Textur är nyckeln i höst

God morgon mina vänner!

Herregud vad mail jag fick igår efter mitt senaste inlägg. Jag visste att det är många ny-exade frisörer som hade det svårt men att det skulle vara såhär många trodde jag aldrig. Jag har läst varenda mail men jag kommer tyvärr inte hinna svara på dom. Men i och med att ni skickar in till mig så inspirerar ni mig att ta upp dessa problem och att vi tillsammans kan gå igenom det.

Någon av er kanske kan skapa en ”Ny-exad frisör-facebook-grupp” där alla ni kan prata, ge varandra tips och råd. Kanske det skulle vara något? 

Men jag tackar hjärtligt att ni gillade inlägget men jag tänkte starta denna morgon med att ta upp en ny frisyr-trend som jag har blivit helt kär i. Jag snöar oftast in på saker som jag inte har själv – den lockiga burret.

texture
2

Hösten handlar mycket om textur. Stora, lockiga och burriga hår. Om ni kollar på bilden till vänster, så mysigt och med ett rörligt hår. Vi ska gärna lägga alla värmetänger kvar i skåpet och låta håret få leva sitt egna liv (man kan fuska också).

fal

Denna look passar självklart bäst till dig som redan är född med detta magiska hår. Handdukstorka håret, massera in lite mousse och sedan använd en tratt att föna håret med. Tips är att föna håret med svag värme först och sedan föna endast med kall luft. Du kommer märka att håret inte blir lika frizzigt och lockarna håller ihop sig snyggare.

Om du inte har detta burr i dig själv så kan du locka håret med en smal locktång, använda mycket volymgivande produkter och låta håret bli så skitigt som möjligt.

fannylyckman

Bild lånad av Fanny

Ni kommer väl ihåg Lyckman? Jag gjorde en step-by-step på hennes styling för ett tag sedan. Ni kommer till den guiden HÄR.

2

_MG_5237

Eller när jag testade att våga hela håret med en tång. Ett väldigt snabbt och enkelt alternativ. Hur ni gör finner ni HÄR.

En underbar frisyr-trend som kommer i höst och vinter. Om jag har några läsare som har dessa magiska hår naturligt eller ni andra som vill styla er till den.

Skicka gärna in det till mig: 
Style.byelin@hotmail.com (Märk mailet med BURR2016)

SPÄNNANDE 

 1. Hej! Jag tappade mycket hår i sommar som vi tror handlar om att jag varit väldigt stressad, nu känns mitt hår inte roligt, färgen är inte fin längre efter hela sommaren utan att färga det. Vågar jag gå till frisören och färga utan att tappa allt? Eftersom jag tappa mycket i sommar? Det är bättre nu.

 2. Det vore roligt med tips på produkter för självlockiga hår, hur man bäst får fram dom snyggt 🙂 I övrigt, tack för DEN bästa av bloggar! 🙂

  1. Måste rekommendera I.C.O.N India curl cream till mina fellow curly girls! Håret blir mjuk och lockarna håller ihop (OCH den har bra ingredienser!), bara i med lite i handukstorkat hår och lufttorka (om man är mamma till en vild tvååring) eller föna som Elin säger om man har mer tid 🙂

 3. Mona skriver:

  Jag har något så härligt som lockar baktill och spikrakt framtill. Både googlat och frågat runt men jag är tydligen unik, så finns det någon annan som sett eller själv har det så får ni gärna säga till. Skulle vara kul att veta om någon annan också har det så =)

 4. Anna skriver:

  Jag har efter många år med plattång äntligen lärt mig att älska mina lockar och jag är så glad att de finns där! Jag har dock inte riktigt lärt mig hur jag ska ta hand om dem, utan kör med fuktgivande schampo, inpackning och balsam två gånger i veckan. Hur gör jag när jag fönar med tratt? Jag har en sådan där med piggar på, men har inte riktigt förstått hur jag ska göra med den, haha. Och hur är bästa sättet att sova på för att inte mosa lockarna under natten? Tack för en superinspirerande blogg! 🙂

 5. Moa skriver:

  Sova med inbakad fläta funkar också bra om man inte har turen att ha naturliga lockar. Love it!! 🙂

Comments are closed.

LOADING..