Sånt jag gillar lite extra mycket just nu…

 

DSCF2938
Redo för lite tips?? Här kommer 3 boktips, 3 oljetips och lite annat.. 

Böcker jag läser just nu (och lär mig SÅ mycket av):
Vattnet Går av Nina Campioni & Gudrun Abascal. En bok om att vänta och att föda barn, och den omtumlande tiden med din bebis.  Här hittar jag svar på allt jag undrar över. Den här boken tar upp allt från kost & träning, mode & skönhet, oro, rädslor, förlossningen, amning & anknytning, de första dygnen med bebisen.. ja, you name it!
Viloläge av Magnus Fridh. En bok om mindfulness och meditation i vardagen. Den här boken hjälper mig att finna ro i min vardag, att känna efter på riktigt – hur mår jag, hur känns min kropp just idag. Det finns en del övningar i boken som man kan göra själv för att vara öva på att vara här och nu,vilket känns lite extra viktigt för mig just nu..
Att föda utan rädsla av Susanna Heli. Ibaland tänker jag ‘vart vore jag utan den här boken..?’. Ni anar inte hur mycket den har hjälpt mig med så många av mina rädslor kring förlossningen redan! På ett enkelt sätt går boken igenom alla steg kring en förlossning och förklarar allt i minsta detalj. Helt plötsligt känns allt väldigt naturligt och inte alls lika läskigt.
Jag rekommenderar alla dessa tre böcker väldigt varmt. De ligger mig  alla lite extra nära om hjärtat just nu.

DSCF2958
Jag vill också berätta om tre oljor jag testat nu senaste tiden på min mage:
Bio-Oil, Apoteket. Denna olja rekommenderas av läkare som den bästa oljan mot ärr och hudbristningar. Resultatet har absolut varit bra, men jag tycker oljan var lite sådär.. Jag är inte jätte förtjust i doften och tycker att själva oljan kändes ganska tunn.
Baby Pregnancy Oil, Estelle & Thild. Mysig olja med väldigt god doft. Ibland kändes det som om den nästan gav en kylande effekt på hyn. Den är gjord på en blandning av kallpressade ekologiska oljor. Jag använde den även på övriga kroppen och inte bara på magen.
Stretch Mark Massage Oil, Weleda. Min absoluta favorit. Är faktiskt inne på min tredje flaska nu. Den är MAGISK! Doften är god, oljan är mjuk och härlig och det har liksom blivit en mysig ritual att smörja in med denna olja morgon och kväll. Den förbättrar hudens elasticitet och ger massa fukt. Jag har faktiskt (peppar, peppar) inte en enda bristning på magen och jag tror skarpt att det är tack vare oljan!
Jag rekommenderar alla oljor, men främst den från Weleda, det är den jag använt mest.

DSCF2953
Just nu är ett av mina favoritmärken när det kommer till bebis-prylar Elodie Details. Här kan man frossa i bl.a. nappar, filtar, åkpåsar, kramdjur, mössor och vantar.. Napparna och filten på bilden är där ifrån. Napparna är dessutom BPA-fria! Hur bra!? KRAM!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

MIN SPRUTFOBI

 

Edited-07365
Hej fina ni! Ok, jag vill dela med mig om min sprutfobi. Jag hoppas att du som känner likadant hittar lite stöd och förstår att du inte är ensam. Och jag hoppas att du som kanske haft sprutfobi eller vet hur man kan tänka kring fobier kan ge tips!
Here we go.. När jag var 5 år gammal hade jag en vårta under min högra häl. Den vägrade försvinna med olika typer av medel så jag och mamma fick åka till sjukhuset och träffa en läkare som skulle ta bort den. Jag kommer fortfarande ihåg hur rummet såg ut och att jag inte alls visste vad som skulle hända tills jag la mig på britsen. Läkaren skulle alltså skära bort den. Eftersom det gjorde så himla ont och jag inte fick någon bedövning när han började så vägrade jag ligga still.. Till slut var de 4-5 pers i rummet som höll fast mig när jag låg och skrek och försökte åla mig ur alla grepp. Det var HEMSKT! Jag minns än idag hur jäkla ont det gjorde.

boob_s
Jag tror att jag där och då lärde mig att det gör ont hos doktorn. Att det ska göra ont på sjukhus. Att sprutor, operationer, undersökningar, ALLT man gör på ett sjukhus är farligt och gör ont. Under tonåren fick mamma lura mig för att ens få in mig i bilen om vi skulle åka till doktorn och ta en spruta inför en resa eller så. Nu på senare år räcker det med att läkaren säger ‘då tar vi ett stick i fingret på dig’ för att tårarna ska rulla. Löjligt kanske, men sant. Och skitjobbigt.

Edited-07426
Jag förstod dock efter första besöket hos Barnmorskan att det skulle bli en hel del sprutor nu som gravid. Jag har tagit detta som en utmaning och är mycket lugnare nu inför ett stick. Det är ju väldigt annorlunda nu med för det handlar ju inte bara om mig, utan även om lillen i magen. Vissa sprutor är jobbigare än andra, och jag kan absolut inte säga att jag är helt bekväm med att ta dom och att tårarna slutat komma helt, men jag har blivit SÅ mycket bättre.

Edited-07399
Det känns som om varje spruta jag tagit nu under graviditeten är en övning inför den (för mig) största, jobbigaste, läskigaste, vidrigaste sprutan ever.. (Trummvirvel tack!) EPIDURAL-SPRUTAN. Bara tanken på att ta en spruta i ryggen ger mig dyngsura handflator.. Det känns som om jag gör mig redo för att hoppa i en pool full av hajar, slänga mig från ett flygplan utan fallskärm, som att jag gör mig redo för att möta alla mina mardrömmar på riktigt!
Det är ju inte säkert att jag kommer ta den, men jag vill inte att jag inte tar det bara för att jag är rädd för nålen. På ett sätt hoppas jag nästan att jag får så in i h*lvete ont så jag ber om den! Samtidigt som jag hoppas att jag inte får så ont att jag måste ta den alls.. Så mycket tankar kring den sprutan just nu…
På mitt nästa besök hos barnmorskan ska vi prata om epidural-sprutan så jag vet exakt hur den går till. Det var mitt förslag och det känns ganska skönt faktiskt.

hand
Här är några punkter som iaf hjälpt mig lite de senaste månaderna:

  • Ta med någon som kan hålla dig i handen. Gå inte själv om du tycker det är läskigt, ta med dig en vän eller familjemedlem som tar din fobi på allvar och som bara kan finnas där för att hålla dig hårt i handen. Så tacksam att Viktor hållit min hand genom alla sprutor (förutom en, och då fick mamma hoppa in)!
  • Berätta för läkaren/barnmorskan/sjuksköterskan som ska ge dig sprutan att du är rädd. Bland det första jag gör är att jag berättar för hen som ska ge mig sprutan att jag är rädd. Alla har alltid haft sån förståelse för det.
  • Titta inte. Jag brukar aldrig titta på själva sprutan, inte före eller efter. För mig tar det bort en del av det läskiga.
  • Prata om det, skäms inte! Berätta att du tycker det är jobbigt, det hjälper att prata om det. Även om att bara prata om sprutor ger mig handsvett och hög puls, så vet jag att det är bra att prata om sin fobi.
  • Försök dela upp de olika situationerna. Bara för att en specifik spruta vid ett tillfälle gjorde ont, betyder det inte att nästa spruta kommer vara lika jobbig.
  • ANDAS!

Tack för att du läst detta. Dela gärna med dig om du känner likadant, har frågor, eller tips! Stor kram till dig!!

Både min och Emmas outfits är från bästa Boob Design, och bilderna har Joseph Eriksson tagit!

  1. Har ingen erfarenhet av just sprutfobi, men inför blodprov brukar jag be om att få ligga ner (fälla bak stolen) om möjligheten finns. Ibland har jag också fått hålla i en värmekudde eller stressboll. Sedan brukar jag försöka profylaxandas för att slappna av. Det är lätt hänt att man sitter och spänner sig om det känns obehagligt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

REDO FÖR -50C°

 

462A2279
sve
462A2299
sv
462A2314

Alltså med den här magiska jackan är jag sååå redo för minusgrader, snö, regn och hagel!! Det känns som att gå runt insvept i ett duntäcke ner till vaderna och det bästa av allt – VANTARNA! Nu har jag ingen ursäkt till att gå runt och frysa om händerna längre. Varma dunvantar som hänger fast i jackan är min räddning!!

Idag har jag tagit influensavaccinet.. Fy. Det var faktiskt inte kul alls.. Jag kanske inte har berättat så mycket här på bloggen om min sprutfobi..? Att vara gravid har inte direkt gjort det enklare att undvika alla sprutor och stick. Ska berätta mer i ett annat inlägg. Anyways, är SÅ stolt över mig själv just nu! Punkt.
KRAM!!

Jacka, Svea / Byxor, Boob / Tröja, H&M / Skor, Åhlens x Minimarket

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..