Tisdagstian på Instagram; en leopard från New York och en tax från Stureby.

Trots att jag har bloggat sedan 2005 så tar jag ganska sällan med mig kameran ut när jag gör saker på kvällen. Det beror på att jag blev lite bränd efter att min förra stals förra året, och jag försöker att vara försiktig. Men det finns så mycket jag vill visa er, och mycket av det hamnar istället på Instagram. Så, jag tänkte att jag ska börja välja typ tio bilder i veckan (av ca 30, gosh va jag inte skulle klara mig utan Instagram) som en re-cap av vad som hänt och som ni inte redan fått se. Så, såhär såg min förra vecka ut:


I måndags plockade jag för första gången någonsin fram min älskade mammas vackra vackra fuskleopardkappa från New York. Jag har suktat efter den i flera år, men den har bott hos henne i Jönköping och varit opraktisk att packa när jag varit där. Sist hon kom upp hade hon den med sig, och sedan förra veckan så bor jag i den. Ni ska få se bättre bilder snart, lovar.


Till exempel så har leopardkappan fått följa med på bio på tisdagen, för att se En oväntad vänskap, som var rätt fruktansvärd faktiskt. Men jag älskar ju att gå på bio, så det gjorde inte så mycket.


På väg hem från bion promenerade vi genom Kungsträdgården, och skridskobanan stod övergiven och såg alldeles magisk ut.


Sedan passade jag Pärtan en hel del, trots att det inte var min vecka. Jag klagar verkligen inte! Det bästa som finns är när jag suttit och jobbat en stund, och när jag går ut till köket passerar jag sovrummet och hittar den lilla pälskorven inkrupen under täcket såhär. Dör på sånt.


En finfin grej med min nya lägenhet är för övrigt att den har badkar, och fönster i badrummet. Älskar att ta morgonbad i morgonsolen ju.


På lördagen hade jag Artie igen! Vi gick långpromenad i flera timmar, och sedan gick vi hem och pussades på soffan. Bästa dagen på veckan!


Som också spenderades med att ha fåniga diskussioner på mobilen med Leo.


Och att dricka hemgjord Irish coffee med vaniljglass och kanel! Så gott att man vill ta två. Efteråt blev det Under bron till klockan fem på morgonen, och en av de bästa kvällarna i år. Åh, jag ville ALDRIG gå hem. (Och puss till fina bloggläsaren som kom fram och var snäll!)


Okej, okej, tax-over load, men igår när jag hämtat Artie från dagis gick han och hämtade sin tamp och la sig att sova med den som huvudkudde resten av eftermiddan. Det var bara så sinnessjukt fint på något sätt.


Och så igår kväll lanserades min nya portfolio online, för webb och smartphone! www.arsenikfotografi.se alltså! Tycker den blev så himla fin, tack vare Scott som hjälpt mig (tack!). En alldeles utmärkt vecka, med andra ord.

xox

Emily

  1. SJUKT gott, och därmed lite farligt. :D

 1. Isa skriver:

  Intressant att du inte tyckte om En oväntad vänskap, varför inte? Bara lite nyfiken, det är en av mina favoritfilmer :)

  1. Alltså, jag tyckte den var fin och så, men jag tycker att det är trist att titta på film där jag kan säga efter ca 5 minuter exakt vad som kommer hända och ingenting känns överraskande eller oväntat. Jag förstår att tjusningen för många (detta behöver såklart inte vara vad du känner inför filmen!) är just att kunna njuta av en berättelse utan att behövda bli överraskad, men jag vill ha det oväntade. Jag tyckte den var förutsägbar, men alla får ju tycka olika, vilket är rätt fantastiskt. :)

 2. åh, jag tänkte faktiskt precis om du har något tips på en bra systemkamera? Vi skall ut och resa snart (NEW YORK!!!!) och vill så gärna ha en ny kamera som tar någorlunda bra bilder i mörker, den jag har nu är..kass! Tar tacksamt emot tips, det är en djungel där ute! :)

  http://www.harts.blogg.se

  1. Ja! Jag brukar tips om Canone EOS 500D eller 600D som fritids- och resekamera. Jag gillar den för att den är väldigt lätt i förhållande till andra systemkameror, men har alla funktion som en digital systemkamera i övrigt + att den kan filma i HD-kvalitet. Sen älskar jag att shoppa billig teknik när jag är i USA, t ex kan man hitta finfina roliga objektiv till EOS-serien till bra pris i amerikat, och det kan ju vara kul att göra och kunna använda när man är där. Då kan du också satsa på ett bra men billigt objektiv med lågt bländartal till kameran (detta är det huvudsakliga för bra bilder i mörker) att kombinera med kamerans höga ISO-inställningsmöjligheter. Oh, och om du vill läsa mer om att fotografera i mörkret kan du kika här: http://blogg.damernasvarld.se/emily/2012/07/06/den-lilla-kameraguiden-en-enkel-guide-till-iso-blandartal-slutartid-och-vitbalans/

   P.S. LYLL att ni ska till NY! DÖR av lyll! Puss! D.S.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..