LA lock down

2FFDF021-8FFB-404D-95B8-5F56C690D25A

Så är alltså LA – och hela Kalifornien – i lock down. Först stängde alla skolor, sen gym, barer och restauranger och igår beordrade guvernören att alla ska hålla sig hemma. Man får inte träffa vänner eller indirekt familj.

38740B48-69E6-4DB3-90E7-4FF37FCBFEB8

Men mataffärer och apotek är undantag, och man får gå promenader och hajker. Som TUR är!

”Safer at home” som de kallar det, ska vara i en månad, men det är troligt att det blir två enligt LA:s borgmästare. Det är LÄNGE att bara vara hemma utan att träffa andra människor. Världen över håller folk sig på sin kant även om de inte sitter i lockdown och många känner sig ensamma. Tänk på att ringa familj och vänner!

 

 1. Mia skriver:

  Hej!
  Här i Sverige fick jag just veta från en presskonferens med Folkhälsomyndigheten att min påsklovsresa med familjen till Åre inte behöver bokas av. De är nöjda med att Skistar stängt ner afterski och gondoler! Härligt att träffa på tusentals Stockholmare & andra glada svenskar i backen, i mataffären, i liftkön…. Hoppas vårdcentralen har öppet som vanligt och apoteket….

   1. Mia skriver:

    Så klart åker vi inte men tragiskt att inte regeringen tar sitt ansvar & stänger skidanläggningar. Istället hänger de ut oss till allmänheten för om vi åker så blir vi lynchade inte de & inte får vi boka av utan kostnad. Heja Sverige eller rättare sagt Skämmes Sverige!

    1. BLH skriver:

     Ja, håller med, de borde besluta om att stänga dem. Trist att inte få boka av 🙁

 2. Lotta skriver:

  Hörde att i något sydeuropeiska land kan man hyra hund för att komma ut.Kreativt.
  Stay safe out there!

  1. Tusse skriver:

   Hej
   Japp i Spanien kan man hyra ”någons” hund för € 30-35 för att promenera ut med.

 3. Vettigt, något Sverige borde tar efter o hoppas gör så vi får ett slut på denna skit.

 4. Frida skriver:

  Så många som påverkas i stort och smått. Svårt att överblicka konsekvenserna. Får man i dessa tider önska sig ett inlägg om sommarhuset? Ibland är det skönt med något som bara bryter av. Om du orkar och hinner så klart när allt är som det är.

 5. Monica skriver:

  Ja,det är rätt deppigt,men nödvändigt ju tyvärr.
  Här i Italien är vi redan hemma sedan två veckor och det börjar bli rutin nu. Man får göra det bäst av situationen,helt enkelt.Har nu även börjat kolla in olika,lite (för mig) nya träningsformer att göra hemma för att få variation. Tex Zumba och pilates med diskus. Ska testas,absolut. Annat som ska fixas är två balkongbord som ska målas,sedan sys det väl lite kuddar. Har redan fixat källaren,hemmet är i tipp-topp, samt lagat ca ”hundra” nya maträtter och lika många efterrätter. Sedan blir det lite mer surfing på nätet och lite mer filmer på streaming. telefon-kontakt med vänner och inte bara sms. Bara att hålla igång och skapa nya rutiner,detta lär hålla på ett bra tag.Vi måste absolut få ner smittorisken. kram på dig,
  Monica i Rom

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..