburn var en influencer av sin tid och bar hans kläder privat och i filmer som ‘Breakfast at Tiffanys’. Givenchys var känd för sin utsökta smak och hade den spanske modeskaparen Cristobal Balenciaga som mentor. Claire Waight Keller, tidigare kreativ chef på Chloé, står idag bakom Givenchys kollektioner och innan dess utvecklade Riccardo Tisci varumärket under 12 år.

**Hubert de Givenchy past away this weekend 91 years old. He was a fashion designer, art collector and founded his fashion house Givenchy in Paris at Rue Alfred de Vigny 1952. The actress and friend Audrey Hepburn was an influencer of her time and wore Givenchy’s clothes in private and in her movies like ‘Breakfast at Tiffanys’. Givenchy was known for his excellent taste and had the designer Cristobal Balenciaga as his mentor. Clare Waight Keller, the formerly creative director at Chloé, has inherited Givenchy from Riccardo Tisci, who left the label in February after 12 years.

Riccardo Tisci for Givenchy 2010

Claire Waight Keller for Givenchy 2018

Pictures from Pinterest

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..