Tips för lättare löpsteg

Våren och ja- nästan början av sommaren har kommit till Skåne och tack vare allt regn som porlat ner och sol emellan så blommar det för fullt överallt!

varenda träd , buske och blommor slår ut från knopp till färg och det är alldeles ljuvligt att mysjogga mellan skog o hav.

Det är såklart kondition i första hand som hjälper dig i din löpning. Du behöver springa mer för att få upp din kondis. Gärna bygga styrka så kroppen klarar och orkar mer. Om det är vad du vill. Men påminn dig om att allt är gott nog. Hetsa inte om du vill springa för att du tycker om det. Låt det vara som det är.
MEN det kan hjälpa att se över din hållning eller löpteknik när du mysjoggar.
Du ska inte helt ändra ditt löpsteg för alla har vi ett unikt sådant. Dock kan man se över några delar som kan underlätta och hushålla med energin bättre.

Här kommer några små tips. Testa om du vill eller strunt i det om allt känns fint. Låt joggen vara kravlös och ge dig själv en klapp på axeln varje gång du joggar. Om det så är 1 minut. Det är bättre än 0 minuter.

Ha en skön fredag! Jag fick en magisk start med Hunken på fredagsmilen, avslutande bageri och dopp i havet med kaffe på bryggan. Livet!

All kärlek!

Ida

( kläder från Lululemon. Keps Nike. Skor On Running modell Cloudswift

Sträck på dig. Förläng kroppen och låt bröstet vara framåt. Som att någon drar i hjärtat med ett snöre.

Lyft på bena:) Inte lika mycket som på bilden men gör såhär 10-20 steg för att bana in den rörelsen. Tänk att du har spetsiga knän som ska peka framåt.

Förläng förläng ! Som att något drar dig rakt upp från skallen. Du ska vara mer i luften än marken. Tänk upp upp upp.

Krymp inte ihop som en säck. Det tar energi som skam och bromsar farten.

Inga breda armar utåt. Det bromsar fart.

När man promenerar sätter man i hälen. När du joggar ska du träna efter att landa mitt på foten rakt under höften och skjuta ifrån men tårna.

Morgonens belöning efter mysjogg. Kaffe från Boathouse i hamnen .

Min Hunk o dopp från bryggan. Morgonmagi!