Brighton, dag 2

Äntligen. Hemma i Stockholm igen efter en vecka på Gotland (utan internet) och dags att visa fler bilder från Brighton. Den andra dagen såg ut så här. Vaknade upp i vårt underbart vackra hotellrum på  Lansdowne Place Hotel & Spa och kilade ner för att äta frukost i den flotta salongen.

Cirkusdräkten var så klart på och vi gjorde oss startklara för dagen med hjälp av croissanter, rostade mackor och marmelad.

Utanför hotellet duggade det åt alla håll och kanter. Uppåt, nedåt, åt vänster och åt höger. Köpte ett prickigt paraply.

Flanderade ner till stranden och kikade på vackra byggnader. Solen kikade fram en aning.

Sedan började det regna igen. Men vi hade det inte så pjåkigt. Inte i jämförelse med dessa som satt i blåsten och låtsades att det var sommar.

Gick upp från stranden och lärde känna Brightons alla hörn.

Hängde en hel del inne på Bert’s. Kunde liksom inte riktigt slita mig från allt blommigt, prickigt, randigt och pastellfärgat.

Efter att ha hängt på Bert’s länge och väl styrde vi kosan till North laines som underbara Headlinehoney tipsade oss om. Och om vi säger så här: Vi blev INTE besvikna. Här fanns allt man kunde önska sig. Vintage, kitsch och underbara små butiker som hade provrum som såg ut som badhytter. Det är liksom sådant som moi faller pladask för …

Bläddrade bland hundratals vintageklänningar och förundrades över att det fanns så många fler storlekar än man ofta hittar i Sverige. Här hemma brukar allt vara pyttelitet, men i Brighton fans verkligen variation. Hurra för det.

Råkade visst gå in på Beyond retro i Brighton (de hade en stor, finfin butik) och råkade visst hitta en vinterkappa. I juli. Jo, tjena. Men kärleken var total så efter tio minuter så var det jag som kånkade en lila, tung vinterkappa genom Brightons gator. Kändes aktuellt. Ni ska få se den på någon dag så kommer ni förstå min kärlek. Var så säker.

Med händerna fulla i vintagefynd kryssade vi fram mellan Headlinehonyes Brighton-tips och hittade fram till ett litet himmelrike. Snoopers Paradise. Där fanns … allt. Vintage. Gamla cigarettpaket till exempel.

Gamla äppellådor.

Någons släkt.

Och nyproducerade väggklockor i retrostil.

Snoopers Paradise var indelat i flera rum och två våningar. På nedre plan fanns allt i möbel och pryl-väg. Alltså verkligen allt. På övervången hade de trängt ihop kläder, hattar, väskor och accessoarer.

Efter att ha lyft på varenda pinal inne på Snoopers Paradise gick jag och John vidare på vår lilla vintagetur. Hittade shorts i regnbågens alla färger på To be worn again.

Och ännu fler vintageklänningar. Vintage, vintage, vintage. I varenda gathörn. Hur kan man inte gilla en stad som har flera sammanlänkade gator fulla med vintage?

En hel vintagedag på stan krävde en powernap på hotellet. Därefter kammade jag håret och så begav vi oss ut igen.

Denna gång för att äta middag och dricka öl. Hamnade på The Wick Inn.

Kvällen till ära var det populärakulturellt quiz på övervåningen. Nyfikna som vi är skulle vi bara fråga lite om vad quizet handlade om och helt plötsligt var vi tydligen med. Vi fick namnet ”The swedes”. Under den första delen (som handlade om amerikansk politik) fick vi även namnet ”The smart swedes”, men när quizet gick över till fåglar (fågelnamn på engelska är inte vår starkaste sida) och brittiska (extremt lokala) TV-såpor så ångrade sig våra motspelare. Men trots vår okunskap om fåglarna så kom vi trea och vann en påse godis.

Här sitter jag stolt och håller i en del av quizet som handlade om att skriva rätt bandnamn under rätt symbol. Det klarade vi bäst av alla lag. Pust.

Sedan skålade vi i öl och firade vår stora seger.

  1. Shit din blogg är otrolig!! Älskar den=) Kul att du brinner så för vintage

  2. Ellie skriver:

    Tack så mycket Emma för alla tips, så inspirerande! I wanna go!

  3. Brighton verkar ju helt underbart, nästan så jag vill åka dit istället för London i höst. Hm… en annan gång kanske :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..