LET’S TALK HAIR!

 

Hej godingar! Happy weekend! Jag har SÅ mycket kul att berätta som jag haft för mig denna vecka men har inte haft tid förens NU att sätta mig ner och blogga..
MEN jag vill börja med ett inlägg som jag tänkt få ihop hur länge som helst! Jag får ganska ofta frågor om mitt hår, vad jag har för hårrutiner, vad jag använder för produkter,  om jag borstar håret och när borstar jag det, frizz, lockar osv. Så jag tänkte att nu ska jag svara på alla era frågor och (från hjärtat) tipsa er om mina favorit produkter. Om det är någon som provat igenom det mesta i ‘hår-djungeln’ så är det jag kan jag lova!

OK, here we go.
Mitt hår – och många andra lockiga hår behöver FUKT mer än någonting annat! Speciellt i detta kalla, torra klimat vi lever i. FUKT FUKT FUKT!

Så här ser min hårrutin ut. Jag tvättar håret två gånger i veckan, men sköljer av det med bara vatten lite oftare beroende på hur många gånger jag yogar den veckan. Men tvättar med produkter två gånger i veckan. Innan jag hoppar in i duschen för att tvätta det borstar jag alltid håret. Så, ja jag ser ut som Miss. SVINTO innan jag hoppar in i duschen, men jag vill inte borsta håret efter duschen eller när det torkat efter tvätten för då borstar jag ut lockarna.

SHAMPOO OCH BALSAM – jag försöker alltid använda schampoo och balsam som ger fukt och som vill stärka håret. Just NU använder jag dessa från Maria Nila:

Ni kan hitta shampoot HÄR och balsamet HÄR!
Efter att jag sköljt ur shampoot och balsamet och duschat klart kramar jag ut vattnet ur håret och sveper in det i en handduk. Där får håret torka i ca. en kvart. När jag sedan släpper ner håret – det är då det roliga börjar och det som är viktigast för just mitt hår. LEAVE-IN produkter som ger masssssa FUKT!!!! Om jag inte kramar i någon form av leave-in produkt i håret efter att jag tvättat det så blir inte lockarna lika bra. De håller inte ihop lika bra och blir frizziga på en gång.

Här är min absoluta favorit när det kommer till krämer. Björn Axéns Organic Universal Styling Cream – efter att håret torkat lite i handduken kramar jag in denna kräm i lockarna. Jag applicerar liksom krämen underifrån och kramar upp lockarna. Sedan låter jag håret SJÄLVTORKA. ALLTID! Jag använder min fön kanske en gång om året om jag vill platta håret för en maskerad eller så – men annars är fönen mina lockars största fiende, haha.. FUKT och SJÄLVTORKA är a och o för mina lockar!  

h2
En gång i månaden (innan Elliot var det typ tre gånger i månaden) gör jag en hårinpackning. Det kan nog vara räddningen för mitt hår just nu när det är kallt och torrt ute. Då borstar jag håret, blöter det med varmt vatten, sätter i inpackningen och sedan sveper in håret i en handduk i ca 20-30 minuter. Jag märker en otrolig skillnad på mitt hår när jag ger det en riktig boost på det här viset. Just NU använder jag DENNA hårinpackning från Maria Nila.

Som jag skrev tidigare – it’s a jungle out there! Och jag lovar att jag testat säkert 30 olika hårmärken och säkert över 100 olika produkter. De märken som jag gillat mest och som funkat bäst för mig är Björn Axén, Maria Nila & Living Proof. Nedan är ett litet plock av mina favoriter från dessa märken. Jag har testat allt jag visar nedan och dessa produkter har fått mitt hår att må riktigt bra och mina lockar att glänsa!
Shampoo & balsam: (klicka på produkten för mer info)

Hårinpackningar:

Leave-in krämer:

KRAM!

Inlägget innehåller köplänkar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..