Slinga håret hemma

 

21052019-IMG_4770

Hej på er! 🙂

Som rubriken lyder.. jag har färgat håret hemma idag. Alla frisörer kan scrolla förbi detta inlägg 😉 När jag var yngre färgade jag alltid håret hemma. Experimenterade med blekning, färg och slingor. Ofta blev det bra.. ibland katastrof, hehe. De senaste åren har jag gått till frisören men som mammaledig finns inte alltid tiden och sist jag gjorde slingor så kostade det dessutom över 2500kr. Känner inte riktigt för att lägga dom pengarna på mitt hår just nu. Ville dock göra något åt den markanta utväxten.

25062019-IMG_1075

Varje gång när jag sitter där hos frisören och dom gör folie-slingor så tänker jag att jag skulle vilja testa göra sånna själv. Bara för att det ser så roligt ut! Älskar pyssel och pill-grejer 🙂 Så idag gick jag lös med folie och blekning.

25062019-IMG_1072

25062019-IMG_1073

Jag använde blekningen till höger högst upp för slingorna. Sen ska jag lägga på färgen som ni ser till vänster ovanpå om några dagar tänkte jag. Den bleker inte utan ger bara blont hår en kallare nyans. Blekta slingor blir ju lätt lite gula eller vita så man bör lägga nån nyansering ovanpå för att det ska se bra ut.

25062019-627FDA72-C968-42BB-9264-9CF9604E6FA9

Och här ser ni resultatet! Bilden till vänster är innan och den till höger efter. Jag hoppas alla frisörer scrollar förbi fort som attan för jag är säkert totalt underkänd i era ögon, haha! Jag tycker dock att det blev helt okej. Inte perfekt men okej. Mitt mål var att få bort den skarpa kanten jag hade innan och få det att se naturligt ut. Jag ville alltså inte ha slingorna helt mot hårbotten som det lätt blir med hätta utan jag ville få det att se naturligt ut.

Brukar ni färga håret själva eller går ni till frisören? 😀

Kram! ♥

 1. Annika skriver:

  Blev ju bra ju!! Den där nyanseringen till vänster, är det något man kan dra i sitt färgade hår mellan frisörbesöken tror du? Som en uppfräschning?

  Jag färgade hemma under ett kort tag, till den gången jag fick en grön slinga i håret. Då var det dags att gå till frisören igen.
  Jag tycker att det är kostsamt för lite bottenfärg (förlåt alla frisörer men det kostar på att gå var tredje månad) och skulle gärna dra ut på besöken.

  1. Annika skriver:

   Det står ”permanent hair color” på den förpackningen som du skriver bara ska ge en kallare nyans?

   Jag är lite rädd för att laborera själv med sånt där.

  1. Tack snälla Annika! 🙂 Den här färgen är permanent färg men jag tycker inte att den är som en färg utan ger håret mer en kall ton bara. Sen vet jag inte om det blir likadant för alla, det kan ju variera beroende på vad man har för hårtyp. På mig blir den mer som en nyansering 🙂 Har du kollat med din frisör? Vissa frisörer är snälla och låter en köpa färg av dom så att man får det som passar ens hår. Du kan ju fråga om du kan få köpa nyansering ifall du är rädd för att laborera själv 🙂

   1. Annika skriver:

    Vet att det finns nån slags nyansering på Åhléns, ska kika där . Om jag nu inte vågar prova denna. Hehe..

    Glad fortsatt sommar!!
    Kram

    1. Ah! Du får gärna skriva sen om du hittar nån bra du kan rekommendera 🙂 Tack detsamma! Kram

 2. Anneli skriver:

  Hade lite bråttom där… skulle ju tillägga att det ser ut som att du sparat 2.500, så unna dig någonting fint nu. Blev hur snyggt som helst!

  1. Tack så mycket! Blev lite shopping idag… hade ju råd med det när jag slapp ett frisörbesök 😉

 3. Anneli skriver:

  Har gått hos ”min” frisör i 35 år men då vi var unga och hon studerade så övade hon ofta på mig – med hemmafärger…
  Behöver jag säga att jag varit både blond, röd, mörk och blockfärgad genom åren 🙂

  1. Haha, känns som vi alla haft en sån tid i livet 😀

 4. Lotta skriver:

  ….jag igen, ville bara tala om att jag inte kunde kommentera ditt inlägg i fredags. Den här ”skicka kommentar” var mer åt det grå hållet, och det gick alltså inte att klicka på den. Nu använder jag alltid mobilen, om det har med saken att göra.
  Nu funkar det ju, men ville ändå tala om.

  1. Ojdå, tack för informationen! Ska säga till om det så får dom kika på det 🙂

 5. Lotta skriver:

  Så bra det blev! Vet inte om jag skulle våga mig på att slinga håret själv, men färgar gör jag, själv alltså. Tycker det är så dyrt hos frissan, och man måste göra det ofta. Är ganska trött på att färga det, känns som ett tråkigt måste. Men jag är mer vithårig än grå, och skulle jag inte färga det känner jag mig väldigt gammal…
  Och det där med gulheten tampas jag också med, det slår liksom över åt det oranga nu på sommaren. Om jag använder för mycket silverschampo ser längderna bra ut men benan (utväxten) lyser lilablå… Vilka problem.
  Tror jag ska leta efter mousse med färg, hade det ett tag. Men det finns ju inte överallt.

  1. Tack! Jag gillar inte heller när det slår över och ser blålila ut så ja brukar lägga i en färgbomb som gör färgen mer havreblond än det där iskalla 🙂 Mousse med färg är också bra! Testade en från Goldwell förra året som var helt ok.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..