Fredriksborg hotell

 

16032019-IMG_3848

Idag blir det ett lite annorlunda inlägg. Igår checkade nämligen jag, Mona och Lina in på Fredriksborgs hotell ute på Värmdö. Framför oss väntade en hel eftermiddag/kväll med tjejsnack, en massa god mat och lite historia på det 🙂 Tanken var också att vår fjärde musketör Kicki skulle följa med men hon var tvungen att ta en jobbgrej i sista stund.

16032019-IMG_3882

16032019-IMG_3806

Hotellrummen var väldigt mysiga och fint inredda men eftersom huset är från 1700-talet så är det också lite spöklikt. Lina som är spirituell kände direkt att det var mycket energi i väggarna. Inget ”elakt” liksom men ni vet, mycket historia.. många människor som kommit och gått genom åren.

fredriksborgshotell

Vi började eftermiddagen med en fantastisk afternoon tea! Kakfatet var helt galet. Bättre än på Grand Hotell, tycker iaf jag 😉 Det var hotellets ägare Jessika som hade bakat allting. Jessika och hennes sambo Pontus var för övrigt SÅ trevliga och det kändes snarare som att man va hemma hos dom än på ett hotell.

16032019-IMG_3831

Mona kan inte äta så mycket socker och Lina är glutenintolerant… kul fikasällskap liksom. Men det blev ju mer till mig, som dessutom åt för två, hehe 😉

fredriksborgs hotell restaurang

Efter fikat blev vi erbjudna en guidad tur, till Linas stora lycka! Hon älskar historia. Mona är helt ointresserad och mitt intresse ligger väl där nånstans mitt i mellan. Haha! Innan vi traskade iväg fick vi kika på menyn och säga vad vi önskade till middag så att dom skulle hinna förbereda maten. Hotellet har precis öppnat för säsongen så det var bara vi och två par till denna dag.

16032019-IMG_3849

16032019-IMG_3845

Precis utanför hotellet ligger Oxdjupet och där passerar alla stora fartyg som går in och ut från Stockholm. Hela kvällen såg vi fartyg som passerade efter varandra. Nästa gång ni åker på kryssning så får ni spana efter Fredriksborgs fästning (bild nedan) 🙂

16032019-IMG_3851

Spana in orangeriet förresten. Hit vill jag komma tillbaka i sommar och luncha! Nu hade vi tyvärr inte det bästa vädret men jag kan tänka mig att det är helt fantastiskt en solig sommardag. Det är också en jättefin plats för bröllop.. tips till er som tänkt gifta er och letar location!! 🙂

16032019-IMG_3854

Precis intill hotellet ligger Fredrikborgs fästning som byggdes år 1719 och vid den tiden Europas modernaste i sitt slag. Man byggde den för att skydda Sverige mot danskarna, polackerna och ryssarna.

På baksidan av fästningen kan man gå in via en vindbrygga. Det är öppet några gånger i veckan och då kan man gå in och även få en guidad tur (så som vi fick). Tips är att ringa och kolla med hotellet först vilka dagar det är om man är intresserad!

16032019-IMG_3863

Som sagt.. mycket historia i väggarna 🙂 Klotter ända från 1800-talet.

16032019-IMG_3867

Inne i fästningen var det kolsvart och iskallt! Läskigt men spännande. Pontus berättade att dom haft en hel del events och bröllop där. Tänk er när man har belysning upp längs med väggar och tak. Coolt!

Just nu bor det 25 utrotningshotade fladdermöss där inne, så vi fick smyga och prata tyst för att inte skrämma dom.

16032019-IMG_3871

Det var sjukt svårt att fota eftersom det var helt kolsvart. Vi använde ficklamporna på mobilerna för att se något. Här var vi inne i fästningens mitt och det är en våning ned (under detta golv) som fladdermössen bor. I detta rum förvarade man allt krut när fästningen var up and running.

16032019-IMG_3892

Efter vår rundvandring gick vi tillbaka till hotellet där vi käkade en supergod middag och satt och snackade i fler timmar. Har alltid lika kul med dessa tjejer ♥ så kloka, snälla och genuina! Typsikt att Kicki inte kunde följa med, men förhoppningsvis blir det fler gånger 🙂

Förresten, här ser ni Lina in action med att fotografera maten (typiskt bloggare, haha!) och Mona som njuter av den goda svampsoppan.

fredriksborgshotell1

Jag åt flankstek till varmrätt och en brownie med grädde till efterrätt. Mums!

Eftersom det bara är 20 dagar tills mini är beräknad och jag mer eller mindre känner mig som en tickande bomb (!) så valde jag att inte sova över utan jag körde hem sen på kvällen. Men som sagt, jag vill verkligen tillbaka hit i sommar.

Ha en fortsatt fin söndag allihopa! ♥

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..