NY BLOGG: EMILYDAHL.SE

Nu kör vi, hörrni! Ändra era RSS-läsare, Bloglovins och länklistor, för från och med nu hittar ni mig på www.emilydahl.se!!! (Jag kommer att be att få alla följare på Bloglovin överflyttade ikväll, för er som inte hinner själv just nu.)

Jag och Scott har filat på bloggen tillsammans i nästan en månad, så nu är jag jäkla pepp. Julkalendern kommer, som nämnt, att gå av stapeln där imorgon, och massor med annat bra. Jag hoppas ni också tycker om den, och att ni hänger med även dit!

PUSS!

Emily

P.S. Tack Damernas Värld, för de senaste två åren. Ni är så himla bäst! Puss! D.S.

LOADING..

Årets julkalender; den stora bildutmaningen!

Eka.

Många har undrat om det blir någon julkalender i år, och ja det blir det SÅKLART! Förra årets Berätta om-julkalender var en succé jag aldrig ens kunnat ana, den tyckte finnas överallt, under december månad. Så kul!!! Mindre kul att väldigt få länkade tillbaks hit, och det hoppas jag att folk kan försöka göra i år, för även om det är superkul att göra detta så är det samtidigt otroligt slitigt, och det hade varit fint att få lite cred för jobbet man lägger ned. Så snälla, i år, kom ihåg att länka källan, okej? (Förlåt om jag låter grinig, men det var rätt surt att sitta och se andra får beröm för min idé och mitt utförande, så ja, jag var lite grinig förra året.) Nu lämnar vi det!

Okej, såhär ligger det till: julkalendern kommer att hända i år. Men inte här. Idag är nämligen min sista dag här på Damernas Värld. Jag går vidare till min egen plats på nätet igen, och även om det känns supertrist så är det ett val jag kände var rätt just nu. Jag har haft en otroligt fin tid här på damernasvarld.se, men nu vill jag vara min egen igen. Så, om en stund ska ni få veta mer.

Tills dess ska jag berätta lite mer om julkalendern. I år är den bildbaserad, och tanken är alltså att man publicerar en ny bild bakom varje lucka. Om man vill så skriver man en liten förklaring till alltihop, eller så struntar man i det och låter bilden tala för sig själv, det är vilket som. Varje dag kommer jag att skriva ut dagens bild-utmaning, samt de kommande tre dagarnas utmaningar, så man hinner förbereda sig. Antingen så hakar man på helt och skriver ett inlägg om dagen, eller ett inlägg någon dag när man känner för det. Så kan man länka till sitt inlägg här i kommentarsfältet, precis som förra året, så att jag och alla andra kan läsa era egna berättelser. På julafton sammanställer jag alla som varit med också, såklart, precis som förra året. Hoppas ni vill vara med och räkna ned till julafton med mig, nurå!

Här kommer en lista, för er av er som vill ha den redan nu:

1. En bild på dig som du själv tycker om.
2. En bild på dig hemma.
3. En bild på din bästa vän.
4. En bild på någon du beundrar.
5. En bild på dig som togs i somras.
6. En bild på någon du älskar.
7. En bild på dig när du ser ut så som du alltid skulle vilja se ut.
8. En bild från en av de bästa kvällarna i ditt liv.
9. En bild på ditt rum eller din lägenhet.
10. En bild på ditt favoritdjur.
11. En bild på något som representerar dina framtidsdrömmar.
12. En bild på någon som du saknar.
13. En bild på någon av dina favoritsaker.
14. En bild på dig som du inte visste om att den togs.
15. En bild på ett utav dina favoritcitat.
16. En bild på dig som barn.
17. En bild på dig som tonåring.
18. En bild på din familj.
19. En bild på dig från idag.
20. En bild på din önskelista i år.
21. En bild på dig när du är ledsen.
22. En bild på dig när du är glad.
23. En bild som bäst beskriver ditt humör idag.
24. En bild från en tidigare julafton.

Imorgon kör vi! Vart får ni veta supermegasnart!

xox

Emily

 1. Kul och bra idé! Och såklart du ska ha cred! Ser fram emot julkalender samt din framtida ”portal”!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

D-festen del två; dynamit, dockteater och den dansande dandyn.

Här kommer andra och sista delen om Emmas D-fest! Ber än en gång om ursäkt för bruset i bilderna, skäms ihjäl men tänkte att ni kanske ville se ändå. Hur som helst, såhär fortsatte hela debaclet:

IMG_8162
Lollo dök upp, och hon var ett dass! Genialt såklart!

IMG_8170
Inne på dass hade hon sällskap av både kungen och drottningen.

IMG_8176

IMG_8188

IMG_8198

IMG_8230

IMG_8249
Efter en stund blev det prisutdelning, och alla samlades i vardagsrummet.

IMG_8258
Diakonen stämde upp i en psalm, det var vackert.

IMG_8282
Och vackra Lollo kom ut från dass en stund för att ta emot pris.

IMG_8305
Självklart blev det ju klotter där inne så fort hon lämnat det olåst…

IMG_8321

IMG_8357
Dynamitdonnan!

IMG_8375
Och ena halvan av ett dockhus.

IMG_8382
En av kvällens detektiver. Tjusigt med pipan, visst?

IMG_8402
Ju senare det blev, desto mer hände. Som en spontan limbotävling mellan dockan, dandyn och dominobrickorna, till exempel.

IMG_8433
Och dockteater i sovrummet!

IMG_8444
Och så blev det dans dans dans för oss andra också såklart.

IMG_8455
När klockan slog tre var discokulan alldeles slut och åkte hem. Det var, som ni vet vid det här laget, en alldeles druttande duttande darling dunderbar D-fest!

xox

Emily

LOADING..

Sockervitt och alldeles skarpt; en repris.

Idag kom den äntligen till Stockholm, efter en vecka av helvetesväder; snön. Så jag tänkte ge er en liten favorit i repris apropå det, nämligen förra vinterns guide till hur man fotograferar snö så det blir bra. Varsågoda!

expokarta
Många har bett om att jag ska förklara lite mer ingående hur jag gör när jag fotograferar snö. Såklart jag gör det, om ni vill! Här kommer en liten snöfotoguide:

Format. Mitt första tips kan kännas självklart för många, men jag säger det i alla fall; fotografera i RAW-format. Särskilt när det gäller snöbilder och andra bilder som man vill ska kännas ljusa och liksom krispiga är det bäst att kunna redigera i RAW. Jag använder Photoshop när jag redigerar, men det är ju precis vad man själv tycker bäst om.

ISO. Nu till själva fotograferandet då. Det är egentligen ganska enkelt. Börja med att ställa in ISO-tal, och ha i åtanke att solljus gör att snön reflekterar mer ljus, så ISO-talet måste i så fall vara i lägre skalan. En halvsolig dag med mycket snö skulle jag sätta ISO någonstans mellan 200 och 400, men man får såklart testa sig fram eftersom alla tillfällen är olika.

Bländare. Jag jobbar mycket med kort skärpedjup, så jag brukar ställa in blädaren på 4-5/f, då kan man ta fina detaljbilder och få bokeh-effekter i bakgrunden om man vill, men samtidigt få en acceptabel skärpa i en bild med fler detaljer på lite håll (ju högre bländartal, desto skarpare detaljer och längre skärpedjup).

Slutartid. Ställ in slutartiden så att bilden blir ”rätt” exponerad, och överexponera den sedan några steg. Testfotografera dig fram, om du är osäker. Om man inte överexponerar bilden lite grann så kommer kameran automatiskt att återge den vita snön som grå eller blå, så det enklaste är att börja i den änden och sedan stegvis överexponera tills man känner sig någorlunda nöjd.

Vitbalans. Vitbalansen kan ställas in manuellt, men oftast finns det förinställda vitbalansval i digitalkamerans meny. Vanligtvis är det bäst att välja den vitbalans som är inställd för molnigt väder, för då ”förstår” kameran att den fotograferar ett kallt, blått ljus och kommer försöka kompensera detta så att bilderna blir varmare och mindre blågrå. Tänk på att man kan göra snön ytterligare vit/mindre gråblå i redigeringen senare, så jobba mot en bra grundbild och bli inte besviken om snön inte ser perfekt ut direkt (i vissa ljus är perfekt snö nästan omöjligt utan att man får utfrätta högdagrar, och då är det bättre att bearbeta bilden i redigeringen istället). Titta på bilden så förstår ni nog vad jag menar. Den första är exponerad så som kameran vill det, den andra är överexponerad ett par steg och den tredje är den överexponerade bilden när den är färdigredigerad, med ett gult filter lagt ovanpå.

Alla gör vi på olika sätt, såhär gör jag. Hoppas ni fått ut något av mitt inlägg oavsett, och har ni några frågor så bara fråga på!

Puss!

LOADING..

Tisdagstian på en onsdag; paljetter, choklad och Stadsmissionen.


Ibland när jag sitter och jobbar får jag lite ångest av att sitta på samma ställe hela tiden, då måste jag flytta runt i lägenheten, sitta i soffan eller på golvet till exempel. Kroppen behöver få byta vinklar ibland, liksom. Den här dagen satt jag i sängen och jobbade, vilket är himla opraktiskt men mysigt, och då hade jag det här som utsikt.


Där satt jag bland annat och jobbade med de här bilderna.


På torsdagen var ju jag och bästa Kakan på spa, och efteråt gick vi hem och åt sen lunch hos mig, och gosade med lilla pälskorven.


Morgonen därefter gick jag och Arthur långpromenad i det lilla skogspartiet där vi bor. Jag tror det var senaste gång jag såg solen, faktiskt. Usch.


Efteråt sov lilleman såhär tungt, vilket såklart var syftet för då fick jag jobba i fred.


Sedan ville jag tipsa alla om att SMS:a HEM till 72980, för att skänka 50 kronor till Stadsmissionen. Stadsmissionen är min välgörenhetsorganisation of choice (har en till, Röda korsets ”Aldrig ensam”-kampanj), och varje år skänker jag så mycket jag bara kan runt juletid för att så många som möjligt ska få komma in i värmen. Vill också passa på att påminna er om att om ni har någon gammal vinterjacka eller ett par vinterskor, skänk gärna dem också, för det är precis vad som behövs just nu! Tack! ♥


På väg till D-festen, i päls och paljetter, på lördagen.


Och in action vid Emmas sminkbord i den Sundhianska hemmet.


I måndags bestämde jag och killen min oss för att gå ut och äta middag, för att vända en riktigt hemsk dag. På väg till restaurangen gick jag förbi Sofo’r’Pets, vår stammisdjuraffär, och tittade på julklappar till Artie. Här en chakladtomte, till exempel. Dock tycker jag att hundar ska äta mat och godis avsett för hundar, och inte ens hundchoklad kvalar in där i min värld. Jag tror lilleman får någon ny leksak att massakrera istället.


Och när jag sitter här och skriver är jag på väg ut för att äta middag igen, och för att springa förbi Beyond Retros 7årskalas såklart. Då ser jag ut såhär. Hoppas en inte fryser ihjäl bara!

xox

Emily

 1. Okej, snyggaste snygga du. Jag antar att du förmodligen är alldeles för upptagen för att uppfylla en stackars bloggläsares önskan, men om du någonsin upplever dig ha lite ledighet till övers då du också känner dig rastlös, eller rentav har tråkigt (!), skulle du inte kunna fixa ett inlägg där du lär oss fixa till den där frillan? har försökt, men ser alltid ut som ett mähä. eller en skinhead-groupie som bara lämnat luggen och underhåret kvar (lyckas inte få till the bouff in bouffant hehe). Och tips på hårskick (nytvättat, pyttefett, el likn) som lyder denna frisyr.
  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Kärleken är ny igen och igen och igen.

De senaste dagarna har jag lagt sista handen vid säsongens sista bröllopsbilder, från Moas och Jonas vackra bröllop i september. Nu är det klart, och jag inleder nästa bröllopsäsong snart. Mailförfrågningarna inför våren och sommaren 2013 har redan börjat droppa in, så om du eller någon du känner vill att jag plåtar ditt bröllop, maila mig redan nu på emily@arsenikfotografi.se.

Nu har jag styrt om allt fokus till det stora projektet som ni snart ska få se mer av. STRESSEN! Men, det kommer bli hur bra som helst.

Puss!

Emily

LOADING..

Långa pauser av vardag, korta evigheter av tidsfördriv.

IMG_8472

IMG_8479

Såhär ser en ut idag! Gud, jag har suttit och redigerat bilder sedan klockan sju i morse fram till nu, och ögona går i KORS kan jag meddela. Nu är det tre timmar till med sånt där, och sedan ska jag minsann hoppa i ett varmt bad tillsammans med en mugg glögg och något gammalt Rocky-album. När jag sitter här och reddar lyssnar jag ju nästan alltid på podcasts, och idag har jag lyssnat om en massa avsnitt av Värvet, bland annat Martin Kellerman (va vresig han blivit, hihi!), och jag fick sånt Rocky-feeling. Rocky var, tillsammans med tidningarna Bibel och Darling, min första kontakt med den vuxenvärld som var Stockholm för mig. Blir alltid så himla nostalgisk av att läsa de första tre-fyra albumen, så jag kände att det var dags för lite nostalgimoment igen.

Men som sagt; nu, mer redigering!

Puss!

Emily

LOADING..

D-festen del dett: dalahäst, Dumle och Donkey Kong.

Här kommer första drösen med bilder från Emmas (och hennes Johns!) makalösa D-fest i lördags. Jag var så stressad när jag skulle gå hemifrån att jag glömde byta objektiv på kameran, så tyvärr fick jag med mig fel och kunde inte kommer ner i mer än 4 i bländare. Det var bara att cranka upp ISO istället, vilket såklart gjorde bilderna alldeles fasansfullt brusiga. Ha gärna överseende med det, för jag tycker: hellre brusiga bilder än inga bilder alls! Så, nog om det. Såhär såg det alltså ut:

IMG_8029
I köket bjöds D-snacks, som Dumle, Daim, dammsugare och dillchips. Jag gjorde avsteg från dieten och åt opp tre dammsugare på stående fot, för det är nämligen typ det godaste jag vet.

IMG_8031
DEmma Dvärgschnauzer tog emot, och var söt och lite läskig på samma gång.

IMG_8039
Hon bjöd på Strawberry Daiquiri, eller Daiquiri Strawberry som det fick heta kvällen till ära!

IMG_8050
DJohn var Donkey Kong, och hade definitivt en av kvällens mest imponerade kostymer. Komplett med inbyggd fläkt inuti huvudet, så att han inte skulle svettas ihjäl där inne. Tyvärr lät den ungefär som en flygplansmotor, så den fick vara avstängd ändå.

IMG_8060
Dalahästen med världen sötaste svans!

IMG_8066
Druvan och Dynamiten (låter det inte som grymma gangsternamn från 50-talet?).

IMG_8075
Vi stod i köket och åt D-snacks, drack D-drinkar och kikade in mot det bedårande barnrummet på andra sidan gården. Lyllig unge som bor där, alltså.

IMG_8079
DSofia var djupfryst, och bättrade på sina frusna ögonbryn och läppar med blå glittrig cremeögonskugga.

IMG_8090
De dödssöta dockorna.

IMG_8093
Jag var så himla impad av Druvdräkten, den var verkligen fin.

IMG_8101
Fröken Djupfryst var inte bara blå om läpparna, hon hade också kylklampar fastsatta i bältet (ja, de var frusna på riktigt och ja, hon är rätt förkyld nu) och en förpackning med frysmat som handväska.

IMG_8108
I karaktär!

IMG_8111

IMG_8112
Jag var såklart också i karaktär, och visade på hallgolvet exakt hur mycket discokula jag kunde vara. Senare utvecklade jag även min karaktärs djup, och ställde mig på dansgolvet och roterade långsamt runt runt runt.

IMG_8123
Dukningen och en utav diskarna i bakgrunden. Diskarna var så jäkla bäst! De gick runt hela kvällen och plockade disk, stod i köket och diskade och ville i princip inte prata med en om man inte hade någon smutsig disk att bidra med, haha. Åh, det var en så himla bästa kväll. Mer bilder kommer snart!

xox

Emily

LOADING..

Den här stan är kall, och det är jag med, men när jag springer under gatlyktorna är det för att du brinner i mig.

IMG_6141
Foto: Emily Dahl/Arsenik fotografi
Modell: Lisen

TACK för alla mail om att vara modell för mig, så himla bra! Fortsätt gärna maila in (emily@arsenikfotografi.se). Jag kommer att svara på varenda mail så snart jag inte ligger begraven under ett berg av TIFF-filer, jag lovar! ♥

xox

Emily

LOADING..

Då, när hela livet var ett disco.

IMG_7950

IMG_7992

IMG_8005

IMG_8001

IMG_7964

IMG_8017

IMG_8023

Såhär såg en alltså ut i lördags, när det var dags för den stora D-festen hos bästa Emma! Och som flera utav er gissade så gick jag som discokula! Alltså, det var en så otroligt fantastisk kväll så ni förstår inte, årets fest helt klart. Ni ska få se mer senare! Jag som brukar vara ”mest” utklädd låg verkligen i lä, vilket har gjort mig enormt sporrad inför nästa bokstav, hehe, även om det är ett helt år tills dess. För övrigt får nu ursäkta de otroligt trista bilderna i min skitfula hall, som ännu inte renoverats, men det är det enda stället med taklampa i min lägenhet. Måste fixa till det snart, det ska jag upp en hel världskarta i den där hallen. Nog om det, vi hörs om en stund.

Puss!

Emily

P.S. Funderar på att knåpa ihop en lista med mina bästa maskeradtips, allt från hur man hittar inspiration till vart man hittar de bästa grejerna utan att bli ruinerad. Känner mig ändå som ett proffs efter att ha klätt ut mig ca 1 gång i månaden de senaste sex åren. Skulle det vara kul, tro? D.S.

LOADING..

Häng med, jag vill hamna utanför ramarna.

20121124-134824.jpg

20121124-134831.jpg

Ikväll är det dags för Emma Sundhs årliga bokstavsmaskerad, och jag är SÅ pepp! Älskar att gå på maskerad där folk verkligen går all in med kostymerna. Årets bokstav är D, kan ni gissa vad jag ska vara?

Puss!

Emily

LOADING..

Nu låtsas vi att vi är någon annanstans ett tag.

IMG_7851

IMG_7871

IMG_7883

IMG_7887

IMG_7889

IMG_7905

IMG_7906

IMG_7915

IMG_7924

I måndags ringde Kakan mig och frågade om jag kunde vara ledig ett par timmar på torsdagen, så vi kunde gå på spa. Hon fick nämligen ett presentkort för ett tag sedan, och villa bjuda mig, eftersom hon är världen bästa bästis. Hur som helst, självklart kunde jag jobba igen senare på kvällen om det innebar att jag skulle få bada bubbelpool, så igår drack vi varsin kaffe på vårt stammisställe och sedan promenerade vi Ringvägen ned till Sparadiset.

Så himla speciellt ställe, alltså! Tänk er restaurangen Koh Pangan, om ni varit där, fast i sparversion. Som en lite tropisk, Thailand-aktig värld uppbyggd i en källare på Söder. Det var underligt att kliva in från kylan utanför och in i den här kitschiga fantasivärlden, men jag älskade varje sekund av verklighetsflykten. Vi fick varsin halvkroppsmassage (min var jättebra, fast den gjorde galet ont), och sedan fick vårt eget relaxrum med bubbelpool, färsk frukt och juice, i en hel timme. Alltså, det var så himla prisvärt och mysigt att vi bestämde att vi ska göra besöken till en stående tradition! Om jag förstått det rätt så får man dessutom ta med sig egen alkohol dit, och det är ju toppen om man vill ha födelsedagsfest/möhippa/verklighetsflykt/dejt eller något. Jag går inte så ofta på spa, men när jag gör det kan jag ibland känna att det känns för kliniskt och liksom stelt, för att allt är så fancy. Här kändes det himla avslappnat men samtidigt proffsigt. Om ni behöver låtsas att det ät sommar en liten stund rekommenderar jag det verkligen.

xox

Emily

LOADING..

När solen slår i talltopparna utanför mitt fönster.

IMG_7941

IMG_7947

Kvide-kvidevitt vilken fin jäkla dag alltså! Idag sitter de där små blå fåglarna på mina axlar och sjunger för mig. Jag vet att jag skriver det VARENDA fredag, men fredagar är ju bäst! Och såhär ser jag ut, guldhalsband dagen till ära alltså. Idag blir ett virrvarr av kontorshäng, finfika med Kristin Lundell, långpromenader med Artie och cavabubbel ikväll. Underbart på alla vis, alltså. På fredagar älskar jag allt, alltid.

Puss!

Emily

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Just precis nu…

Untitled

Längtar jag efter: att bli kysst på ögonlocken av världens finaste.

Är jag ledsen för: att livet som frilans ska vara så himla osäkert. Ena veckan badar man i jobb, andra dagar är telefonen tyst-så-tyst. Himla jobbigt alltså.

.

Är jag glad för: att jag haft världen mest fantastiska lediga dag idag tillsammans med Kakan! Vi gick på spa och fick massage och grejer, och så åt vi lunch tillsammans efteråt, och gick en promenad. Det spelar ingen roll hur mörkt, fuktigt och grått Stockholm är såhär års, så länge man har en fantastisk person i sitt liv som gör ens hjärta lättare. ♥

Äter jag helst: LUSSEKATT!!1!1 Gud va det är sämst att LCHF-lussekatter aldrig kommer kunna komma i närheten av äkta vara. Så sämst.

MMX.X.XV.

Untitled

Ser jag fram emot med skräckblandad förtjusning: till den första december. Då ni!

Är det finaste jag vet: när personen jag är kär i ger mig komplimanger för sånt som jag faktiskt vill få komplimanger för, utan att jag behöver säga något. Som att jag har fin klädstil och bra smak och att jag är söt när jag är nyvaken, och att jag är himla jäkla smart. Precis som man vill att det ska vara, är det.

l/ll

Untitled

Läser jag: bara jobbmail, känns det som. Alltså åh, jag har inte tid att läsa just nu, och det är så himla jobbigt tycker jag. Jag är liksom inte en sån person som kan ha en bok att läsa BARA när jag ska gå och lägga mig, för när jag väl fastnat i en bok vill jag hinna läsa i den så ofta som möjligt, gärna minst en halvtimme-timme mitt på dagen. Samtidigt har jag så himla svårt att varva ned och somna utan att få läsa en bok, det blir liksom så mycket mer oroligt och ängsligt att bara släcka lampan och somna. Just nu tittar jag på teveserier istället, för dem kan man ju i alla fall somna ifrån med gott samvete.

Är jag galet stressad: över att jag har tre parallella uppdrag som liksom alla ska ha lika mycket uppmärksamhet och tid, och att det inte finns tillräckligt med tid på dygnet för att de alla ska få sina förtjänade tolv-tretton timmar om dagen. Då blir jag ofokuserad och känner att precis allt annat jag gör som inte är jobb är slöseri med tid. Försöker att inte tänka så, men det är svårt när man drivet eget företag att vara ”ledig”.

Lyssnar jag helst på: musiken i det eminenta Niotillfem-rummet som Sandra Beijer skapat i appen Soundrop. Så himla skönt att ha en oändlig playlist med bra musik på i bakgrunden utan egen ansträngning eller en massa prat. Jag är lite trött på radio just nu faktiskt.

Untitled

Drömmer jag om: att åka långt bort, till en varm plats. Nästan vart som helst kan jag tänka mig, bara solen skiner, blommorna blommar, gräsmattorna är sådär overkligt klorofyllgröna och himlen gör ont i ögonen. Snälla, ta mig vart du vill så fort du kan och så vidare i all oändlighet, tack.

Blir jag nostalgisk av: en playlist med proggmusik som Kristofer skickade härom dagen. Minns ”kommunistfesterna” som mitt gäng hade i gymnasiet, då vi drack rödvin, pratade låtsasfranska (?), lyssnade på progg och Doktor Kosmos och diskuterade politik. Herregud, vilka prettobarn vi var alltså. Vill dock inflika att kvällarna ALLTID slutade med masshångel, typ.

xox

Emily

P.S. Klicka på bilderna för källa, as per usual! D.S.

LOADING..

Fyrfärg och förgätmigej.

10

19

18

17

16

11

14

13

15
Foto: Johanna Hedborg för Jumperfabriken

Som ni kanske minns så delade jag upp bilderna från Jumperfabrikens kampanj i två högar, och här är alltså de som är i färg. Älskar dem, färgerna är så klara och fina! Fattar fortfarande inte riktigt att det är jag, men ÅH så jag saknade mitt långa hår helt plötsligt (varför vill man alltid ha det man inte har?!?). Tack för alla fina ord om de svartvita bilderna förresten, ni är så snälla.

Puss!

Emily

LOADING..

Älskling. En telefonröst är inget konkret substitut för din själ. Det är många som ringer just nu, var god dröj.

IMG_7789

IMG_7827

Här kommer två outfits från de senaste dagarna, det är måndag och idag. Måndagens look kallar jag festa-till-det-på-kontoret, och dagens är väl en fin blandning av franskt och, typ, mormon?

xox

Emily

LOADING..

Den enda gången ni kommer höra mig spinna.

IMG_7797

Igår kom det äntligen, mitt paket från Meow Cosmetics! Känner ni till dem? Meow Cosmetics är ett sminkföretag som gör minderalfoundation i puderformat, och jag hittade dem först via eminenta Killer Colours i somras. Det fina med Meow Cosmetics är att de tillverkar sina foundations i flera olika nyanser (86 stycken!), kalla och varma undertoner och så olika täckningsgrader osv.

Jag har aldrig använt mineralfoundation innan, men varit sugen på att testa länge länge. Eftersom det är rätt dyrt och svårt att hitta rätt nyans så blev jag sjukt pepp när jag fick veta att Meow Cosmetics säljer samplepåsar av alla nyanser i olika täckningsgrader för ungefär en dollar styck. På så vis kan man köpa massor med olika kalla och varma toner, nästan helt genomskinliga, som täcker lite grann eller som täcker rejält, och sedan testa sig fram innan man köper en stor förpackning av något. Så, jag beställde en hel hop med olika varianter, och en borste, och nu har de äntligen kommit (tog ca 2 1/2 vecka). Dessutom skickade de med en guldig nyans och en rosaröd nyans att blanda med, eller använda som rouge eller highlighter. Älskar sånt.

Ska bli otroligt spännande att testa, då jag har svårt att hitta bra foundation. Mitt problem är delvis att min hudton nästan alltid är för ljus för ens den ljusaste nyans på produkt, och delvis att jag har väldigt vinterkänslig hy som lätt blir torr och fnasig. (Kommer att kombinera med min återfuktande dagkräm från Boots no 7 såklart.) Så, min tanke nu var att testa allihop och göra ett inlägg om resultatet. Alltså, en bild på varje nyans plus mina tankar om det hela. Skulle det vara kul, tro? Tyvärr kan jag ju bara testa de ljusaste nyanserna av uppenbara skäl, men jag tänkte ändå att det kunde vara kul att lära känna produkterna även för dem av er som inte är spöken. Vad säger ni?

Sedan vill jag såklart, som den nybörjare jag är, jättegärna höra era åsikter och erfarenheter av mineralfoundation i puderformat. Applikationstips, kanske? Hit me!

Puss!

 1. Ja, det skulle absolut vara kul! Känner mig jättepeppad. Har också ganska ljus hy och svårt att hitta bra nyanser.

 2. Jag är flitig användare av Id Mineralpuder. Börja alltid på kinden och arbeta inåt näsroten och ut mot örat och käklinjen, hakan och överläppen, svep därefter borsten över näsan utan att fylla på nytt. Gör den upprepningen på andra sidan + näsan och sist pannan med nypåfylld borste. Använd ett lock som du lägger pudret i och doppar borsten lätt + ytterligare ett rent lock där du snurrar runt borsten för att sprida pudret inuti borsten för enklare applicering.

 3. Jag använder Id Bare Minerals och innan dess använde jag flytande foundation så jag har inga andra mineralfoundations att jämföra med. Men det är verkligen superbra! Jag har varit nöjd sedan jag första gången borstade på det på ansiktet. Vilktigt är att använda en naturborste eftersom att den gör att pulvret sätter sig i borsten och sedan på ansiktet till skillnad mot för en syntetiskt som bara kommer att sopa runt pulvret i locket. Lotta skriver bra här ovanför hur du ska gå till väga. Vad jag också tycker är att det är superenkelt att applicera och väldigt svårt att misslyckas med. Börja bara med lite åt gången. Det är enkelt att lägga en vardagsmakeup som inte syns så mycket och en festmakup som ser mer sminkad ut (utan att för den skull se kladdig ut). Lycka till! Och jag ser fra emot dina olika testningar :)

 4. Om någon av dessa nyanser inte funkar så är ”porcelain” från Lily Lolo ett bra tips för spöken (råkar vara ett själv), därifrån kan man också beställa miniburkar för att testa.

 5. jag har testat en del olika mineralpuder, men ett märke som jag fastnat för är tikei! jag gillar att jag får ett naturligt resultat.
  deras idé liknar den du testar nu, med massa olika nyanser, allt beroende på om man varm, kall, neutral och vilken underton man har. tror dom har ungefär 40 nyanser. de är inte testade på djur, vilket känns viktigt för mig, de säljer inte borstar av djurhår heller.

  ska bli kul och se vad du tycker om meow’s mineralpuder är!

  1. Intressant! Jag är lite osäker på alla turer kring mineralfoundation och djurtester, vet inte om det är vanligt eller ovanligt, men allt som är snällt mot djuren är att föredra även för mig.

 6. Åh, det låter jätteintressant! Det vill jag gärna se.
  Är också nästintill likblek och på gränsen till att använda vita ögonskuggor som foundation.
  Så det här vill jag gärna se!

  1. Hihi, det gjorde jag typ när jag var tween! Intressant är också att en av nyanserna jag valde är helt vit, just för att jag ville se hur den funkar. Kommer säkert se knäppigt ut, men man vet ju aldrig!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Tisdagstian på Instagram; en leopard från New York och en tax från Stureby.

Trots att jag har bloggat sedan 2005 så tar jag ganska sällan med mig kameran ut när jag gör saker på kvällen. Det beror på att jag blev lite bränd efter att min förra stals förra året, och jag försöker att vara försiktig. Men det finns så mycket jag vill visa er, och mycket av det hamnar istället på Instagram. Så, jag tänkte att jag ska börja välja typ tio bilder i veckan (av ca 30, gosh va jag inte skulle klara mig utan Instagram) som en re-cap av vad som hänt och som ni inte redan fått se. Så, såhär såg min förra vecka ut:


I måndags plockade jag för första gången någonsin fram min älskade mammas vackra vackra fuskleopardkappa från New York. Jag har suktat efter den i flera år, men den har bott hos henne i Jönköping och varit opraktisk att packa när jag varit där. Sist hon kom upp hade hon den med sig, och sedan förra veckan så bor jag i den. Ni ska få se bättre bilder snart, lovar.


Till exempel så har leopardkappan fått följa med på bio på tisdagen, för att se En oväntad vänskap, som var rätt fruktansvärd faktiskt. Men jag älskar ju att gå på bio, så det gjorde inte så mycket.


På väg hem från bion promenerade vi genom Kungsträdgården, och skridskobanan stod övergiven och såg alldeles magisk ut.


Sedan passade jag Pärtan en hel del, trots att det inte var min vecka. Jag klagar verkligen inte! Det bästa som finns är när jag suttit och jobbat en stund, och när jag går ut till köket passerar jag sovrummet och hittar den lilla pälskorven inkrupen under täcket såhär. Dör på sånt.


En finfin grej med min nya lägenhet är för övrigt att den har badkar, och fönster i badrummet. Älskar att ta morgonbad i morgonsolen ju.


På lördagen hade jag Artie igen! Vi gick långpromenad i flera timmar, och sedan gick vi hem och pussades på soffan. Bästa dagen på veckan!


Som också spenderades med att ha fåniga diskussioner på mobilen med Leo.


Och att dricka hemgjord Irish coffee med vaniljglass och kanel! Så gott att man vill ta två. Efteråt blev det Under bron till klockan fem på morgonen, och en av de bästa kvällarna i år. Åh, jag ville ALDRIG gå hem. (Och puss till fina bloggläsaren som kom fram och var snäll!)


Okej, okej, tax-over load, men igår när jag hämtat Artie från dagis gick han och hämtade sin tamp och la sig att sova med den som huvudkudde resten av eftermiddan. Det var bara så sinnessjukt fint på något sätt.


Och så igår kväll lanserades min nya portfolio online, för webb och smartphone! www.arsenikfotografi.se alltså! Tycker den blev så himla fin, tack vare Scott som hjälpt mig (tack!). En alldeles utmärkt vecka, med andra ord.

xox

Emily

 1. åh, jag tänkte faktiskt precis om du har något tips på en bra systemkamera? Vi skall ut och resa snart (NEW YORK!!!!) och vill så gärna ha en ny kamera som tar någorlunda bra bilder i mörker, den jag har nu är..kass! Tar tacksamt emot tips, det är en djungel där ute! :)

  http://www.harts.blogg.se

  1. Ja! Jag brukar tips om Canone EOS 500D eller 600D som fritids- och resekamera. Jag gillar den för att den är väldigt lätt i förhållande till andra systemkameror, men har alla funktion som en digital systemkamera i övrigt + att den kan filma i HD-kvalitet. Sen älskar jag att shoppa billig teknik när jag är i USA, t ex kan man hitta finfina roliga objektiv till EOS-serien till bra pris i amerikat, och det kan ju vara kul att göra och kunna använda när man är där. Då kan du också satsa på ett bra men billigt objektiv med lågt bländartal till kameran (detta är det huvudsakliga för bra bilder i mörker) att kombinera med kamerans höga ISO-inställningsmöjligheter. Oh, och om du vill läsa mer om att fotografera i mörkret kan du kika här: http://blogg.damernasvarld.se/emily/2012/07/06/den-lilla-kameraguiden-en-enkel-guide-till-iso-blandartal-slutartid-och-vitbalans/

   P.S. LYLL att ni ska till NY! DÖR av lyll! Puss! D.S.

 2. Intressant att du inte tyckte om En oväntad vänskap, varför inte? Bara lite nyfiken, det är en av mina favoritfilmer :)

  1. Alltså, jag tyckte den var fin och så, men jag tycker att det är trist att titta på film där jag kan säga efter ca 5 minuter exakt vad som kommer hända och ingenting känns överraskande eller oväntat. Jag förstår att tjusningen för många (detta behöver såklart inte vara vad du känner inför filmen!) är just att kunna njuta av en berättelse utan att behövda bli överraskad, men jag vill ha det oväntade. Jag tyckte den var förutsägbar, men alla får ju tycka olika, vilket är rätt fantastiskt. :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

EFTERLYSNING!

IMG_9447

IMG_5866
Foto: Emily Dahl/Arsenik Fotografi

Vi startar tisdagen med en liten efterlysning! Just nu söker jag en kvinnlig modell till en modeplåtning i Stockholm. Du bör vara över 18 år, bo i stan och ska ha stått framför en kamera en hel del tidigare, och känt dig bekväm där. :) Jag har märkt att just bloggare ofta är superduktiga framför kameran eftersom de är så vana vid att fotograferas, så ”kameravana” behöver absolut inte betyda ”modellvana”, även om det såklart är ett stort plus. Bifoga minst en bild i mailet (så aktuell bild som möjligt), och har du mailat mig tidigare i samma ärende så maila gärna igen för jag hade en lite mail-olycka för ungefär en månad sedan då alla mina arkiverade mail raderades. Maila mig på: emily@arsenikfotografi.se, länka gärna din blogg om du har någon också.

Puss!

Emily

P.S. Åldergränsen beror på målgruppen, inte på att det är något naket, så ni vet. ;) D.S.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Som en filmstjärna ifrån 50-talet, men jag kan inte tro på att det är jag.

9

8

7

6

>5

12

3

4
Foto: Johanna Hedborg för Jumperfabriken

Kanske minns ni när jag var i Göteborg i våras och var modell för Jumperfabriken än en gång? Alltså, dessa fantastiska mänskor, de gör inte bara fina kläder utan de är också världens snällaste och mest inspirerande team. ♥ på dem allihop. Hur som helst, idag fick jag en mail med bilderna från plåtningen, som alltså visar vårkampanjen 2013 (kläderna finns att köpa från och med februari 2013!). HERREGUD, jag kan inte fatta att jag kan se ut sådär? Det låter kanske knäppt, men jag vänjer mig aldrig vid att se mig själv på bild helt stylad och fin. Känner mig otroligt stolt, även om duktiga duktiga fotograf-Johanna gjort det mesta jobbet såklart. Bildserien består av både färgbilder och svartvita bilder, så jag delade upp dem och snart ska ni få se de i färg också. Och är ni sugna på mer 50- och 60-talsmode så hittar ni Jumperfabrikens hemsida här.

xox

Emily

 1. Oh, my! Förstår att du är stolt över bilderna – det hade jag också varit om jag medverkat i sådana förtjusande bilder. Gudomligt snygg!

 2. Verkligt tjusiga bilder. Gillar särskilt den där du sitter i bilen och tittar rätt in i kameran. Andra fina är den första och så den där du kollar i lilla sidospegelen och så den sista med slängkyssen.
  Nej, nu måste jag nog kika in på Jumperfabrikens hemsida. Ha en fortsatt trevlig vecka!
  http://www.helenamilton.blogspot.se

 3. Hej Emily!
  Jag frågar just dig eftersom du verkar ta hand om arty så himla bra!:)
  Har alltid velat ha hund men inte kännt att tiden funnits till det. Men idag ska jag gå och kolla på två korthåriga taxvalpar! Hur gick det för dig i början med din hund när du ändå var så pass ung när du fick han? Är nyfiken bara hur hela början gick till med att balansera resten av livet med familjens nykomling:) Är jätteivrig över att möjligtvis skaffa mig en tax, men är så orolig över att inte räcka till för hunden.

  1. Hej gull!

   Nu vet jag ju ingenting om hur gammal du är, hur mycket du jobbar eller hur du bor, men jag kan säga detta: förbered dig på att sätta ditt liv på paus i minst tre-fyra månader! Är man fler som kan hjälpas åt är det såklart otroligt mycket lättare, vi var jag bara två stycken Kristofer och jag, och vi hade ”inget liv” under en ganska lång tid. Å andra sidan hade vi också lyxen att jobba hemifrån båda två, så vi hade möjligheten att vara hemma tillsammans med Artie hela första tiden. En sån flexibilitet är jätteviktigt, särskilt under anknytningsperioden i början, men även senare. Sedan handlar allt såklart om engagemang, jag menar det finns ju raser som är ”lättare” än andra, och människor som bryr sig olika mycket. För mig och Kristofer var det här vårt livs viktigaste beslut, och vi hängav oss åt att Artie skulle få den bästa möjliga uppfostran vi kunde ge. Det viktiga med att ta hand om en valp är ju inte bara att ge mat och kärlek och gå ut med den, utan också att vara konsekvent i uppfostran, orka leka ofta/säga nej lika ofta och ha tålamodet att bära ut parveln någon gång i timmen (vi gick aldrig ut på nätterna, men alla gör olika) hela dagarna. Att ta hand om en liten valp är ungefär lika krävande som att ta hand om en liten bebis, fast en bebis som är snabb, lurig och konstant påhittig på ett sätt som gör att den riskerar livet varje dag. Med andra ord, det är svårt och tidskrävande. Känner du att du har tid och bor med andra som kan hjälpa dig, kör på!!! Men tänk på att man brukar säga att en liten hund (t ex tax, storleken på hund påverkar hur snabbt den utvecklas) är valp/tonåring upp till 22 månader, innan den är helt ”vuxen” och har kommit ur alla trotsåldrar, spökåldrar och allt vad det heter. Just nu är Artie 16 månader gammal, och även om han är väldigt duktig och lugn för det mesta så kan han också vara världens trotsunge, så det gäller att vara bortom bestämd och envis. För taxar är de envisaste hundarna som finns, och en tonårstax ska vi inte bara tala om, hehe. Gud, det här blev verkligen en uppsats, men vad jag försöker säga är: taxar är bäst i världen och jag älskar min hund bortom alla vettiga gränser (min bebis!), men valpperioden är det mest krävande och svåraste jag gjort. Är du bara beredd på ditt livs prövning kommer det att gå hur bra som helst!

   Puss!

  2. Oj, tack för ditt engagerade svar!:) Efter att ha hälsat på valpen var det svårt att tacka nej till en sån sötis, gick hem och pratade med familj och vänner och fått besked om jättemycket stöd och hjälp. Till och med min pappa har valt att vilja jobba deltid för att hjälpa med valpen! Så jag har haft sån tur för min fina omgivning. Hugo som han ska heta ska hämtas hem imorgon. Så det blev en ny livskamrat ändå efter långt grubbel. Kan inte säga mer än att taxar verkligen är så bäst!
   Lycka till med din Artie!

   1. Åh, va underbart! Är så glad för din skull, du kommer inte ångra dig en sekund! Eller jo, det kommer du, men bara för ett ögonblick när det är som allra jobbigast, och efteråt kommer du se tillbaks på det ögonblicket och skratta åt dig själv. Lovar att det kommer bli fantastiskt. Hälsa Hugo från mig och Artie!

 4. Otroligt fina bilder Emily! Vill bara säga också att jag gillar din blogg jättemkt! Hoppas allt är bra med dig! // Vicki på Din sko i Täby :)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Fina saker på en ovanligt soligt måndag.

Här kommer ännu en lista på måndagsfina saker. Idag skiner solen i Stockholm och när telefonen nyss ringde och jag svarade så var det första jag fick höra ”Va glad du låter idag!”, vilket kanske säger en del om hur mycket bättre en måndag blir när det är soligt. Hur som helst, dagens tema blev lite julklappstips, vilket kanske känns tidigt men jag har hämtat allihop ifrån Etsy och då gäller det att vara ute i god tid ju. Varsågoda!

Diana Camera tote bag från Cutcopycreate. Jag älskar tygväskor och har jättemånga, men den här är ju alldeles särdeles tjusig tycker jag.

Ombrestrumpbyxor ifrån Virivee. Om man inte orkar göra egna strumpisar så är de här så himla fina tycker jag. Pastellvarienterna känns perfekt till i vår, om man nu får säga något så fånigt. ;)

Moonrise Kingdom Limited Edition poster ifrån MonsterGallery. Alla posters ifrån MonsterGallery med Wes Anderson-tema är så himla fina, men just Moonrise Kingdom är min favorit. Mest för att jag och min kille tycker att den handlar om oss, tror jag. Tihi.

Iphonecase retrokamera av BonnieGift. Så jäkla snyggt på alla sätt, och ser jag faktiskt ut som att det är gjort av en kamera. Perfekt julklapp till en själv ju. :)

xox

Emily

 1. Blev så glad av den här raden: ” Mest för att jag och min kille tycker att den handlar om oss, tror jag.”
  kan du inte berätta lite om din kille? Nyfiken!

  1. Jag ska, snart. Vi pratade om det igår faktiskt. Han är lite blyg bara, och jag vill inte att det ska bli fel. Men snart snart snart. Jag vill så himla gärna berätta, vet du!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..

Högt ovanför marken kan våra hjärtan få flyga för en stund.

kollage
Bildkällor hittar ni på min Pinterestboard If I lived here I’d be home by now

Finns det något finare hus är trädkojan? Jag tror knappt det (det skulle vara husbåten då). När jag var liten hade jag och min bror en alldeles makalös koja i det stora bigarråträdet i vår trädgård, den hade hela två våningar! Första våningen var ”terrassen”, där vi odlade morötter och rödbetor i små byttor (de förblev små skott, tyvärr, men vi drömde om att kunna leva uppe i kojan för alltid) och vi ristade in våra namn i plankgolvet med gamla spikar. Och på övervåningen hade vi varsitt rum med kuddar, madrasser och tavlor på väggarna. Under en hel sommar var det kvarterets tjusigaste koja, innan vi tröttnade och hösten kom, och de där madrasserna började mögla av fukt och våra egenritade ”tavlor” blev buckliga och blekta av regn och sol. Då tog kvarterets katter över, och varenda gång man sprang under kojan på väg över till grannen kunde man se små spetsiga öron och gula ögon kika fram där uppifrån. Ibland, när jag blev äldre, hade jag och mina kompisar hemliga möten i kojan. Vi klättrade mellan den och garagetaket, satt där uppe och smidde detektivplaner och spottade bigarråkärnor från taknocken ner på gräsmattan. Sedan glömdes kojan bort, än en gång. För något år sedan rev pappa till slut den där kojan, som under nästan tjugo år tyngt ner bigarråträdet och gjort det oformligt och nästan döende till slut. Det är så konstigt att den är borta nu, trots att jag inte varit uppe i den på flera år, och den förmodligen skulle vara en ren dödsfälla att klättra upp i numer. Kanske dags att bygga en ny?

xox

Emily

LOADING..

Rosenknopp, rödvinsläpp.

IMG_7724

IMG_7721

Såhär såg jag ut lite grann igår. Som vanligt, känns det som. Fast visst blir alla dagar lite bättre när man har läppstift? Det var flera av er som skrev om det i inlägget om hur vädret påverkar ens klädhumör, och jag håller verkligen med. Det är banalt egentligen, hur mycket det man bär kan påverka hur man känner sig, men samtidigt så himla fantastiskt. Det är nog därför jag älskar mode så mycket.

xox

Emily

LOADING..