Tyllbomb, H&M x Lanvin och inflyttningsfest

Svävande tyll, vackra tapeter, flådiga guldspeglar, överjordiskt goda snittar och lätt felklädd. Så kan vi sammanfatta förra lördagen. Då var jag nämligen bjuden på inflyttningsfest hos min kära vänner Lisa och Per. De har lämnar sin söta lya på Metergatan i Skanstull för att något fantastiskt och beprövat: Hornstull. Lite osis att jag och John flyttade därifrån för ett år sedan, men å andra sidan så kommer vi närmare varandra. Samma tunnelbanelinje och bara Liljeholmen som skiljer oss åt.
Min dittills helt oanvända tyllklänning från samarbetet mellan modekedjan H&M och franska modehuset Lanvin fick ÄNTLIGEN se något annat än garderobsväggarna. Två års väntan på den perfekta festen.

Med tyllbomb, virad halsduk och lockat hår begav jag mig till Hornstull. Tog hissen upp till våning fyra, klickade ett kort och trippade sedan shackrutigt trappuppgångsgolv fram till lägenheten.

Plingade på och därinne väntade en fantastisk hall. Jag och John hjälpte ju till att flytta in alla grejer för ett par några veckor sedan, och det var inte alls samma lägenhet då som nu. Lisa och Per måste ha jobbat dygnet runt för att piffa och fixa.

Några anländande gäster i hallen.

Volang-Linda och David kom strax efter mig. De ska ju förresten också snart flytta, så snart blir det mer fest på detta tema.

Det bjöds på extravaganta snittar och plockmat.

Eftersom jag hade mitt lilla objektiv på så kunde jag liksom bara ta närbilder. Här lutar sig Lollo bakåt och detta kan ju vara den mest ocharmanta vinkel, men den där Lollo är minsann vacker i varenda vinkel tycker jag.

Lisa, kvällens värdinna, i rött hår och vintageklänning.

Lollo hade kramkalas med Madde som var på besök. Madde bor egentligen i Barcelona och är alltid hur gullig som helst.

Snittäteri.

Och kärlek.

Lisa och Per hade gjort så fint i sin fina, stora lägenhet. Om jag får tillåtelse av dem ska jag ta fler bilder, med ett annat objektiv, och visa upp för er.

Vid midnatt var det dags för härjet att förflytta sig ut. Alla gäster stod som packade sillar i hallen och gjorde sig redo för att gå ut.

Jag hade helt missat att festen skulle flytta på sig. Jag trodde helt enkelt att det var hemmafest. För om jag knappt kunde gå genom dörrkarmar med min tyllbomb, hur skulle jag då komma in på klubb? Skam den som ger sig, tänkte jag och hoppade in i hissen.

Kvällens mål var Strand. Jag var råpeppad, för det var ungefär hundra år sedan jag var där. Kändes det som i alla fall.

Mick på Hornsgatan.

Och så traskade vi i väg, ner till Strand. Resten av natten spenderade jag på dansgolvet, vippande med allt tyll, ända tills det var dags att åka hem till kära Midsommarkransen igen.

  1. Oj vad nyfiken jag blev nu på Lisas Vintageklänning, det råkade inte komma med någon helbild på kameran trots litet objektiv?

    kram!

    1. Tyvärr inte! Men jag lovar att försöka fånga henne på bild nästa gång jag träffar henne. Hon har nämligen MASSOR av underbara vintageklänningar. Ofta 1940-talsmodeller. Kram emma

  2. Elin skriver:

    Åh, den klänningen har jag också. Den har även här hängt i två år och fungerar just nu mest som väggbonad. Dyker inte upp så måna flådiga tillfällen att bära den på. Men inspirerande att se dig bära den! Snart så kanske..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..