ANNONS

Yoga o Yogi

/

Yoga

,

När jag först testade yoga var det yin yoga. Det är alltså den form som är långsam och håller positionen ganska länge. Inte mycket flöde i den typen. Fantastiskt bra för att testa sitt tålamod och gränser . Du kommer djupt in i kroppen och den kan öppna upp både det ena och det andra… Fysiskt som mentalt…

Vet du med dig själv att du är lite rastlös person kanske det egentligen är precis vad du behöver… Men som jag sagt innan… ta det vackert. Låt dig börja där du är idag.

Så för dig som inte vill ”missa” ett träningspass ( ja det får jag höra av många av er) till förmån för yogan så tycker jag hellre att du ska börja med global yoga, vinyasa eller likande. Ett yogapass där det ”händer ” lite mer… Sedan se var det leder dig…

Jag blev inte frälst på något sätt första ggn jag testade.. jag tyckte det var superjobbigt! Jag var stel som en kamin efter 18 års fotboll och avsaknad av stretch … Jag blev superstressad av att titta på alla andra i klassen som var mycket mjukare än jag… Men jag har nu insett hur fantastiskt bra min kropp o knopp mår av yoga . Med det med mig visste jag att jag ville ge det mer chanser… Så jag fortsatte och lät nyfikenheten leda mig. Nu är det snart 6 år sedan min första klass och jag är mer hungrig på det än någonsin. Det finns SÅ mycket att upptäcka och jag är inte på långa vägar klar… Jag har sedan länge också släppt jämförelsen… Jag värderar min stund på mattan för högt för att lägga tid och energi på att titta på alla andra… Det är jag och min kropp som är där. Jag är inte där för alla andra… Om jag nu inte leder klassen såklart..:) Då är jag BARA där för alla andra. Älskart!!

Rörlig, mjuk och skadefri blir jag av yogan. Jag kan ligga/sitta/ stå i positioner i vardagen som jag inte kunnat innan. Jag känner mig också så ren i hud, kropp och själ. Beror nog på en kombo av mycket såklart. Men om jag inte yogar på några dagar blir kroppen liksom full igen… Då rullar jag ut mattan och tömmer sedan fylller på med ny energi!

Jag tror att den växande yogakulturen kommer att fortsätta växa. Just för att vi lever mer och mer  statiskt och stressat . Dynamiken, djupandningen och återhämtningen behövs. Som att du ger dig själv en klapp på kinden. Allt ordnar sig. Bara ta en paus. Låt kroppen komma ikapp.

Sen behöver du inte ha en buddha-staty och sjunga chanting me en gång… Se det som något du ger kroppen. Benämn det som rörlighetsträning, återhämtning, fysisk aktivitet eller vad som… Du måste inte bli frälst yogi från dag ett:)

Ha en fin lördag godingar!

Jag ska fira min älskade mammas födelsedag med långlunch, tårta och promenad vid havet!

Kram kram!

Foto: Johan Schmetzer

Från sommarens Photoshoot med Röhnisch. Deras yogakollektion är så skön! Sitter på plats hela passet utan att trycka för hårt över magen..

2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00