THE BLUE MISSION

oce
ocean

Hej godingar! Vet ni, Viktors syster Ulrika är involverad i ett projekt där man samlar plast från havet i stora blå hinkar (#thebluebucket). Det är ett initiativ av The Perfect World Foundation.
Idag tog Ulrika emot 200 blåa hinkar (!!!) och då fick jag även snacka lite med deras ambassadör Johan Elmander. Dessa 200 hinkar ska Ulrika dela ut på Tjörn där hon bor på deras nästa städ-dag. HUR BRA!?
Jag hade hört talas om The Blue Mission tidigare då jag sett Johan snacka om det på Nyhetsmorgon för ett tag sedan, och sedan dess har det verkligen tagit fart berättade han. Det är hur enkelt som helst, DU kan gå in på deras hemsida HÄR och enkelt skriva till dom om du vill beställa hem några hinkar. Du behöver inte bara plocka från havet, även i städer skräpas det ner enormt med plast som sedan påverkar vårt vatten. Du kan även läsa mer om The Blue Mission HÄR!

Visste ni att 1 av 3 havsdjur har plast i sig!!!? Mer än 8 millioner ton plast dumpas i havet varje år!!!? Om detta fortsätter i samma takt kommer det vara mer plast än fisk i havet i framtiden.

Jag vill att Elliot ska kunna bada, snorkla, dyka och upptäcka haven i framtiden precis som jag haft möjlighet att få göra. Det kanske är en sliten fras: ingen kan göra allt, men alla kan definitivt göra något. Även när man bara har en blå hink i handen 🙂

 1. Mia skriver:

  Å hinkarna i plast???

  1. Hej Mia,
   Tack för din fråga!

   Ja, det är så att de vill bli av med engångsplasten som slängs överallt. Och hur ofta kastar man en hink på sidan av gatan eller i havet? En av anledningarna till varför världen har så mycket problem med just plast är för att det håller så länge och när det hamnar i naturen skadar det djur och natur. Men det är också därför hinken är gjord i just plast, för att kunna användas om och om igen för att plocka upp och sampla engångsplasten.

   Just nu jobbar de även med att ta fram hinkar gjorda av återvunnen fisknät, vilket är super tycker jag!
   Kram, Emma

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..