Vinyasa . Vad är vinyasa yoga?

Vinyasa är när andningen liksom synkar med yogapositionerna som vi på yogaspråk kallar asanas. Andningsteknik kallas pranayama . Så att förena asana o pranayama i ett flöde. Ett flow där du varken har något vidare start eller stopp i mestadels av klassen .

Ingen klass är den andra lik och det finns liksom inget egentligt facit. Det kallas för Yoga of the Rebels . Det stämmer bra. Rebellisk lite rockstar-yogastil. Kanske just därför jag fullkomligt älskar den och bestämde mig för att bli Vinyasa-lärare för några år sedan.

Det finns som du kanske hört fler yogastilar . Bla Hahta Yoga där du håller en position i taget och Ashtanga Yoga där du följer en serie och den är mer strikt. Bikram likaså. Yin yoga är en annan favvo där du jobbar 3-8 minuter i varje position så det blir andra effekter av passet. Ska berätta mer om det en annan dag.

Yoga är nästan som med viner. Det är en hel värld att upptäcka och ju mer man lär sig desto mindre vet man.. Det är så oerhört mycket historia, filosofi och anatomi att lära inom alla de olika grenarna yoga.

Jag älskar vinyasa just för att jag kan antingen elda på så jag svettas och flåsar som en tok och kan få träningsvärk i flera dagar eller , som varje morgon, en kort mjuk sekvens där andetaget släpps ner och kroppen smälter .

Jag hade länge längtat efter att få yoga för Shay Peretz.  Så hade han klass i Stockholm när jag var här! På yogayama Östermalm. Jag gick dit med höga förväntningar och lämnade med eufori! Briljant klass med så mycket kärlek , tillåtelse, intelligens och ödmjukhet. Jag kan varmt rek klassen och studion. (Obs!. Ej samarbete)

Sån lycka att få besöka en magnifik studio med magisk lärare!

Shay prepping for class

Så mysig lounge att dricka te innan eller efter klassen

Gick loss totalt i butiken på rökelse , stenar och en ny ögonkudde.

Om du inte vill besöka studio kan jag rek . Mymowo där jag har några mjuka vinyasas. Även på Soulworkclub  har vi yogaklasser i membership eller i alla våra program.

Eller www.yogobe.com för massa härliga vinyasa-klasser att testa på online med några av nordens främsta instruktörer .

Yoga är något som kommer passa alla vill jag nästan påstå. Du kanske bara behöver hitta den form som passar dig.

Det ger så oerhört ljuvliga effekter och det är inte så att man måste kunna stå på huvudet eller vara smidig som en kobra. Herregud jag har ju varit fotbollsspelare och gymtjej. Jag är verkligen inte smidigaste i stan och var stel som ett kylskåp i början.
Just yoga är oerhört tacksam för du märker skillnad så snabbt! Bara efter ett pass kan du märka stor skillnad och gör du lite och då o då kommer du märka enorm skillnad .

Vad får man av att praktisera yoga?

-Bättre hållning

– Stark bål

– Ökad kroppskontroll

– Ökad rörlighet

– Mer närvaro, fokus och medvetenhet

-Bättre mikrocirkulation i både hud, blod och organ.

– Bättre tålamod och klarsynthet

– Jag skulle faktiskt vilja påstå bättre  självkänsla . För att du lär känna din själ och kan lita mer på din magkänsla när du jobbar MED din kropp på detta sättet

sedan finns det såklart 1 miljon goda effekter till utöver dessa… Det händer magiska små ting med kropp o själ när man belönar den med yoga. Kom ihåg att testa dig fram. Tillåt dig vara ny och novis . Sätt inga krav och pressa INTE. Jobba alltid med kroppen. Yoga för mig handlar om acceptans och tillit med kärlek. Om du tappar andetaget ska du backa. Vinyasa är flow i positionerna lika mycket som i andetaget som utan motstånd ska få flöda fritt långt ner-ut i kropp- upp och genom näsa mun.

Ha en fin onsdag raringar!

kanske kan du just nu unna dig 5 djupa andetag?

kärlek

Ida