Alla dessa kommentarer…

 

Edited-07490
Hej kära ni! Hoppas ni har en bra dag, jag har vaknat med ont i ryggen idag så blir nog en vilodag innan vi ska på Förlossningskurs på SÖS ikväll. Hörni, får jag snälla ventilera lite? Jag måste få ventilera lite om alla dessa kommentarer…. HERREGUD jag är SÅ trött på dom nu!!

Edited-07466
När jag var i vecka 22 skrev jag detta inlägg om de kommentarer jag hade fått och de flesta av er som kommenterade på inlägget på instagram ‘varnade’ för att det bara skulle bli värre, vilket det har blivit tycker jag. Alltså jag är SÅ förvånad över att så fort man blir gravid blir ens kropp helt plötsligt ett objekt som det är fritt fram att kommentera eller diskutera!!? Jag tänker verkligen att jag inte ska ta åt mig, och 98% av gångerna så gör jag inte det. Men ibland är det riktigt svårt att inte göra det och det skapar även frågor i mitt huvud som jag tänker på när jag ser mig själv och magen i spegeln.. ‘Jag kanske är för stor?’ eller ‘min mage kanske ser konstig ut?’…
Plus att gravidhormonerna gör allting mycket större än vad det är just nu och det krävs inte mycket alls för att tårarna ska spruta.

ee
Några av de senaste kommentarerna jag fått som fortfarande ekar i huvudet är:

”OK, WOW! Hur stor tänkte du bli egentligen!?”

”MEN SHIT! Du kommer typ föda ikväll eller!?”

”Oj, jag har nog aldrig sett någon som är SÅ STOR och har så lång tid kvar!..”

”Du är fortfarande säker på att det bara är en där inne?!”

Jaha, och vad ska jag göra med detta? Nästan varje dag ska någon säga vad dom tycker om magen. Som jag skrev i det förra inlägget om kommentarer – varför kan man inte bara säga ‘vad fin du är’? Hur svårt ska det vara? Om jag inte hade varit gravid, hade du fortfarande tagit dig friheten att säga vad du tycker om min kropp to my face? Nää, I didn’t think so..

Edited-07526
Är du gravid? Då vill jag bara ge dig en gigantisk styrkekram och en massa massa pepp till att inte ta åt dig. Brush it off! Tyvärr kan jag inte säga att det blir bättre eller lättare ju längre in i graviditeten du kommer – snarare tvärtom. Stay strong du vackra kvinna!! Du ser magisk ut!
Och till er andra, fortsätt sprid kärlek och snälla komplimanger till de gravida kvinnor omkring dig. Berätta för henne hur vacker hon är i sin mage, hur fin magen är och hur stark hon är. Punkt!
KRAM!

Min outfit: T-Shirt, HÄR / Byxa, HÄR
Emmas outfit: Klänning, HÄR
Alla fina bilder har bästa Joseph Eriksson tagit.

 1. I hear you!! Är själv gravid i v 30 och får dagligen höra hur stor magen är. Enda undantaget upplever jag är andra kvinnor som nyligen själva varit gravida, de är mer generösa med komplimanger och fina kommentarer. Förmodligen för att de själva varit i samma situation för inte så länge sedan.

  Jag tycker du ser helt magiskt vacker ut! Du verkligen strålar på alla bilder. Och så inspirerande att se dina outfits och hur man kan klä sig som gravid. Här har du iaf en som plockar inspiration från dina gravidoutfits 🙂

  Kram till dig!

  1. Hej Lisa!

   Åh tack fina du, ja jag försöker hitta plagg som inte är mammakläder men som ändå passar på magen 🙂

   Wow! Grattis! Då är det drygt en månad mellan våra BF, så spännande! Och ja – håller med, de kvinnor som varit gravida är oftast bra på att ge fina komplimanger.

   Stor kram!

 2. Jag är i vecka 36 och har uppenbarligen en väldigt stor mage – för det är det jag fått höra (dagligen) sedan början av hösten. Och värre och värre har det sannerligen blivit de sista 6-7 veckorna. Kommentarerna haglar! Försöker att inte ta åt mig men precis som du skriver är det vissa kommentarer som fastnar. Är på apoteket på nyårsafton och handlar stödstrumpor varpå kassörskan säger:
  ”Oj, tror du att du kommer kunna knipa fram tills efter tolvslaget?”
  ”Ja, det är inte dags förrän början av februari så det ska nog gå bra tack.”
  ”Februari?!!!! Oj. Är det två?!”
  ”Nej det är bara en.”
  ”Jahaja, ja vissa blir ju väldigt stora.”

  Eller den här: ”Åh, nu är du inte bara gravid om magen – nu är du gravid i ansiktet också!”.

  Checkar in på ett finare hotell i Göteborg och receptionisten säger ”Oj, är det trillingar du bär på?”, ”Nej, det är en.” varpå hon svarar om jag är säker…

  Trött på detta nu!

  1. Hej Moa!

   Men FYY vilka kommentarer!! Alltså jag förstår att du är trött, det är jag med!! Jag skulle vilja fråga alla som säger att man är stor/liten vad dom jämför med!!!? Vem är dom att bedöma om man är stor eller liten?? Och herregud, att ens fråga vidare om man är säker på om det bara är en där inne.. Åh kan dom inte bara peppa och säga att man är fin!

   Härligt att du är så nöra nu! Önskar dig ALL lycka till! KRAM

 3. Jag får höra motsatsen!
  ”Gud du är SÅ liten”
  ”Vilken söt liten kula du har!”
  ”När ska det börja synas då?!”
  ”Blir typ arg när jag ser dig att du aldrig blir stor”

  Detta sårar något extremt när man som mig har haft ångest över att bebisen inte växer ordentligt. Fick gå på tillväxtultraljud nyligen (som dock gick bra och bebisen är normalstor)

  Så jag förstår helt och hållet, allt folk inte bara kan hålla käften…

  1. Hej C!

   Åh måste vara så jobbigt! Ja man är ju nojig nog under dessa 9 månader att något ska hända, man behöver verkligen inte höra från random people att de undrar om bebisen mår bra där inne. Håller med – kan folk inte bara hålla truten!!?

   Stor varm kram!!

 4. Det är så hemskt att kvinnokroppen blir en objekt så fort man är gravid, plötslig är man också allmän egendom så att alla tror sig ha rätten till att både ta och kommentera på ens kropp.
  Jag fick höra konstant att min mage var så lite , om bebisen verkligen mådde bra, om allting var ok med bebisen och med mig eftersom magen var så liten, och jag brukade skämta bort det (sådär fånigt som man gör) men på kvällarna låg jag och kände och hoppades att allting såg bra ut. Varje gång hos barnmorskan frågade jag om bebisen växte bra och om jag borde bli orolig över min storlek, men hon var inte det minsta orolig, allting såg bra ut och ut kom en frisk bebis, i normalstorlek. Så jag förstår inte hur människor ens tänker när de kommenterar ens kropp sådär, vad hade hänt om man kontrade deras svar och började kommentera på deras kroppar, det hade säkert inte bli uppskattat och man hade varit den onda i situationen!
  Nej, mindre kommentarer om kroppen och mer beröm, för att man bär på ett liv, för att man utsätter sin kropp för en major förändring, och för att man helt enkelt är asome!

  1. Hej Carmen!

   Ja men precis så – jag skojar bort kommentaren och sen ifrågasätter jag ändå min mage och min kropp, och det är då det har gått för långt tycker jag. Samma här, enligt barnmorskan ser ‘kurvan’ på mage och bebis helt normal ut. Åh folk ska inte lägga sig i!!!

   Stort tack för din kommentar! KRAM!

 5. Du ser helt fantastisk ut! Finns inget vackrare än en gravid kvinna!

  Jag håller med dig till fullo, kan inte folk bara hålla tyst om de inte har något fint att säga. Det är stort som det är att vara gravid med sitt första barn. Tankarna snurrar ändå om allt som händer i kroppen och i huvudet.

  Ta hand om dig sista tiden med mini i magen och försök njuta av allt fint runt dig och inom dig!

  1. Tack fina Malin!
   Ja jag håller helt med – kan man inte bara va tyst om man inte har nått fint att säga! Man behöver ju inte tala om för en gravid kvinna att hon är stor – det ligger ju en minimänniska i magen!!
   Stor kram!!

 6. Åh blir så upprörd när jag läser ditt inlägg Emma! Det är ju helt otroligt, hur tusan kan man uttrycka sig så?! Jag tycker verkligen att du är så otroligt vacker och fin i din graviditet – det lyser om dig! Glad, pigg och vacker och har ork, kraft och energi att stå och undervisa i Yoga-salen på ett fenomenalt sätt – och så pass långt in i din graviditet – det om något är helt fantastiskt! Längtar tills jag får min egen lilla disco-kula i framtiden när jag ser dig! Kram till dig <3

 7. Hej Emma,

  jag förstar precis hur du känner. Jag är gravid med mitt tredje barn (magen syns inte än) och hoppas att jag lyckas stalsätta mig denna gang. Har nämligen ocksa fatt höra hur STOOOR min mage är de tidigare gangerna och alltid skämtat bort det – t.o.m hallit med? Ska verkligen inte göra det denna gang.

  Min underbara barnmorska och jag pratade om det nagon gang efter en av födslarna och hon uttryckte sig sa fint. Eftersom fokuset alltid flyttas fran magen till bebis efter födseln (surprise), menade hon att man själv skulle ge magen lite extra uppmärksamhet. Hon gav mig radet att ta pa magen och massera den varje dag med härlig olja – den har ju ända huserat en bebis i nio mandader och helt plötsligt blivit bortglömd. Det var sa himla fint sagt tycker jag (eller sa var jag bara sa himla hormonstinn).

  1. Hej Johanna,

   åh vilken klok barnmorksa. Så fint sagt av henne. <3

   Puh, ja det där med att man börjar hålla med kommentarerna man får - eller att man ifrågasätter sin kropp och mage framför spegeln hemma pga kommentarerna tycker jag är det sorgliga i det hela.
   Men tänk - WOW vilken kropp du har som nu bär på tredje barnet - åh jag får gåshud så FANTASTISK kroppen är.

   Stor varm kram till dig! E

 8. Jag tyckte du o din blogg var härlig tills du blev gravid,sen tog detta över och tycker att det bör vara privat.Tycker inte att det hör hemma vid denna tidning.

  1. Hej Anna, vad synd att du tycker det..
   Jag vill ju blanda allt möjligt på min blogg, och eftersom det är just MIN blogg så vill jag även ibland använda den för att skriva av mig – vilket oftast hjälper dom som känner likadant.
   Hoppas du förstår.
   Trevlig helg! KRAM, E

 9. Men vad är det för fel på folk!

  Du är jättefin, normalstor och underbar. Du bär din graviditet med elegans och din mage är precis om den ska för dig.

  Heja dig och lycka till med förlossningen! Det kommer att gå så bra.
  Kram

 10. Åh dessa ogenomtänkta och dumma kommentarer! Blir lika tokig som trött på alla som tar sig friheter. Jag mådde illa och kräktes mycket under större delen av min graviditet, men hade i bästa fall en ”ätlucka” någon gång under varje dag där jag inte mådde illa och kräktes upp allt direkt. Då gällde det att passa på att få i sig allt man kunde. Fick höra av en chef på jobbet – Du vet att man inte ska äta för två va, fast man är gravid? Och en annan gång av en vän till familjen – Oj du går verkligen all in på att försöka äta allt gott du kan medan du är gravid, glöm inte bort att gravidkilorna ska bort sedan……

  1. Men fyy vilka kommentarer.. vad arg jag blir! ‘Glöm inte bort att gravidkilorna ska bort sen’….. Trött jag blir!

   Fina Jessica, tack för att du delar med dig. SÅ skönt att bara få skriva av sig lite ibland!
   Stor varm kram, E

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..