Rosa nagellack, Humlegården-höst, Riddarholmen och koffertar

Så var det dags att sammanfatta förra veckan. Skulle egentligen gjort det igår, men satt begravd i bokillustrationer. Som vanligt har jag hämtat bilderna från min Instagram. Vill du följa mig där heter jag emmasundh.

Veckan började med nya tag. Rosa nagellack (ny favorit) från YSL och promenad till jobbet. Att gå hemifrån mig i Midsommarkransen till Damernas Värld på Sveavägen i Stockholm tar ungefär en och en halv timme. Särskilt om man som jag måste se sig om och insupa lite Stockholm så där på morgonkvisten. Titta på hus, se om löven fått en annan färg och nyfiket kolla in ny- och ombyggnationer. Dagen till ära iklädd trenchcoat. just kombinationen trenchcoat och neonfärgade gympadojor känns verkligen som en riktig modehit. Nej.

Det blev tisdag. Hösten kom. Det såg man tydligt i vackra Humlegården. Jag är fullkomligt galen i årstider och se hur de förändras. Händer både en och två gånger att jag rycker John i parkasärmen och säger ”vi måste ut, vi måste titta på naturen, på löven, på snön och på alla träden”. Det är väl lantisen i mig antar jag.

På kvällen ramade jag in en hög med bilder, bland annat den här stiliga katten. Somna sött med alla kattavlor runt omkring mig. Det blev onsdag och jag fotograferade ett rosa hus på Riddarholmen. Jag, Volang-Linda och Lollo var där för att besöka vårt förlag, Norstedts.

På Riddarholmen stod den här balla bilen. En typisk flyktbil, eller hur?

Torsdagen var jag ledigt från Damernas Värld. Var visserligen tvungen att jobba lite på morgonkvisten, men därefter hoppade jag ner i mina svartvita skor och pep jag ner till Lollo. Där blev jag bjuden på fika.

Här sitter jag i Lollos fönster och dricker kaffe. Några sörpel senare satt vi i en bil, på väg till Myrorna i Ropsten. Fyndade massor av spännande grejer som jag ska visa upp här i bloggen. Fredagen spenderades i hemmets lugna vrå. Ledig. Eller ja, lugn och lugn. Jag tvättade, tittade lite på hösten som kommit till Midsommarkransen, var på kattjakt med innergårds-barnen (som nu insett att jag är en crazy cat lady) och skrev på boken.

På kvällen hoppade jag, Lollo och Fatima på 4:ans buss mot S:t Eriksplan. Där mötte vi upp resten av gänget. Käkade mat på en restaurang, skålade i drinkar på Tiki room och firade Fatima som fyllde år!

Lördag. Fick en present av min härliga granne Stina. En tomat från hennes tomatplantering. Årets skörd blev två tomater. En fick hennes son och den andra fick jag. Vid 11-snåret på lördagen fick jag och John en snilleblixt, hyrde en bil och åkte runt på secondhandrunda över HELA Stockholm. Vi behöver nämligen möbler till vår lägenhet, men vi tenderar bara att köpa koffertar och porslinskatter. Denna hög med koffertar stod på Myrorna i Skärholmen. Det var svårt att motstå dem, men jag lyckades. Däremot hittade jag en annan koffert som jag köpte. Fail.

Från Skärholmen, Vårby, Tumba till Sundbyberg, Sollentuna och Jakobsberg. Det är vad jag kallar secondhandrunda. Men inga möbler hittade vi, däremot massor av andra spännande saker. Exakt vad ska jag visa er.
Lördagskvällen spenderades med popcorn, Coca-Cola och Johns filmklubb ”Bio på Bio” som denna gång presenterade Citizen Kane.

Söndagar är veckans heliga dag. Då vill jag och John inte gå utanför dörren. Började med långfrukost i köket, städade undan i lägenheten (jag är en tillstökare av rang) och medan jag kämpade med illustrationer till boken så rensade John koffertsamligen. Här ska säljas koffertar på Blocket minsann. När John rengjorde en av koffertarna som ska säljas hittade han den här: en tidning från 1952.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..