ANNONS

En god magkänsla

/

Familj

,

Vardag

,

(Detta är ett samarbete med BioGaia)

Jag har under så länge jag kan minnas haft bekymmer med min mage. Den är liksom lite känslig och skör. Jag behöver tänka på vad jag äter och dricker samt hur jag planerar dagens mål. Jag märker även om jag jäktar för mycket eller blir orolig över något så påverkas min mage… Å är magen illa så känns allt i livet lite svårare tycker jag. Är magen helt lugn kan jag både prestera bättre och få mer kvalitet i vardagen. Jag vill inte ens behöva tänka på min mage.. Den ska bara vara bra .. =)

Jag har gjort ultraljud, gastroscopi och testat en mängd olika receptfria läkemedel och kurer. Helt utan att någon kommit fram till vad det kan bero på.

Emellanåt är den helt bra och ibland är det joxigt. Jag blir uppblåst, får kramper och oro. Så för några månader sedan fick jag ett mail om just detta. Någon hade läst att jag hade dessa problem och skickade mig två burkar med BioGaia. Det är två små tuggtabletter jag tar en gång per dag och jag som testat allt var inte sen att testa även detta.

Nu vill jag dela med mig av hur det faktiskt hjälpt mig till en bättre magkänsla!

Jag har inte alls samma oro i magen. Den är liksom lugn.. Sedan har just uppblåstheten släppt ordentligt. Detta tillsammans med kontinuerlig yoga tror jag varit det bästa för min mage.

Även barnen tar varsin på morgonen. De tycker den smakar godis:)

Vad är nu detta för små piller som skapar denna goda magkänsla?

Probiotika/ Mjölksyrabakterier
Mjölksyrabakterier har använts av oss människor under tusentals år. Innan kylskåpets introduktion användes mjölksyrabakterier ofta till syrning av mat. Syrning förbättrar smak, näringsvärde och hållbarhet hos känsliga matvaror. Mjölksyrabakterier är viktiga för att hålla magen i balans och eftersom vår mat idag inte innehåller lika mycket mjölksyrabakterier längre bör vi se till att få i oss dem på̊ annat sätt.

Probiotika är kosttillskott som innehåller speciellt nyttiga bakterier, ofta mjölksyrabakterier, och som definieras som “levande mikroorganismer som när de ges i tillräckliga mängder ger hälsofördelar hos den som intar dem.” (WHO/FAO, 2002). Viktiga kriterier för att en produkt ska definieras som probiotika är att hälsoeffekterna har visats i kliniska studier. Dessutom måste en probiotisk produkt innehålla samma bakteriestam eller stammar, och samma dos som den som använts i de kliniska studierna.

Lactobacillus Reuteri

Lactobacillus reuteriProtectis är en av BioGaias patenterade mjölksyrabakterier. Forskning visar att Lactobacillus reuteriär en bakterie som har utvecklats tillsammans med människan genom evolutionen. Under miljontals år har vissa stammar av Lactobacillus reuterianpassat sig till just de specifika förhållanden som finns i vår magtarmkanal. Några av oss har Lactobacillus reuterii magtarmkanalen än idag men de flesta har inte tillräckligt höga halter utan bör tillsätta Lactobacillus reuterii form av kosttillskott.

Lactobacillus reuterihar visat positiv effekt i fler än 184 kliniska studier inom flera olika indikationsområden, framför allt inom maghälsa (2017).

Lactobacillus reuteriProtectis:

  • Humant ursprung
  • Överlever passagen genom magtarmkanalen
  • Överlever kontakt med magsaft, enzymer och galla
  • Koloniserar och fäster mot tarmväggen
  • Testad i kliniska studier

D-vitamin

Vad är D-vitamin?

D-vitamin är en fettlöslig vitamin som är nödvändig både för ett starkt skelett och ett välfungerande immunförsvar*. Hur mycket D-vitamin vi får i oss från solen beror bland annat på̊ livsstil, hudfärg, ålder, årstid, tid på̊ dagen och geografiskt läge.

Vad orsakar D-vitaminbrist?

Det finns flera olika orsaker till D-vitaminbrist. För lite exponering för solljus är en vanlig orsak, vilket medför att många nordbor drabbas av D-vitaminbrist under vinterhalvåret. Personer över 75 år, och de som inte vistas lika mycket i solen, rekommenderas ett större intag. Att vistas med heltäckande kläder i solen blockerar det ultravioletta ljus som behövs för att tillverka D-vitamin.

*D-vitamin bidrar till immunförsvarets normala funktion.

BioGaia Protectis med D-vitamin

BioGaia Protectis är ett kosttillskott som innehåller mjölksyrabakterier för magen. Tuggtabletterna, med smak av citrus eller apelsin, passar hela familjen. Produkten finns även som Protectis minipack som innehåller ett pulver som kan blandas i kall vätska eller strös på kall mat. Protectis behöver inte kylförvaras och kan enkelt tas med på resan.

BioGaia Protectis D3innehåller mjölksyrabakterier och 10 mikrogram D-vitamin och passar hela familjen. BioGaia Protectis D3+ innehåller 20 mikrogram D-vitamin för de som behöver få i sig ytterligare D-vitamin.

Återförsäljare

BioGaias Protectis produkter säljs på Apoteket, Apotek Hjärtat och Apotea.se

Om BioGaia

BioGaia är ett innovativt svenskt hälsoföretag och världsledare på probiotika med mer än 25 års erfarenhet av att utveckla, marknadsföra och sälja probiotiska produkter. Under åren har vi byggt upp globala nätverk av ledande, oberoende forskare och specialister, experter inom produktion och lokala distributionspartners över hela världen.

 

Frågor och svar
Vad är Lactobacillus reuteriProtectis?         

Lactobacillus reuteriProtectis är en stam av arten Lactobacillus reuterioch har testats i fler än 137 kliniska studier på människor. Den används i ett flertal typer av produkter såsom droppar och tabletter. Dess vetenskapliga beteckning är Lactobacillus reuteriDSM 17938

Bör jag ta Lactobacilllus reuterivarje dag?  

Mängden av tillsatta bakterier i tarmarna minskar redan en vecka efter avslutad användning. Kroppens egen etablerade mikrobiota är relativt stabil och därmed mycket motståndskraftig mot etablerandet av “nykomlingar”. Även en bakterie som Lactobacillus reuteribör tas regelbundet eftersom få människor i dagens samhälle får Lactobacillus reuteriöverfört naturligt vid födseln. Genom att ta BioGaias probiotika regelbundet kan du bibehålla en gynnsam daglig dos av mjölksyrabakterier.

Borde inte en daglig dos av BioGaia Protectis innehålla ett större antal bakterier för att vara effektiv? Baserat på resultat från kliniska studier har 100 miljoner CFU (Colony Forming Units) per dag bedömts vara en säker och effektiv dos av Lactobacillus reuteriProtectis. Lactobacillus reuteri behöver inte kombineras med andra arter av mjölksyrabakterier.

Bör jag avstå från att kombinera BioGaia Protectis med några specifika läkemedel?        

Probiotiska produkter är att betrakta som livsmedel och jämförbara med yoghurt när det gäller säkerhet. BioGaia Protectis kan till och med vara bra att äta i kombination med till exempel antibiotika.

Vad skiljer BioGaia Protectis från övriga probiotiska produkter?

Lactobacillus reuteriär en av få mjölksyrabakterier som förekommer naturligt i människans magtarmkanal och är därför särskilt väl lämpad för att leva i denna miljö. Många andra probiotiska bakterier är isolerade från växtriket och hör inte naturligt hemma i människan.Lactobacillus reuteriär bland de första bakteriearter som på naturlig väg etableras i mikrobiotan hos nyfödda, men i vårt moderna samhälle är det endast ett fåtal individer som får i sig tillräcklig mängd på naturlig väg.

Lactobacillus reuteriär en av de mest vetenskapligt väldokumenterade mjölksyrabakterierna både när det gäller effekt och säkerhet.

BioGaia garanterar probiotiska produkter av hög kvalitet med smarta produkt- och förpackningslösningar som säkerställer enkel användning och garanterar rätt halt av levande bakterieceller till och med bäst före-datum, även vid rumstemperatur.

Vad är den rekommenderade dosen av Lactobacillus reuteri?

Den rekommenderade dagliga dosen av Lactobacillus reuteriProtectis är 100 miljoner eller 10^8 CFU (Colony Forming Units) av levande Lactobacillus reuteriProtectis. Du får denna dos genom att konsumera: En tablett av BioGaia Protectis magtabletter.

Växer eller ökar mängden Lactobacillus reuterii produkten?

Nej. De probiotiska bakterierna är frystorkade och i ett vilande tillstånd. De blir aktiva först när de kommer i kontakt med saliv. När Lactobacillus reuterinår magsäcken är den redan metaboliskt aktiv och kan kolonisera samt börja verka i magtarmkanalen.

Bör BioGaia Protectis intas med mat för maximal effekt?  

Lactobacillus reuteribehöver inte intas med mat. Rent hypotetiskt kan ett förhöjt pH-värde kort efter intag av mat ha en positiv inverkan på överlevnaden av Lactobacillus reuteri,men det är viktigare att Lactobacillus reuteriintas regelbunden vid valfri tidpunkt på dagen.

Innehåller BioGaia Protectis tuggtabletter soja, gluten, laktos eller mjölkprotein?        

BioGaia Protectis tabletter innehåller inte soja. Korn eller skummjölk används som näringskälla vid odling av den bakteriekultur som används i tabletterna. Vid analys kan man detektera laktos och gluten i kulturen, men i den färdiga produkten förekommer varken mjölkprotein eller laktos i mätbara nivåer. Nivån av gluten ligger under EU:s gränsvärde för glutenfria produkter enligt Förordning (EU) nr 828/2014 (<20 mg/kg).

Kan BioGaia Protectis användas under graviditet och amning?
BioGaia Protectis säkerhet är väl studerad och produkten kan användas under graviditet och amning.

I samarbete med BioGaia

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00