I väntan på regnet

Det ska bli regn i dag. Detgillarjagva? Älskar regnsmatter och paraply-accessoarer. Tillsammans med kvällens bokskrivande passar det perfekt. Jag kan skapa den perfekta författarillusionen åt er om ni vill: Sitta mitt kök i Midsommarkransen, titta ut över taknockarna, lyssna på jazz på hög nivå och skriva.

Verkligheten? Sitter visserligen i köket, men det är överbelamrat med disk och gamla torra mackor. Inte alls så där underbart och ljuvligt som man hade hoppats på i den där illusionen. När det gäller taknockarna så finns de där. Men. Jag kan inte skriva och titta på taknockarna samtidigt. Det går inte. Har nämligen en ganska kass fingersättning. Min vanliga jazz har bytts ut mot tung hiphop. Jag jobbar bäst till hiphop. Där sitter jag och skriver. Skriver, skriver och skriver. Sent in på natten. Är väldigt glad för att jag får skiva bok, men längtar ju ut lite granna till det sociala livet. Det måste erkännas. Om det så är sol, blixt eller regn. Sådetså.

 

LOADING..