Loppisfynd, Tjörn, munkar och WOW

Här kommer en liten redogörelse för vad som har hänt den senaste veckan i min mobil. På Instagram närmare bestämt. Om du vill följa mig där heter jag emmasundh.

Jag har haft semester, så mycket semester som man kan ha när man skriver en bok vill säga. Skrev på boken på förmiddagarna och tog semesterpaus efter lunch. Ett ganska behagligt liv kan jag lova.

Måndagen började med regn. Befann mig på Tjörn på västkusten, en plats som jag återvänder till varje år i augusti. Och liksom alla tidigare år så innebär regn att man gör något kulturellt. Som att besöka Akvarellmuseet i Skärhamn. Sagt och gjort. Hur resten av dagen såg ut kan ni kika på här.

Det blev tisdag, jag skrev på boken, bloggade för fullt om #secretvintageproject och lade upp en bild på Instagram. Efter lunch åkte jag på en underbar liten loppisrunda och fyndade flera saker. Som den här söta, lilla porslinskatten. 

Onsdagen började med vattenkrig mellan mig och min syster. Och en hög med barn som var på syrrans lag. Lika traditionsenligt som vi åker till Kyrkesund varje år, lika säkert är det att jag och syrran har vattenkrig. Någon gång under de där semesterdagarna kastas det vatten. Denna gång var det jag som började. Ellen var förberedd detta år och hade laddat upp med 5 vattenpistoler. Jag körde hederlig pet-flaska. Men jag vet liksom inte hur effektiv jag var, för att skratta och springa samtidigt är inte min styrka om man säger så. Efter vattenkriget packade vi väskan, cyklade ner till Kyrkesund och tog färjan över till Härön. Där spenderade vi hela långa dagen. Till höger ser ni Karl Alfred.

På onsdagskvällen åt vi middag på Magasinet på Härön, skålade för oss och underbara västkusten.

På torsdag morgon gav jag och John oss i väg. Lämnade Tjörn för att åka in till Göteborg. Hem till vår finaste finvän Åbergskan. Och hennes underbara lägenhet som är full till bredden med magiska saker. Känns som att gå in i en Tim Burton-film. Prickar, färg, böcker och spännande pinaler överallt.

Jag fick en bok av Åbergskan. ”Det är du”, sa hon. När vi kramats en massa gånger gav vi oss i väg till Way out west.

Torsdagskvällen bjöd på en massa bra spelningar och härligt häng. Och munkar. Mer om det senare här på blögga.

Det blev fredag, jag snurrade håret och gjorde mig redo …

… för regn. Jag såg ut som en bebis i min sydväst (om ni vill se hur jag ser ut som bebis, spana in härliga Emily Dahls instagram. Hon gjorde nämligen ett flott photoshopmontage).

Till höger ser ni mig med Volang-Linda och Åbergskan.

På lördagen dansade jag runt i trasiga Converse, tittade på band, träffade många underbara bloggläsare och köade till klubbar. Sedan blev det söndag. Avresedag. Packade min kappsäck, åt långfrukost och började avveckla mig.

Vinkade hejdå till Åberg och Thomas, lämnade Göteborg och återsåg Midsommarkransen.

Det var den veckan det. Vad som händer den kommande veckan, ja, det kan ni läsa om i morgon här på bloggen. Tills dess. Skepp å hoj!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..