ANNONS

Middagstips!

/

DSC01305

Ilse börjar skolan imorgon (WOW!) och jag och hon har gjort speciella ”skolärenden”. Som att köpa ryggsäck och färgpennor. Hjärtat höll på att brista när hon gick och drog i väskorna och provade den ena efter den andra. Stort beslut. Stor dag. Stor tjej. Det var fint. Sen fick jag jobba i några timmar innan jag lagade nån sorts klassisk husman till middag: Ångad torsk med potatispuré, sockerärtor och pepparrotssås. Enkelt, hyfsat snabbt och väldigt gott – tycker även barnen.

DSC01296

”Mat-Jennie”!

DSC01333

Börja med att skala och koka ett gäng potatisar.

DSC01311

Jag visar pepparroten. Tage tittar intresserat och frågar om det är en fisk.

DSC01342

Riv sedan pepparroten till såsen. Svårt med några exakta mått, vissa smakar mer än andra, man får gå på känsla.

DSC01362

Värm en burk creme fraiche och en halv deciliter grädde i en kastrull.
Lägg i så mycket pepparrot som behövs. (Mycket.) Det ska smaka! Salta och peppra efter behov.

DSC01368

Avsluta med att pressa i några några droppar citron också. Såsen är klar!

DSC01380

När potatisarna är mjuka: Häll av 3/4 av vattnet, men låt det sista vara kvar. Lägg i en STOR klick smör och en REJÄL skvätt grädde och vispa ihop purén. Smaka av med salt!

DSC01352

Rensa och släng i sockerärtorna i en kastrull med kokande vatten. Högst 20 sekunder! De ska vara krispiga.

DSC01389

Fisken ångas också det sista, parallellt med sockerärtorna. Salta och peppra torsken lätt och lägg den i silen i kastrullen och sätt på locket. Låt den vara där i cirka 5 minuter tills den blir vit. Servera med några citronklyftor och ett knippe dill!

7
130

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00