Jobb, ny vintageklänning och ett gäng pastellgalgar

Tänkte att vi skulle ta en titt hur förra veckan såg ut, sett ur min telefon.

Måndagen började med en cykeltur till jobbet. Semestern var slut. Eller ja, nästan. Jag skulle bara jobba en vecka innan min tjänstledighet (för att skriva bok) tog vid.

Att jobba under brinnande semestervecka (i juli) var … tomt. DV-redaktionen var öde.

Efter en extremt tyst arbetsdag på jobbet överraskades jag av John med rosor och jordgubbar. Det var nämligen min namnsdag, Emma-dagen.

Det blev tisdag, tystnaden på DV-redaktionen blev ihålig och jag saknade min kollegor. Som ni kanske ser på bilderna. Fick helt enkelt roa mig själv.

Om ni undrar över de fina ballongerna, så var det mina kollegor som fäst dem vid min arbetsplats. De vet allt vad jag gillar de däringa kollegorna.

Tisdagen övergick i tisdagskvällen. Jag och John bjöd in min syster Ellen och min svåger Christer till grillning på vår innegård.

Onsdagen gick i förvandlingens tecken. Gick till jobbet i full träningsmundering, bytte snajsiga, slimmade träningsbrallor  mot mitt vintagejag.

På torsdagen fick jag socialisera lite genom att luncha med de här galningarna. Aila-Lisa, Per och John. Passade även på att fönstershoppa en vintageplansch. Hur fin är den inte? Den vill jag ha i mitt vardagsrum.

Efter jobbet gick jag en sväng till Beyond Retro på Drottninggatan för att köpa ett paraply. Men inga paraplyn fanns. Däremot skrek den här klänningen på mig, så vad gör man inte? Klart man ställer upp. Och ja, det blev ett köp. Redan dagen efter, på fredagen, sportade jag min nya vintageklänning.

Efter jobbet på fredagen gick jag och John till Strand för att käka middag. Och fira helg och att min tjänstledighet. Råkade visst hamna på Debaser Slussen efteråt, där vi mötte upp en hel massa folk.

Det blev lördag och tropisk hetta. Vad göra? Picknicka, bada och sola lite försiktigt så klart.

Och dricka drinkar förstås.

På söndagen ringde Per och Aila-Lisa i panik. De skulle flytta, men deras inhyrda flyttgubbar dök inte upp. Vad göra? Slänga sig på cykel, trampa till deras gamla lägenhet på Metargatan och hjälpa till! Bara ett problem. Min cykel hade fått punktering, så jag fick snajda in på Johns rosa glidare istället.

25 kartonger och några möbler senare porlade svetten ganska ordentligt (vilket visserligen inte framgår av Instagrams filter, men jag kan ge mitt ord på det). Söndagskvällen spenderades med svärföräldrar, kaffe och en kartong med olika sprayfärger. Jag gick loss på en papperskorg, ett par ramar, en låda och en hel massa galgar. Ni ska få se det färdiga resultatet senare i dag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..