Amningshjärna!

Hej!

Ledsen att det varit tyst här. Vi åkte hem ifrån Sundsvall igår och min tanke var att blogga så fort vi kom hem till Stockholm men det visade sig att jag glömt laddaren till datorn där uppe, så den är stendöd. Mina snälla föräldrar skyndade sig att lägga den i ett paket och skickade iväg den redan igår så förhoppningsvis kommer den på posten idag eller imorgon 🙂 tills dess får ni stå ut med det här inlägget som jag skriver från telefonen.

Annars är det en ny vecka och tillbaka till rutinerna här hemma. Jag ska precis fylla i kalendern med alla viktiga datum att komma ihåg. Mitt minne är inte det bästa just nu (no shit!) haha! Skyller på amningshjärnan 🙂

Så här ser mornarna numera ut. En kopp te till mig och en flaska till lilleman. Testade en ny flaska från Twistshake idag. Dom är ju himla poppis men han är inte helt förtjust ännu. Han är van vid Herobilitys flaska som har en annorlunda napp. Får se om det är en vanesak!

Hörni, jag är peppad på att komma ut och träffa folk. Typiskt nog fick jag inbjudningar till jättemånga roliga events precis runt tiden då Tim föddes så jag fick tacka nej till allt. Har ni några tips på vad man kan hitta på som mammaledig i Stockholm? Tim är ju lite större nu så nu vågar jag ta med han ute på lite mer saker 🙂

Kram så länge!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Svettigt!

 

Hej på er!

Wow vilken värme det kom idag, härligt! 🙂 Jag, Tim och mamma promenerade ner till stan en sväng då mamma hade ett bankärende. På vägen lyckas jag tappa min telefon i backen så nu är skärmen sprucken i tusen bitar. Gaaah! Så jäkla irriterande när det händer. Jag tappade den i backen igår med (sjukt mkt att bära på med småbarn) men då höll den… idag gjorde den inte det. Typiskt!

Efter att vi varit på stan så promenerade jag till min faster som bor i närheten och fikade en stund. På vägen hem sedan så börjar Tim skrika i vagnen och jag får lite panik. Som nybliven mamma är man inte så kaxig när ens 4-veckors bebis börjar skrika, hehe. Och jag är inte heller bekväm med att att sätta mig och amma offentligt, vilket gjorde att jag bestämde mig för att springa in på Ica och köpa en tetra ersättning. Svettig och med en skrikande bebis så tänker jag inte på att jag har en tom cola zero som står i mugghållaren på vagnen. Big fail!

IMG_0895

Jag vill bara skynda mig hem så jag tar snabbkassan där man scannar varorna själv. Scannar tetran och är på väg ut. I all hast så slänger jag den tomma cola-burken i papperskorgen bredvid kassan. Då kommer en ifrån personalen fram till mig och säger att han vill se mitt kvitto. Jag tänker lite snabbt att det är en avstämning (händer ju lite då och då vid självscanningen) så jag ger honom glatt mitt kvitto. Då pekar han på sopkorgen och säger… ”och cola burken..? Du har inte betalat för den.” Jag blev som ett frågetecken. Ett chockat frågetecken! Börjar svettas ännu mer och förklarade att jag hade den med mig i vagnen och att den var tom. Han plockade upp den ur soporna och frågade vart jag hade köpt den och ifall jag kunde visa upp kvitto på att jag betalat den. Vilket jag såklart inte kunde… jag hade ju tagit den ur kylen hemma på morgonen innan promenaden. Han började prata om att dom säljer cola zero i butiken och att jag måste säga till personalen att jag har den med mig in. Jag bad såklart om ursäkt (han hade ju rätt) och att jag inte tänkte på det (hej amnings-hjärna!) men han verkade ändå inte nöjd och fortsatte misstro mig. Jag frågade vad han ville att jag skulle göra, betala den igen?! Tim var missnöjd i vagnen och jag kände hur alla runt omkring började stirra. Till slut, efter mycket om och men, gav han mig den tomma burken och kvittot och sa att jag fick bestämma själv hur jag ville göra. Typ som att jag skulle ha dåligt samvete. Fyyy vad jag skämdes!

Var helt chockad när jag gick ut därifrån. Jag förstår såklart att folk säkert stjäl en hel del (jag har själv jobbat i butik och vet att snatteri är enormt kostsamt) och att det är en rutin dom har men han kunde verkligen haft en lite trevligare ton. Jag kände mig verkligen anklagad och skämdes SÅ när jag gick ut därifrån och alla trodde jag var en tjuv. Snacka om att jag aldrig kommer våga ta med en burk in i en butik igen. Brukar ofta ha en dricka liggande i korgen under vagnen (blir sjukt törstig av amningen) men det får jag komma ihåg att inte ha framöver.

IMG_0939

Nu har Tim iaf fått sin ersättning och verkar nöjd.. för stunden 😛 Nu ska jag bara försöka hitta nån som lagar iphone-skrämar…. suck!

Hoppas ni haft en fin dag iaf! Kram på er ♥

 1. Annika skriver:

  Vilken dum jävel!! Bra att de håller koll men jag tror inte att du såg ut som nån som snattar en cola. Morr!!

  1. Nä, sen kan ju en tjuv se ut hur som helst men ja hoppas inte jag ser ut som nån, haha!

 2. Emmy skriver:

  Men hallå!? Då skulle man ju inte kunna gå in i en affär med dom kläderna på sig som man har köpt där. Nån måtta får det väl ändå vara!!

  1. Ja, lite så faktiskt! 😝 slog mig sedan att jag oftast har våtservetter, ersättning och annat i skötväskan. Tänk om man blir anklagad för att ha stulit de också..

 3. Mona skriver:

  Så sjukt jävla dåligt. Snigel på ögat på den personen. Varje dag, resten av året.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Bebisjoller

 

IMG_0834

Hej på er!

Jag och Tim är fortfarande i Sundsvall hos min familj. Det är väldigt skönt att få lite hjälp av min mamma och pappa när Thomas är borta. Till exempel så sover ju Tim med mig hela nätterna, men sen runt kl 7-8 på morgonen när mamma vaknat så tar hon honom 1-2 timmar så att jag får sova lite till. Så härligt!

Annars har dagarna här uppe varit lugna. Vi har varit ute på långpromenader varje dag. Jag har hunnit träffa vänner och släktingar men också hjälpt mamma och pappa med att sätta nya lister i hallen där dom bytt golv.

Här om dagen besökte vi min kompis Ellinor och hennes son Oliver som är 8 månader. Så sjukt att Tim kommer vara så stor om ett halvår! Ett litet barn och ingen bebis liksom. Samtidigt som man vill att han ska bli större så vill man inte att det ska gå för fort 🙂 På tal om att bli större så har Tim förresten börjat ”prata” lite nu. Han gör en massa jollrande ljud och skrattar/ler när man pratar med honom. Hjärtat smälter ♥ han är så söt!

2BA15D02-EA1A-4CE0-A48A-6EF265F51B6C

Nu ska vi kika på semifinalen utav Eurovision Song Contest. Ha en fin kväll allihopa.

Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..