Ännu en plåtburk till samlingen …

Det finns några saker som jag aldrig kan få för mycket av. Gamla koffertar, vintageklänningar och plåtburkar.

Den här röda plåtburken hittade jag på Myrorna i går och kunde inte motstå den. Den lyser verkligen upp i köket och gör att ögonen tar sig en svängom. Och så passar den ju så klart rysligt bra tillsammans med min godismaskin …

Nu blir jag bara ÄNNU mer sugen på att ha öppna hyllor i köket, som vi hade i vårt gröna kök i den underbara lägenheten i Hornstull.

plåtburk emmas vintage inredning kök

  1. Min mamma samlade också på plåtburkar i flera år. Nya som gamla tills vi hade plåtburkar högt och lågt i hela köket. Minns när någon schweizisk chokladtillverkare hade en limited edition av en burk som såldes med choklad i. Jag och lillebror var aldrig bortskämda med godis men den här gången gjorde vi en deal, mamma fick burken och vi fick chokladen. Minns också när vi åt cornflakes som aldrig förr för att man fick kellogs orginalburk om man skickade in tillräckligt många streckkoder från förpackningar. Så himla roligt att någon annan också gillar plåtburkar. För mig är de en påminnelse om när jag var liten och något som gjorde min mamma till en person som inte bara var mamma vilket är kul eftersom hon annars är ganska blyg och tillbakadragen till och med inför oss barn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..