Babynest

 

26012019-IMG_3060

Jag är med i några gravidgrupper på Facebook. Det är kul att läsa om hur andra mår, planerar, fixar osv. när man är ungefär lika långt i graviditeten. Jag läste däremot ett inlägg där en tjej beklagade sig lite över att hennes partner inte var så delaktig i deras kommande barn. Han brydde sig inte så mycket om inköp osv. utan det var hon som fixade det mesta. När kommentarerna trillade in så insåg jag att det var fler tjejer som upplevde att det var så. Det hade inte ens slagit mig förrän då, att alla killar kanske inte är lika engagerade. Jag har turen att ha en sambo som verkligen är engagerad! Thomas är med i allt och vi är ett grymt team. Han följer med till barnmorskan, är delaktig i allt som ska handlas in, kommer med egna idéer och förslag samt peppar mig och säger varje dag att jag är vacker som gravid. Så glad för det! ♥

Så även om det kanske låter här i bloggen ibland som att jag är den som fixar allt så är han alltså minst lika delaktig 🙂

Så.. till det senaste inköpet. Ett babynest!

26012019-IMG_3062

Det finns ju alla möjliga babynest men vi valde ett som inte är så stort, just för att det ska få plats i vår bedside crib. Först funderade vi på om det är dumt att ha ett vitt, med tanke på att det säkert blir smutsigt men va fasiken, man kommer inte ha det så länge och man kommer ju ha en filt som skyddar lite också. Jag tycker iaf att det är fint. Enkelt men fint!

Sen har jag hört att vissa barn inte ens gillar att ligga i dom? Har ni någon erfarenhet av det?

26012019-IMG_3063

Just de! Klickade hem en bärsjal också. Vi kommer nog köpa en riktig bärsele framöver (vi är lite inne på en BabyBjörn) men första tiden och framförallt när man bara är hemma tänker jag att en sjal räcker. Jag ser framför mig att jag ska få lite fria händer till att bl.a. blogga om mini sitter/sover i den här 😉 är det en önskedröm eller tror ni det kommer funka? hehe

26012019-IMG_3068

 1. Ellinor skriver:

  Bärsjal är ett måste (precis som jag tipsat dig om tidigare ;))! Toppen för att kunna laga mat, gå på toa i lugn och ro och alla andra måsten den första tiden.. speciellt om din bebis är en närhetsbebis som min var och är. Nu använder vi bärsele istället, den är smidigare utomhus när O har massa kläder på sig. När vi flög till Köpenhamn förra veckan var bärselen räddningen på resan haha 🙂 Jag började sjala O när han var 2 veckor, så han är väldigt van vilket är skönt nu. Och det är ju mysets MYS att sjala sin lilla!

  1. isastar skriver:

   Ja men det är du som har fått mig att köpa en! 🙂 Ser fram emot att få använda den, sen som du säger, byta till en bärsele senare 🙂 Saknar dig! Kram

 2. Annika skriver:

  Jag upplevde att min man var högst delaktig. Dock var han bara med till bm på inskrivningen och de två ultraljuden.
  Att gå dit och mäta magen tyckte jag gick utmärkt att göra själv. Hade en okomplicerad graviditet utan frågor.

  1. isastar skriver:

   Nä precis, Thomas var inte med sist till BM heller när det bara var mätning av magen 🙂 Däremot ska vi gå på förlossningskurs och ”första tiden hemma-kurs”. Var ni på något sånt? 🙂

   1. Annika skriver:

    En föreläsning om förlossningen gick vi på men någon hemma-kurs har jag inte hört talas om. 12 år sen vi fick barn så tiderna ändras. Tror dock inte att det hade varit något för mig. Jag är mer en sån ”det löser sig” än gå-på-kurs-människa 🙂

    1. isastar skriver:

     Hehe, ja vi får väl se vad den ger men eftersom det är första barnet så tänkte vi att det är lika bra att få så mycket info man bara kan 🙂 annars är jag oftast också en ”det löser sig” person 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..