ANNONS

Sola skiner inte jämt

/

Mode

,

Pepp

,

Att begära glädje, positivitet och sprudlande lycka 24/7 är som att be en ko stå på huvud…

Din glädje kommer av dina tankar. Dina tankar påverkas av dina hormoner, ditt humör, hur du sovit, ätit och fått kärlek..

Det finns en snubbe som hette Abraham Maslow. Han kom på en behovspyramid. Denne går ut på att olika behov fylls för att sedan gå vidare till nästa behov som skall fyllas innan nästa steg kan uppnås. Klokt och mycket sant tycker jag. Lär mer om den HÄR om du är intresserad.

My point is…. Begär inte av dig själv att du alltid alltid måste vara pepp. Det är inte jag heller.. Men jag väljer oftast att vara glad. Först kommer jag fram till orsaken varför jag känner mig låg. Sedan ser jag om jag kan lösa det.. alltså sova , äta eller få en kram… Sedan gör jag något åt tanken. Byter ofta ut den mot en annan. För det ÄR roligast att vara glad. Ibland behövs en bra låt i lurarna för att skaka loss den låga tanken…

Ett bra tips är att leta och leta och leta sedan hitta något att vara tacksam över. Oftast landar jag i min hälsa. Då kommer jag på att jag också brukar bli gladare av motion. Sedan tacksamhet över mina barn och min man. Då ser jag till att boka in en stund med dem som jag då ser fram emot. Efter ett tag har jag smittat hjärnan med goda tankar och jag är tillbaka till mitt sprudlande jag efter ibland någon minut, ibland någon timme…

Allt detta grundar sig i att jag tycker en ska vara så glad för livet. För livet och hälsan är inte självklar. Jag har sett alldeles för många exempel på människor som förlorar livet för tidigt eller förlorar sin hälsa.

Så nej… solen och glädjen skiner inte alltid jämt. Men att skapa sin egen sol är tamejtusan alltid värt det!

Heija dig som kämpar just idag! Hitta en tacksam tanke, låtsasle, gör något kul, sätt på en bra låt å kör bara! Lev! Lev livet NU!

all kärlek ,

Ida B -1,2,3 =)

Favvosarna med lite lagom hög midja från Replay

Ville visa min top jag fyndade på HM för 50:- =) Att rota i deras små fyndställ är ibland så kul! Men jag tillåter mig bara att köpa en sak…. Annars handlar man lätt bara för att det är billigt och det är inte miljötänk.

Den långa jeansjackan, jeansen är från Replay sweden. Klackarna fyndade jag på rea förra hösten i sthlm.

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00