PÅ SENASTE..

 

veckan

Hej godingar! Ok, jag tänkte jag skulle ge er en lite update på denna omtumlande vecka vi haft. I tisdags var jag på tillväxtultraljud då min barnmorska tyckte på vårt sista möte att magen ‘stuckit iväg lite’ på kort tid och låg nu över kurvan som jag följt fram tills nu. På TUL konstaterade de att E.T redan väger 3.7 vilket är ca 700 gram mer än vad hen bör väga vid just denna tidpunkt. De sa även att jag har lite för mycket fostervatten. Vad man först kontrollerar då är så att jag inte har graviditetsdiabetes.. Dagen efter ringde de från SÖS (där vi valt att föda) och ville att vi skulle komma in på en extra kontroll och göra CTG på E.T.
Så på torsdag morgon var vi först på Läkarhuset Odenplan där jag fick ta 3 blodprov på 2 timmar för att testa om jag har graviditetsdiabetes. Man fastar i 12 timmar, sedan tar man första provet. Sen får man drick en sockerlösning (sjukt äcklig, som att dricka en avslagen Sprite med 300 extra sockerbitar i). Sedan väntar man en timme, tar ett blodprov till, och sedan ett blodprov till efter andra timmen. Vi fick resultatet igår och jag har INTE graviditetsdiabetes, det trodde inte min BM heller, men skönt att veta ändå.
Sedan på torsdag em var vi på SÖS för CTG på E.T. Allt gick super, bebisen mår bra vilket är viktigast av allt. Den sparkar, andas fostervatten och hjärtat slår som det ska. När vi sedan träffade doktorn och pratade om allt så bestämde dom att de inte kommer låta mig gå hela graviditeten fullt ut. Så – på fredag ska vi tillbaks till SÖS och göra ett till TUL på plats och sedan kommer de ta beslut för datum för igångsättning. DET KAN ALLTSÅ BLI BEBIS REDAN NÄSTA HELG!! Det känns så skönt att vara så väl omhändetagen och att ha så himla bra mödravård. Nu räknar jag ner timmarna fram tills fredag då vi kommer få veta mer. I’ll keep you posted.. KRAM!
(P.S hur fin är inte UL-bilden på E.T när hen kliar sig med foten i pannan!?)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..