ANNONS

Lyster i huden!

/

Vardag

,

Efter att solens strålar gömt sig bakom molnen har även den solkyssta huden återgått till sin grå/begie/sotiga-ton … Alltså jag älskar verkligen att vara brun.. Charlie, min son, är lika soltokig han. Vi har båda bra pigment och får den perfekta färgen när vi använder hög spf och solar med måtta.

När jag var yngre ”pressade” jag i solen och jag minns en resa till kroatien 2003 då vi låg på stranden och pressade oss svarta jag och Martina. Då kommer det förbi en strandförsäljare som sålde morotsolja! Perfekt sa Martina och med sin klockrena kroatiska prutade ner de hemmagjorda flaskorna till 10 :-/st.. Vi marinerade in våra kroppar med denna illaluktande orangeliknande sörja och la oss i solen igen. En riktigt kände hur det kokade i huden och vi båda bara njöt… =) Hahah! Totalt livsfarligt! ”Cancer-strålar här är vi!” Tur att man blir smartare med åren… Den typen av bränna är verkligen farlig.. Den håller inte heller i sig lika länge som när man solar med spf och försiktighet… Använd spf ungdomar!

Det finns två olika typer av strålar som når oss… A- går djupt ner i huden och orsakar skador i dna. B- går ytligare och skadar den delen och packar på med fler döda hudceller. Så välj en spf som jobbar med att skydda dig mot båda.

Det finns 5 olika typer av hudton och beroende på om du är 1 eller 4 är du såklart extra känslig mot solen och behöver därför extra skydd. Jag är nånstans typ 3-4. Jag är tålig men skyddar mig ändå alltid med spf 50 när jag är i solen och spf 30 under min makeup året om. Solens strålar utsätts vi får även en molnig dag. Även bra extra skydd om du sitter mycket framför skärm och jobbar. Den strålningen är något helt annat men inte alls bra för din hy.

Hursomhelst så har jag nu blivit glåmig och dassig i hyn. Ringde då min vän patricia och beklagade mig.. Hon jobbar med hudvård och var min rektor när jag pluggade till hudterapeut 2007. Hon sa att hon skulle skicka mig produkter som skulle göra underverk.. Yeah right… Finns inget bättre än det jag använder nu.. Älskar ju Picaut, GloMinerals och bareminerals.. Men hon bad mig testa..

Efter bara 4 dagar…. alltså… Nu kanske inte min morgon-selfie är så fin men ser ni ändå lystern? Jag har märkt superskillnad och hoppas det håller i sig! Tack snälla Patzy! Märket heter Cink Mondes och du kan hitta åf HÄR. 

I övrigt gällande hyn handlar det mycket om yttre påverkan såsom miljö, rökning, träning, utomhusvistelse ,sömn och sol. Även dina gener och vad du äter påverkar. Så det är ändå 3 av 4 saker du kan påverka gällande huden. Jag märker jätteskillnad när jag äter mycket grönsaker och är noga med vatten och sover bra. Så mina bästa tips är:

  1. Tvätta huden med regnöring på kvällen. Ha en mjukgörande aktiv nattcreme
  2. Skölj huden med ljummet vatten på morgonen och använd ett aktivt serum med skyddande dagcreme under din makeup.
  3. Peela och lägg en ansiktsmask 2 dagar/vecka
  4. Drick minst 1,5 dl vatten/timma och ät massa grönt!
  5. Använd spf året om 
  6. Sov minst 7 timmar per natt
  7. Vistas utomhus minst 20 min varje dag
  8. Djupandning / Yoga stimulerar cellerna och forslar bort onödigt slagg i kroppen på ett naturligt sätt. Bästa ”detox-kuren”
  9. Skratta mycket med de du älskar
  10. Ta hand om dig på alla sätt du kan! Du är den viktigaste du har! 

Ta hand om dig och huden vännen!

Ha en fin fredag!

Jag ska ta med familjen till Båstad och fira 11-årig bröllopsdag imorgon! =)

Cinq Mondes hudvård är resultatet av forskning inspirerad av traditionella läkeörter från världens alla hörn. Det är växtbaserade och bioteknologiskt aktiva ingredienser som stimulerar och balanserar hudens naturliga ämnesomsättning. Bland de olika komplexen finns kombuchka (ger lyster, slätar ut hyn och verkar pigmenthämmande) , Celulosomes ( stimulerar cellförnyelse) och Uvaxine ( motverkar hudens åldrande)

Sedan är jag heeeelt såld på doften! MAGISK!! Köpte kroppsvården i våras och kan inte leva utan deras Black Soap!

Morgontröttis men lite mer lyster ändå va? =)

1

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00