ANNONS

30 DAGAR BIKRAMYOGA

/

Gaaaaaah jag kan knappt fatta det själv! Idag var alltså sista dagen på min 30-dagars Bikramyoga utmaning! I DID IT! I FRICKIN’ DID IT!
Både igår och i morse var riktigt kämpiga pass också, jag känner mig så himla trött i kroppen nu.
Alltså jag är så tacksam och glad över all pepp jag fått senaste månaden. TACK! Det är så kul att studion har den här utmaningen två gånger om året och att alla som kan och vill får hänga på! Det blir sån härlig stämning i studion, alla peppar alla, man kämpar tillsammans.

y
Kan knappt fatta att vi tog dessa bilder för nästan ett år sedan, tror jag var i vecka 31 när vi fotade dessa bilder.. Jag yogade ändå fram till vecka 35 av min graviditet. Sen blev det så jobbigt med allt snack om att Elliot var ‘stor’, alla tillväxtultraljud etc. (en liten reminder här om ni inte läst min förlossningsberättelse).
När jag tittar på dessa bilder idag får jag nästan gåshud, minns hur häftigt det var att känna lillen sparka i vissa poser. Speciellt i savasana på sidan efter en stor klunk kallt vatten hehe!

Untitled collage (1) copy
Ja ni, det har svängt upp och ner denna utmaning. Den största skillnaden mot de förra utmaningarna jag gjort är väl all planering runt Elliot. Att få allt att gå ihop varje dag med barnvakt och timing. Jag kan inte ens beskriva hur värdefullt det är att ha min mamma så nära och att hon hjälpt mig med Elliot nästan varje dag så jag kunnat yoga. Vissa dagar har jag tagit passet klockan 6.30 på morgonen, sedan skyndat mig hem så Viktor kunnat gå till jobbet. Men 6.30-passen har varit riktigt tuffa den här gången, ja med tanke på att man blir väckt minst tre gånger per natt så är väl inte det så konstigt. Sen är jag himla stel sådär tidigt också..

Alright hörni, vi kör en sista update och svarar på de frågor som är vanligast:
Hur mår jag? Puh, jo jag mår bra, men har ont i halsen och när man inte får vila blir det ju inte bättre liksom. Men på grund av att jag känt halsont i några dagar tog jag det vääääldigt lungt de sista två passen och jag brukar bli frisk snabbare om jag ändå yogar på lugnt. (Jag vet precis varför jag fått ont i halsen också – blev en för lång, spontan promenad här om dagen i kallblåst utan halsduk. Klantigt!) Annars mår jag bra. Skitbra faktiskt!!
Hur känns kroppen? Den känns stark och smidig och TRÖTT men inte så konstigt ju. Jag märker det bara på enkla grejer som att jag börjat knyta skorna på ett ben igen, och när jag leker med Elliot och böjer mig upp och ner tusen gånger så orkar jag tusen gånger till. En grej jag heller inte nämnt i mina uppdateringar kring detta är huden. ÅH! Alltså huden mår ju sååååå bra av att svettas så mycket. Ut med alla slaggprodukter. Bikram är ju det man ska köra om man nu vill ha den mest naturliga ‘glowen’ ever! Just nu ser jag så mycket fram emot att låta kroppen få vila tre dagar, sedan köra igen på måndag och se hur stark jag blivit. Det brukar vara DÅ man känner skillnaden, efter några vilodagar.
Jag känner även att det är lättare att andas. Det kanske låter lite skumt, i Bikramyoga börjar man alltid med en andningsövning som utökar lungkapaciteten, och det känns liksom som om mina lungor är friare.
…Och den mentala biten? Jo hörni. Just nu känner jag såhär ‘jag klarar f*n allt som kommer min väg’. Jag känner mig lugn och fokuserad. Jag känner en ENORM tacksamhet för min kropp. Herregud vad min kropp kan alltså. Skapa och bära ett barn i 9 månader sedan amma och återhämta sig och nu – 30 dagar med 90 minuters Bikramyoga i 40 graders värme! BOOM!!

Untitled collage (1)
Jag har såklart även fått frågan om varför man kör en sådan utmaning. Det är så svårt att sätta ord på allt man känner och går igenom när man gör en sån här grej. Men jag tror att det STORA händer utanför det fysiska. Den mentala biten.
Den fysiska delen är ju lättare att förklara – bättre ämnesomsättning, starkare, mer flexibilitet, bättre balans, en ‘renande känsla’ efter varje pass. Den mentala biten är svårare att sätta ord på – du måste bara komma och uppleva det själv. KOM!! Jag börjar även undervisa så smått igen i November..
Imorn är det frukost i studion för att fira alla grymma utmanare! Jag längtar och ska njuta för fulla muggar!
NAMASTE!

1
14

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00