Min sköna hallon- och blåbärssmoothie

Jag gjorde det!
Skapade en kategori som heter ”Mat”. Jag är rädd och lycklig på en och samma gång – som den tvivlande kocken jag är. Anledningen till detta matiga infall är att jag fått så många frågor om smoothien som har huvudrollen i min blogg. Att just den har fått huvudrollen är inte särskilt svårt att förstå. Ingen annan sökte rollen.

För så här är det: Trots att jag ser mig själv som ett världskrig i köket så är jag intresserad. Problemet är att jag hittills bara har lyckats komponera ihop en, enda lyckorätt under mina 29 år vid spisen. En smoothie. När jag blir stor däremot, då ska jag laga viltstek med gelé, skaldjursplatå, bourguignon och tjofadderittan (för jag är så avundsjuk på alla som kan laga mat), och allt ska hamna i min nya fina kategori.

Men tills dess:
Det extremt invecklade receptet.

smoothie emmas vintage randiga sugrör recept

slickepott, smoothie, emmas vintage, vintageblogg
smoothie emmas vintage randiga sugrör recept

Ta fram en skål, en mixer, ett par glas och randiga sugrör (ett måste).

1 påse hallon- och blåbärsbladning

5-6 dl vaniljyoghurt

1 msk honung

Gör så här: Häll i de frysta bären (ska ej tinas) i skålen, tillsätt hälften av yoghurten och mixa till en jämn smet. Tralla en liten sång. Förslagsvis ”Blue Hawaii”. Lägg i honungen, och tillsätt resten av yoghurten (jag gillar att inte ha så mycket yoghurt i, så att smoohien blir tjock och krämig) och mixa samman. Sätt på radion istället och vänd några varv med en slickepott. Fundera ett slag över vem som kom på ordet slickepott, medan du slevar upp smoohien i kristallglas. Toppa med ett myntablad, ett bär, ett randigt sugrör eller varför inte en mashmallow. Ring en vän, spela upp Tina Turners ”You’re simply the best” när hen svarar och bjud in till svalkande emma-smoothie!

  1. Eva skriver:

    Var köper du dina fina sugrör?

    1. Det är lite olika. Antingen på Lagerhaus, eller om man vill ha lite olika färgkombinationer: På Etsy.com. Kram emma

  2. cajsa skriver:

    alltså du är ju bara bäst!

  3. Mitt nya favoritrecept!! Texten i sig alltså. Ska bara testa det också!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..