Gamla skor, en iphone-katt, nybakt bröd och dumpling

Ännu en vecka till ända. Den har varit full av jobb, gamla skor, en iphone-katt, middagar och fester, Tänkte att vi i vanlig ordning skulle kika på hur min vecka sett ut sett ur min telefon, närmare bestämt min Instagram (vill du följa mig där heter jag kort och gott emmasundh).

Helgen övergick i måndag. Det kändes som höst ute, jag kröp ner i soffan och läste fina ord om mig i Damernas Värld, skrivet av min chef Martina Bonnier. Jag blev hemskt rörd.

Tisdagen firades in med flott halsband, rädd blick och begagnade skor.

På onsdagsmorgonen traskade jag och John ut från Kransen-porten i samma nyans på skorna. När jag landade vid mitt skrivbord på Damernas Värld låg en katt där och väntade. Världens bästa kollega, Anna, hade köpt en iphonefodral, format som en katt (med smart öronfunktion), till mig.

På kvällskvisten lade jag upp mängder av bilder från loppisen i Aspudden, samtidigt som John bakade bröd. Han är en fena på surdegsbröd, så varannan dag luktar det nybakt bröd hemma hos mig.

En orkan vindlade in under torsdagen, drog med sig både regn och vind. Jag gömde mig i en trenchcoat mest hela dagen. Min mor kom till stan på torsdagskväll, hon hade med sig svamp, grönsaker och rotfrukter från Värmland. Ett stycke leveranslyx. Nästa dag tog jag med mamsen på dumplinglunch på mitt favoritställe Beijing 8.

När kvällen kom återvände jag till Midsommarkransen. Home sweet home. Bjöd in Lollo, Hasse, Mick, Emelie och mamma på en spontan fredagsmiddag. Fällde ut vårt matbord, hällde upp vin och bjöd på toast och sallad, gjort av kantarellerna och grönsakerna mamma hade haft med sig. Vi hade tänkt spela Risk, men det hanns inte alls med.

Lördagen började med sovmorgon, det behövde jag. Sedan satte jag i gång och smida planer. I november är det ju dags för min årliga tradition: bokstavfesten. Denna fest, eller maskerad, baseras på en specifik bokstav. Vi började på A (då var jag utklädd till Air France), fortsatte med B (Hej Butler) och förra året kom jag som Chanel no 5 på C-festen. Denna tradition började med att jag tyckte att det behövdes en fest någongång i årets mörkaste månad, och vips så blev det en tradition. Nu är det alltså dags för bokstaven D. Lördagsmorgonen spenderades med att skriva en inbjudan (det tog tid för jag var tvungen att gå igenom svenska akademins ordlista på D innan) och sedan bjuda in årets utvalda gäster. När det var klart tog jag med mig John och tokmamma-Märta på en höstpromenad till Söder.

Gick förbi en loppis och gluttade in i skyltfönstret hos världens bästa frisör, Retroella.

Den dynamiska trion åt sushi, tittade i affärer och hittade en underbar klänning på Beyond retro. Men den var tok för stor för jag som knappt har några tuttar. Fyllde liksom inte riktigt ut om man säger så. På kvällen fick jag hänga med min kära vän Nina på inflyttningsfest hos Lisa och Per. De bjöds på snittar och vin i massor, Vid 12-snåret fortsatte vi ner till Strand där vi dansade som bara den. Jag hade helt missat att vi skulle gå ut efter inflyttningsfesten, så jag var helt fel klädd om man säger så. Ni ska få se min outfit i morgon tänkte jag.

Det blev söndag. Min bästa dag. Då vill jag bara ta det mysa i hemmets lugna vrå. Och just i denna vrå spenderade jag i stort sett hela söndagen. Tittade på Gudfadern, käkade pizza, sov middag och åt sedan nybakt bröd på kvällskvisten.

  1. Washo skriver:

    Vackert och ste4mningsfullt!! Hade varit lite mysigt att fe5 sitta de4r med dig i detta sken! Du e4r ju faasnstitkt duktig, tycker jag!!! Tack ff6r att du tittar in e4ven om det inte finns ne5got… Har uppdaterat – lite…Kram!

  2. Ida skriver:

    Va sött av din kollega! Visa gärna en bild på kattfodralet:)

  3. Åh, älskar katt-fodralet till iPhonen! Ett sånt skulle jag verkligen vilja ha! Du har ingen aning om vart det kan vara köpt??

    1. Min kollega Anna hälsar: en turistshop i Gamla stan i Stockholm!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..