ANNONS

FLYGA MED BEBIS!

/

IMG_9118

Hemma igen efter 5 magiska dagar i Skåne! Vi hade inget Wifi i lilla stugan där vi bodde, så jag lämnade datorn hemma.
Åh jag vill berätta om Elliots första flight! Ja, det var ju bara en timme, men ändå! Jag var nog lite mer nervös över att inte glömma något än själva flighten.
Ok, jag hade ju såklart fått en del tips innan flygningen, från vänner och från poddar. Men jag tänkte dela med mig av mina bästa tips!

BÄRSELE! Tror inte jag hade klarat mig utan den! Så himla smidigt och enkelt och ger dig två fria händer.
FLASKA/AMMA! Jag hade tidigare hört tips om att amma under start och landning (med tanke på lock för öronen), men hur ska man kunna amma när man måste ha lillen vänd bort från sig med säkerhetsbältet på?? Som tur är hade jag med mig flaskan och en portion ersättning. När det kommer till att amma offentligt så har jag verkligen aldrig haft några problem med det alls, men när man sitter och nästan nuddar axel med en främling så kändes det inte jättekul att ta fram brösten.. plus att Elliot släpper bröstet ibland och då kan det spruta åt alla håll. På vägen till Skåne var han väldigt distraherad av en leksak under landning, jag hade sparat lite ersättning ifall han skulle börja skrika, men han reagerade inte alls på trycket. Det är tydligen under landningen som trycket i öronen kan bli som värst, starten är inte lika farlig. Så på vägen hem när jag själv fick lock för öronen när vi påbörjade landningen så fick han den sista slurpen ersättning som tog slut precis när vi landade.
OMBYTE! Inte bara till lillen utan till dig själv med!! Vanligast är nog att man packar med ett litet ombyte till lillen ifall det skulle bli kräk eller bajs-fest på flyget, men du då!? Om du själv blir nerkladdad vill du väl inte sitta i samma t-shirt hela flighten?
LEKSAKER! Elliot sov inte en enda minut på något av flygen, han var vaken och nyfiken. Även fast han blev mätt och trött så hade han svårt att komma till ro. Jag hade med mig tre leksaker – istället för att ta fram alla samtidigt så tog jag en i taget tills han totalt tröttnat på den, då blev han överlycklig av att se en ny leksak. Börja med det du ser runtomkring dig – så som säkerhetsbältet, säkerhetsinformationen, en tidning, titta ut genom fönstret..
CHECKA IN! Checka in så mycket av bagagen du kan, på vägen ner till Skåne hade jag inte checkat in resevagnen och jag behövde knappt använda den innan flyget. Så på vägen hem checkade jag även in vagnen.
RESEVAGN! Vi köpte DEN HÄR vagnen innan resan och jag skulle inte kunna vara mer nöjd! Det tog några dagar innan Elliot blev helt bekväm i den men sen märktes det hur han trivdes mer och mer i den – så himla härligt. Just denna model är godkänd som handbagage, och väldigt enkel att fälla ihop och fälla ut!
TID! Var ute i god tid så du slipper stressa. Det är svettigt nog att bära på alla grejer och bebis!
BE OM HJÄLP! Alla förstår att det inte är lätt att resa (själv) med en liten, så våga be om hjälp. Personalen vid säkerhetskontrollen var mer än glada för att få hålla Elliot en kort stund. Be om hjälp att lyfta ner och upp tunga grejer (tex. vagnen) i bagageutrymmet på planet etc.

flyg

0
15

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00