En ny vintageklänning till samlingen

Svängde förbi Beyond retro på Drottningatan efter jobbet i går och skulle egentligen bara köpa ett genomskinligt paraply till min syster Ellen. Men inga paraplyn fanns. Däremot fanns det en hög av obläddrade vintageklänningar, som bönade och bad om bli synade i sömmarna. Och eftersom jag är en snäll tös, så är det klart man ställer upp.
Först hittade jag en randig kjol, för att sedan totalt fastna för en blå vipklänning. Den visade sig sitta som ett smäck. Det blev både köp av kjol och denna klänning. Och en sak till som ska användas till ett alldeles speciellt evenemang framöver …

Vad det är ska jag berätta i nästa vecka. Kommer bli hur flott som helst …

 1. God dag Emma!
  Jag har läst din blogg ett tag nu, men jag har aldrig kommenterat, så jag tänkte att nu är det minsann dags.
  Du hör det väl säkert tusen gånger om dagen redan, men du är en sån himla stilig dam. Jag har också en förtjusning för gamla kläder och det är så roligt att titta på dina bilder och läsa små tips och knep.

  Så tack för en finfin blogg!
  Fredagspuss!

  Mia
  http://byggmia.blogspot.com

  1. Men vad gullig du är. Blir hemskt glad! Det är så himla kul att få ansikten på dem som läser min blogg. Jag vet ju att ni är flera tusen, men har bara en aning om vilka 1% är, så förstå min nyfikenhet!
   Många kramar emma

 2. Tjusigt! Har två frågor, varav en är lite skämmig att ställa då jag gått runt och trott att det heter sitter som EN smäck. Dock talar både du och jag dialekt, så jag fortsätter på mitt spår liksom jag fortsätter att säga ett choklad. Nåväl, fråga nummer två: en ljus, stor, bomullsskjorta i stil med en målarskjorta: var hittar jag det billigt?

  1. Jajämänsa, här tales dä dialekt, men just i smäckfallet tror jag bestämt att det är jag som skrivit fel. Sitter som en smäck heter det ju. Och jag tror tyvärr inte att jag kan skylla på min dialek. Tusan också =)
   På fråga nummer två: Vill du att den ska vara vintage? Annars brukar de ha sådana på H&M och Lindex.

 3. malin skriver:

  jättefin klänning! jag var dit för första gången för två dagar sen när jag besökte stockholm (bor i finland) men hittade inget.. tyckte att alla kläderna var så stora för mig som är en 32/34 och den jag provade likaså, tyckte det var lite synd för jag håller på och bygger upp en garderob bestående av gamla kläder. Men jag fann åtm. en vid old touch som passade mig nästan perfekt :) Har du några tips på andra vintagebutiker nära drottninggatan då jag inte brukar ha möjlighet och tid att gå långa sträckor? Tackar annars för stor inspirationskälla! http://www.angelinlace.devote.se

  1. Tackartackar! Ta en tripp till Epok på Odengatan vettja och spana in deras övervåning. Även Myrorna vid Adolf Fredriks kyrka kan ha en del godbitar. Stort lycka till!

 4. Nina skriver:

  Ser framemot nästa vecka då :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..