Jag står utanför din dörr, bara för att säga att jag aldrig, aldrig känt mig så ensam.

Det var himla himla längesen vi kikade lite på min Instagram-feed. Dessutom insåg jag, när jag kollade i arkiven, att exakt för ett år sedan den 12 oktober så gjorde jag en re-cap av augusti som den sett ut genom Instagram. Så, vad sägs om att vi gör det en gång till, fast augusti 2012 istället? Nu kör vi:


I augusti var himlen så otroligt vacker över Stockholm, och jag bodde i en resväska mest hela tiden.


Jag såg ut lite grann såhär.


Och hängde som vanligt rätt mycket med den här killen. På bilden ser man ett typexempel på vad som händer när man är ute på promenad med Artie och det börjar regna, nämligen att han söker upp den torraste platsen han kan hitta, sätter sig på rumpan där och vägrar flytta på sig tills man ger upp och vänder hem igen.


Under första halvan av augusti bodde jag i min brors lägenhet på Kungsholmen, medan han var bortrest. Jag lärde mig att bli lite kär i Kungsholmen igen, när vädret var vackert som här, men den sjuka mängden råttor och råttgift gjorde ändå att jag aldrig vill flytta tillbaka.


Jag kom in i en fransk bebop-period och ville alltid ha blårandig herrskjorta, ankellånga slacks och gå runt barfota inomhus.


Och dricka rödvin, såklart. Det hör ju till. Jag lagar i och för sig alltid mat bäst till bebop, och med ett glas rödvin. Det gör alltid allting lite mer filmiskt och lyxigt, visst? Och så dansar jag samtidigt, med sjuklig ingivelse, haha.


Det kändes som om sommaren skulle ta slut vilken sekund som helst, så jag såg till att proppa i mig så många bigarråer och så mycket vattenmelon jag bara hann med.


På förmiddagarna satt jag med med retusch, och då hade jag braiga filmer på i bakgrunden.


Mitt hjärta kändes ungefär exakt såhär.


vilket jag botade med väldigt mycket sånt här.


Och så blev det en del plåtningar.


Annonsen på lägenheten i Stureby dök upp i min mobil, och jag tänkte inte ens gå först, men så fick jag ett infall och gjorde det i alla fall. Och när vi kom in i lägenheten och Artie hoppade upp i sängen i sovrummet och la sig till rätta, då visste jag att jag skulle bo här.


<3


På gatan i min brors kvarter såg jag en svensk dubbelgångare till Michael Kors.


Och sedan kom regnet och svalde hela Kungsholmen, och det gick knappt att gå ut och hagel pangade rutor över hela stan.


Mamma köpte en taxnyckelring till mig, och Artie blev nog lite svartis.


Sedan blev det dags för Blocket Live på Sergels torg, och jag rensade bort ungefär 60 procent av min garderob.


Och i samma veva blev det dags att börja packa, lite sakta sådär. Och det var skitjobbigt.


Jag lättade upp flytten lite med att gå i loppisaffärer och kolla på konstiga tavlor att köpa till den nya lägenheten.


Sen jävlar rök över femton centimeter hår!


Det blev lite grann såhär.


Sedan var vi ett gäng glada mänskor som bestämde oss för att dra på spontan roadtrip genom Sverige! Hamnade bakom den här bilen och hade väldigt roligt åt det flera kilometer.


Hotellfrukost. <3


I slutet av augusti blev det dags för Guldknappen, och jag gjorde mig i ordning, lockade håret och åt varmkorv samtidigt för att spara tid.


Årets bästa outfit, hands down.


Och årets raraste röda mattan-sällskap på det!


Sista dagen i augusti var det tropisk afton, med drinks och bra tikimusik.


Och inför september kände man sig ungefär precis såhär. Augusti var en jobbig månad på många sätt, men också den månad då allting till slut krackelerade och liksom blev någonting som man kunde börja bygga upp igen. Förstår ni hur jag menar? Fram tills september kändes det lite som att gå runt och hålla andan, och ju kallare det blev om nätterna, desto enklare blev det att ta djupa andetag igen. Nu har det gått sex månader, och jag kan andas hastigt igen.

xox

Emily

  1. Linda skriver:

    Artie är så himla söt att jag går sönder lite.

  2. Åh, rubriken rubriken rubriken… Men hoppfullt att läsa om att du nu känner att det blir uppbyggt allt eftersom. Men ensamhet alltså, goddamnit, den drabbar en så jävla hårt ibland bara. Hjärtekross-skiten.

    1. Ja, precis. Just nu är jag inte ensam i alla fall. Det är himla bra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..