Fem fina favoritprodukter.

IMG_5626

Jag är en sån person som är himla kass på att ”ta hand om mig själv”. Typ gå till doktorn, tandläkaren, få massage och sådär. Jag tycker liksom inte att jag har tid. Senaste året har jag blivit bättre på det dock, mest för att folk i min omgivning tjatat. Men ändå. Hur som helst, jag har aldrig varit särskilt bra på att ta hand om min hy eller så heller, men även det har förändrats på senare tid. Här kommer en liten lista över mina favoritprodukter, som inte är smink (ÄLSKAR smink, det får bli ett eget inlägg kanske?), som är sådär ”ta hand om dig själv”-iga.

Bästa parfymen: Paul Smith Rose. Min farfar, som dog innan jag föddes, hade som hobby att odla luktrosor. Hela hans och farmors trädgård var full av de där rosorna. När farfar dog delades rosorna upp inom familjen, och en stor del av dem planterades nedanför mitt fönster i mitt barndomshem. Vi kallade dem alltid för Farfars rosor, och doften är trygg och nostalgisk för mig. Den här parfymen doftar PRECIS så, och jag bär den varje dag lite som en hyllning till min farmor och farfar. Snart är det dock vinter, och då brukar jag byta till herrparfymen Antidote av Viktor och Rolf.

Bästa ögonkrämen: No7 Beautiful Skin Vitality Eye Roll-On. Puh, världens längsta namn, jag vet! Hur som helst, jag har alltid skeptat på ögonkrämer för jag tänker liksom att det kan väl inte spela så himla stor roll? Men (!) när jag testade den här (fick den skickad till mig) blev jag så himla paff. Den gör liksom vad den lovar! Jag använder den här vid två tillfällen: när jag är bakis, eller när jag gråtit. Den liksom stramar upp och tar bort det där svullna runt ögonen direkt. Yay, älskart!

Bästa hårsprayen: Elnett Satin. Alltså, jag tuperar ju mitt hår en hel del, och lockar det nästan varje dag, och det bästa med Elnetts hårspray är att den håller superlänge men samtidigt går att kamma ur utan att håret blir sådär sprayigt efteråt. Eller nä, det bästa är att den doftar old school frisörsalong från 50-talet.

Bästa dag- och nattkräm: No7 Night Cream för normal till torr hud, och dito dagkräm såklart. Även det här med krämer brukar jag vara skeptisk till. Jag har testat många, och jag blir liksom alltid jättefet och blank i hyn, eller supertorr och fnasig istället. Så jag har struntat i krämer, och bara tagit av mig sminket om kvällarna. Men när jag fick de här i samma paket som ögonkrämen ovan så mindes jag att när No7 först kom till Sverige för flera år sedan så gillade jag den, så jag ville testa de här krämerna i alla fall. Och jäklar vilken skillnad det är. Krämerna är lätta och känns inte alls feta, bara återfuktande, och min hy ser så fin ut! Jag älskar att gå förbi en spegel, råka se min egen reflektion, och slås av hur sådär daggigt fräsch den ser ut. Jag vet ju inte hur de fungerar på andra hydtyper, jag kan bara utgå ifrån min egen, men för mig har de i alla fall varit de enda som funkat under en längre tid (har använt dem sedan i maj). Himla bra, alltså!

Bästa produkten of all times: CLARINS Beauty Flash Balm. Alltså, min favoritprodukt ever. Det enda som gör att jag använder den lite mer sällan än, säg No7, är att den är ganska superdyr. Turligt nog är den ganska dryg, i alla fall. Hur som helst, det här en en kräm som funkar som en primer och återfuktande, utjämnande fuktkräm samtidigt. Man smackar på den precis innan man sminkar sig, utan att smörja in den i hyn, sedan snabbt på med foundation eller vad man nu använder. Då binder den sminket bättre, och dessutom så gör den att ens hy ser typ… retuscherad ut. Dessutom doftar den sådär pudrigt och franskt och elegant (ni fattar!). Och det kan ju aldrig vara dåligt.

xox

Emily

  1. Julia skriver:

    Jag har samma favoritparfym som du. Har haft den i några år nu och kan inte byta till någon annan för alla säger att ”det är min doft” och jag kan bara hålla med. Dessutom är det kul att det inte är så många andra som har samma plus att förpackningen är megafin! http://prick.blogg.se

    1. Exakt! Det fina i kråksången med all parfym tycker jag är att Rose förmodligen doftar helt olika på dig och mig, dessutom. Så det är ju ”din doft” och ”min doft” samtidigt, och det är ju så himla fint ju!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..