Vin, plommon och smaragd

Jag älskar hösten. Det är – förutom sommaren så klart – den bästa årstiden. När man får svepa in sig i stickat, omfamna alla mustiga färger och gå långa promenader i varm höstsol och kylig luft. Sörpla soppa och blåsa bort i en höststorm. Eller två. Åka hem till Värmland, plocka svamp och kura ihop sig i en fåtölj framför den öppna spisen.
Denna höstkärlek utmynnar ofta i att jag liksom tjuvstartar hösten alldeles för tidigt. Jag tjuvstartar visserligen alla årstider för tidigt.  Shorts (med strumpbyxor) i mars är ju inget konstigt för mig. Svettas i stickat i början av september och fryser rumpan av mig i mars.  Dumdristigt skulle man kunna säga, jag vill mer kalla det … rastlöshet.

Nu har jag helt snöat in på höstfärger som vinrött, plommonlila och smaragdgrönt.

Vinröd kashmirtröja från Beyond Retro, plommonlila pennkjol från Asos.com och smaragdgröna skor från Vagabond.

  1. Mimmi skriver:

    Min farmor sa alltid att man skulle svettas in våren och frysa in hösten. Då skulle man minsann inte bli sjuk. Men jag håller med dig, det är mycket snyggare att göra tvärtom!

  2. Å dags för ett vinrött läppstift med, tycker jag! Blir strålande till ditt porslinsskinn!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..