EN DAG I TYSKLAND

 

DSCF9785
I samarbete med Britax Römer fick jag hänga med ett glatt gäng på en pressresa till Günzburg i Tyskland för att kolla in deras vagnar och bilbarnstolar. Kunde ju inte vara mer passande timing!!

bri1
Jag och bästa Sheila var helt lyriska i deras stora showroom och klämde och kände på allt!

DSCF9801
DSCF9811
Förmiddagen var full av intressanta presentationer om Britax historia, design, hur de testar sina produkter, om vagnar och bilbarnstolar och alla nyheter. Alla textilier som används på deras produkter är dessutom helt kemikaliefria. Britax tar hellre längre tid på sig för att tex. byte material på vagn-handtaget för de vill hitta kemikaliefritt och bra material i stället för att slänga ut något på marknaden som känns trendigt just nu.
Efter
 en god lunch var det dags för en visning av fabriken och det gigantiska lagret.

DSCF9814
bri2
Safety first såklart! Haha, eftersom jag lyckades välja mina klumpigaste skor just denna dag så fick jag även de största skydden ever! Där av mina snygga clown-fötter!

DSCF9826
Det var en grym dag, är så otroligt imponerad av Britax som varumärke! Nedan är en bild på deras crash-simulator där dom testar bilbarnstolar, det var helt sjukt att få se detta in action, de har verkligen tänkt på varje liten detalj på bilbarnstolen och testar krockar från alla möjliga vinklar för att sedan analysera dockan och stolen med hjälp av sensorer och slowmotion videos. Jag visste faktiskt inte om att det är säkrast för barn att åka bakåtvända i bilen och att de bör göra det så länge som möjligt.

DSCF9836
Tack Britax och Prat PR för en inspirerande och informativ resa. Känns som att jag fått en helt ny inblick på vad man bör tänka på när man ska köpa babyskydd och barnvagn. Det är inte bara färg och form i fokus längre, utan funktionalitet. På tal om vagnar.. Vad tycker ni om den jag står med på bilden i showroomet? Visst är den fin? Kanske kan bli den till lillen nästa år!.. Någon som testat Britax Go Big? KRAM!

 1. E skriver:

  Har inte provat just den men kan verkligen tipsa om Smile. Man kommer nära barnet (sitter högt), väldigt smidig att köra (kan köra med en hand i affärer, den svänger lätt och är smal) och lätt att komma på/få plats på bussar. Vi hade en decemberbebis och fick verkligen sätta den på prov med värsta snöperioden och jag var den enda som inte var svettig efter kört i backar och snö till öppna förskolan (i jmpf med bugaboo och t.ex Big).Och superbra varukorg! Tips!

  1. Hej E! Stort tack för tipset! Har ännu inte riktigt bestämmt vilken Britax vagn det blir, så tacksam för alla tips! KRAM!

 2. Heidi skriver:

  Men så fina skor! Var är dom ifrån? 🙂 har en Britax Go next och tycker den känns toppen! Men inte kört i skarpt läge ännu 😄 #v37

  1. Åh så spännande, då får vi båda rulla i början på nästa år!
   Skorna är från Minimarket X Åhlens, tror de ska finnas på Åhlens nu.

   KRAM, E

 3. Vi har Britax go big och är nöjda med många saker. Jag går mycket i skog och mark så jag hade nog önskat mer dämpning och eventuellt lufthjul. Vår fröken har hoppat runt som ett litet popcorn 😊😅 Lite klumpig på bredden när man skall in i affärer och så men oerhört smidigt med de bändbara hjulen fram. Tror Britax smile är lite smidigare för stadskörning. Höjden på liggdelen är toppen när man är lång och böjer sig ner och skall lyfta den lille. Dock så har man den så kort tid så hade jag valt igen hade jag nog valt mjukliften istället för liggdelen dom är hård då sufletten på äldre modellen är bättre på sittdelen.

  1. Hej Malin,

   Åh tack för all info! Alltid kul och nyttigt att höra från någon med erfarenhet av vagnen. Har även kikat på Smile men tror Go Big blir bättre om man ska ta sig på andra ställen än bara i stan. Jo, både jag och min kille tyckte höjden var bra för två långa föräldrar haha!!

   Stor kram! E

 4. Elin skriver:

  Hej Emma!

  Måste fråga, vart är den svarta klänningen ifrån?

  Med vänlig hälsning, Elin

  1. Hej Elin,
   den är från Zara, köpt för bara någon vecka sedan. Det är dock ingen mamma-klänning men funkar ju fint på magen eftersom den är så stretchig!
   Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..