Högt ovanför marken kan våra hjärtan få flyga för en stund.

kollage

Bildkällor hittar ni på min Pinterestboard If I lived here I’d be home by now

Finns det något finare hus är trädkojan? Jag tror knappt det (det skulle vara husbåten då). När jag var liten hade jag och min bror en alldeles makalös koja i det stora bigarråträdet i vår trädgård, den hade hela två våningar! Första våningen var ”terrassen”, där vi odlade morötter och rödbetor i små byttor (de förblev små skott, tyvärr, men vi drömde om att kunna leva uppe i kojan för alltid) och vi ristade in våra namn i plankgolvet med gamla spikar. Och på övervåningen hade vi varsitt rum med kuddar, madrasser och tavlor på väggarna. Under en hel sommar var det kvarterets tjusigaste koja, innan vi tröttnade och hösten kom, och de där madrasserna började mögla av fukt och våra egenritade ”tavlor” blev buckliga och blekta av regn och sol. Då tog kvarterets katter över, och varenda gång man sprang under kojan på väg över till grannen kunde man se små spetsiga öron och gula ögon kika fram där uppifrån. Ibland, när jag blev äldre, hade jag och mina kompisar hemliga möten i kojan. Vi klättrade mellan den och garagetaket, satt där uppe och smidde detektivplaner och spottade bigarråkärnor från taknocken ner på gräsmattan. Sedan glömdes kojan bort, än en gång. För något år sedan rev pappa till slut den där kojan, som under nästan tjugo år tyngt ner bigarråträdet och gjort det oformligt och nästan döende till slut. Det är så konstigt att den är borta nu, trots att jag inte varit uppe i den på flera år, och den förmodligen skulle vara en ren dödsfälla att klättra upp i numer. Kanske dags att bygga en ny?

xox

Emily

  1. kommer du möjligtvis ordna en julkalender iår? :)
    hejregina.blogspot.com

    1. Ja, det kommer jag! I år kommer den att vara bildbaserad, och jag har planerat den i typ en månad, hihi. Ser fram emot att få köra igång och hoppas att lika många hakar på i år som förra året, det var verkligen helt jäkla magiskt fint!!!

  2. Vilka fantastiskt fina träkojor :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..