Vilken färg!?

Untitled Job__S1_8641 1

I veckan målade jag om mitt kontor, tog bort den gamla Fornasetti-tapeten som jag en gång tyckte så mycket om men fick PANIK på efter tre år. Nu är det grått och behagligt och jag är i full gång med att köpa ramar och sätta upp snygga prints istället. Men målningen slutar inte där. Alla sovrum på övervåningen behöver ny färg och i januari ska utsidan av huset målas. Frågan är vilken färg det ska vara här inne? Jag gillar den lite gröna tonen, men vill ha lite kallare ton tror jag. Kanske denna från Farrow & Ball? Och snäppet vitare färg på fönster och lister. Amerikaner gillar varma vita och beige toner och det är mitt absolut värsta. Ett rum i taget har jag målat om alla vita detaljer sedan jag flyttade in och nu är det dags för övervåningen.

 1. Jenny skriver:

  Jag älskar jordnära färger i beige, nougattoner och krämvit. Är väl amerikan innerst inne kanske… vad hemskt!
  😉

 2. Lovisa skriver:

  Vore så kul att få höra lite mer om förlovningen!! Om det inte känns för privat såklart. Tack för en härlig blogg!

 3. Frida skriver:

  Vi har grönt i sovrummet som jag är jättenöjd med. Men den färgen jag gillar bäst av det vi målat är house of philias egna färger som hon tagit fram. Light grey är favoriten. Kall, men också varm. Inte blå i sin ton och inte gul – bara så fin ton oavsett tid på dygnet.

 4. Emma skriver:

  Om du kan komma åt Jotun’s färger så finns det en hel färgkarta som är magiskt.
  Vi har målat båda väggar och tak i hela huset med deras färg och älskar det. Det är något visst med en SUPERMATT finish, 2%. Vi har valt Elegant, marakesh och washed linnen. Supernöjda med alla!
  Tips är också att köra kalkfärg från samma märke, blir en lite mer levande struktur.

  Lycka till och kram på dig!

 5. Anne skriver:

  Håller så med! Neutral vit är alltid mycket snyggare än alla brutna varianter. En sval gråblå skulle vara vacker i ditt sovrum tycker jag. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..