VI ÅKER!

 

Ni kan tro att vi har velat och velat, vi har pratat med resebyrån 5 gånger de senaste två dagarna, vi här ändrat oss och ångrat oss och nu bestämt oss. Vi åker till Dubai.
Vi bokade för tre månader sedan och ja, helt ärligt så kunde ju inte timingen vara sämre just nu. Men vi tror att känslan kommer bli bättre när vi kommer fram och vi har med oss och följer slaviskt alla restriktioner från Sverige, Förenade Arabemiraten och de mängder av tips som ges om hygien etc, mer kan man inte göra tänker jag. Det är ett känsligt ämne jag vet, och det är med en liten olustig känsla ändå som vi nu packat klart och snart åker till Arlanda.

Känner någon av oss några som helst symptom så kommer vi att stänga in oss tills vi är friska, precis som vi hade gjort om vi varit kvar i Sverige. Detsamma gäller såklart när vi kommer hem, vilket vi inser kan bli vilken dag som helst beroende på vad regeringen beslutar.

Nu ska vi ha det underbart, njuta till fullo och sen göra detsamma när vi kommer hem igen. På vilket sätt det än må bli. KRAM!

 1. Hur går det med hemresa?
  När åker ni hem? Hopoas ni är friska!
  KraM💪

  1. Hej Marianne,

   Vi är hemma, friska och krya.
   Tack för omtanken, hoppas du mår bra!
   Kram, E

 2. Härligt! Njut av er semester! 🙂 Jag hade också åkt! Avrådan beror INTE på smittorisken utan på att det kan vara svårt med infrastrukturen.

  1. Hej Sanna, tack för ditt positiva svar.
   Stor kram och hoppas du och dina nära och kära mår bra <3

 3. Emma! Ibland blir liksom allt fel! Detta inlägg väcker väldigt negativa känslor ur ett samhälleligt perspektiv. Redan rubriken väcker förvåning och avsmak med sitt lätt triumfatoriska , självcentrerade utrop. Det kan upplevas som att de enda som betyder nåt i världen är ni tre. Liksom ” vi ska minsann roa oss och sköta vårt” oavsett. Tror inte du menade så illa faktiskt, men lite mer omvärldsspaning behöver du nog införskaffa. Hoppas ni nu kommer hem lyckligt och väl. Och lyssna och lär för framtida bruk. KraM☺️

  1. Hej Marianne, tack för din kommentar.
   Jag förstår dig och det du skriver är helt korrekt. Det kändes också än mer fel när vi landat och fick reda på avrådan. Nu är vi däremot här och kan bara göra vad vi kan utifrån vår rådande situation. Hålla koll på omvärlden, ha daglig kontakt med resebyrån, UD och följa alla råd vi bara kan. Roa sig är svårt i dessa stunder, även här. Kram

 4. Malin skriver:

  Ett sjukt själviskt beslut. UD avråder som sagt från resor som inte är nödvändiga. Ni kanske inte ingår i en riskgrupp men det finns garanterat andra som gör det. Ni kommer från det mest coronadrabbade området i Sverige. Värt att ha dödsfall på sitt samvete för att det känns nice att åka på semester. Herregud.

  1. Hej Malin,
   Eftersom UDs avrådan kom då vi redan satt på flyget i luften så möttes vi av dessa nyheter först när vi kom till hotellet. Hade vi fått denna avrådan innan vi skulle åka hade vi självklart INTE åkt, precis som jag skrev i inlägget. Nu gäller samma regler för oss som alla andra. Självisolering vid minsta symptom, tvätta händerna ofta och riktigt, samt sunt förnuft.

   Vi har dessutom ständig kontakt med både UD (vid behov) och resebyrån så vi är alltid fullt uppdaterade.

   Kram,
   Emma

   1. Malin skriver:

    Ok. Så det hade stoppat er om UD:s avrådan kom några timmar tidigare? Ett tecken på att vara självisk o inte tänka på andra är ju att det behövs en officiell avrådan för att göra en sådan sak. Världsläget var ju inte direkt okänt för allmänheten innan avrådan kom.

    1. Hej Malin,
     Det är exakt så jag menar. Hade avrådan kommit tidigare så hade vi absolut inte åkt.
     Kram

     1. Malin skriver:

      Haha. Härlig personlighet.

   1. Maggie skriver:

    Bra svar 👍🏼

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..