Skulle ni raka av er allt hår?

GOD MORGON!

Jag blir nästan lite nervös när jag skriver det här inlägget. Jag ramlade in på Elle.com i helgen och såg en artikel där tre kvinnor får raka av sig håret för första gången. Oftast när vi ser denna typ av förändring så handlar det om kändisar som måste göra det för t.ex en filmroll eller liknande.

Jag tycker dessa kvinnor förklarar så otroligt fint varför dom vill raka av sig håret. Att skönhet inte behöver inte betyda exakt en sak utan det får bara presentera sig själv. Att det spelar ingen roll vad andra tycker utan det handlar om att uppskatta sig själv oavsett hur man vill se ut.

Titta på videon, lyssna på det dom säger och oavsett hur vi vill se ut så är alla precis lika värdefulla 

 1. Jag går igenom en förändring i allt. Jag är på en resa med mig själv, att finna mig själv efter att jag gått ”in i väggen”…och jag känner att mitt hår är en av dom sakerna som jag vill raka. Börja om på nytt och jag känner att raka håret kommer bli en befrielse!
  Alla utom min bror säger att jag inte ska göra det men jag gör det inte för andra utan helt och hållet för mig själv och mitt mående.
  //Mikaela

 2. Lia skriver:

  För 2:a gången i mitt liv rakade jag av mig mitt blonda hårsvall👍🏼
  Enklare denna gång-jag är äldre & jag vet hur fint/annorlunda det blir.
  Det är såå skönt. Duger som jag är!! Tycker det är häftigt. Rekommenderas🤗😉🍀
  Det är ju bara hår!!!🤣

 3. Hanna skriver:

  Väldigt bra video och inlägg! Från att ha haft långt hår sedan jag var liten klippte jag i gymnasiet av allt till en kort pixie (tänk Ginnifer Goodwin eller Twiggy). Det var bland det bästa jag har gjort! Otroligt befriande. Men efter ett år började jag spara ut det igen och nu, fyra år senare, är det långt igen. Anledningen var tyvärr killars negativa kommentarer och hintar om mitt utseende. Det tog tyvärr hårt på mitt 18-åriga jags självförtroende, trots att jag samtidigt aldrig har fått så många komplimanger för mitt utseende som då — men intressant nog bara av andra tjejer/kvinnor. Blir ibland sugen på att kapa frisset igen, men är lite feg haha 🙂

  1. Tack så mycket för din kommentar 🙂
   Det är många som sagt samma sak, att det är mestadels killar som reagerar negativt på väldigt kort hår. Jag tänker alltid på när kändisar klipper sig extremt kort. Kolla bara på Halle Berry eller Charlize Theron (som rakade av sig allt hår). Helt enastående kvinnor och dom hyllades för att deras skönhet, kvinnlighet kom fram mer när dom klippte kort/rakade av håret. Jag hade tårar i ögonen under hela videon för jag tyckte verkligen att orden gick rakt in i hjärtat och dom var så självklara. Kram Elin

 4. Hej Elin!
  Just nu har jag en mörkblond hårfärg vilken jag inte trivs i allt för mycket. Har tidigare slingat håret ljusare ett par gånger med tycker det blir för lite skillnad. Tror du det skulle gå att få mitt mörkblonda/brunblonda hår till en ombre med platinablonda(verkligen iskalla platinablonda) längder utan att det blir gultonat/ojämt?

  Kram Alexandra!

  1. Hej Alexandra!
   Jättesvårt att bedöma en sådan pass personlig fråga. Men generellt så tar det många gånger för att få ett iskallt, platinablont hår. Det ska blekas, tonas in, inte skada för mycket, underhållas hemma med silverschampo och violetta inpackningar. Ju mer skadat håret blir av blekningen desto mer ”skit” drar håret till sig vilket resulterar till en gulaktig hinna.

   Men ingenting är omöjligt. Har du en bra hårkvalité, tålamod och en bra frisör så kommer det självklart gå 🙂 Hör med din frisör och lägg upp en plan.

   Stor Kram

 5. Hej Elin! Kan inte du skriva ett inlägg om hårfärger för att se så solbränd som möjligt ut? Hur ska man tänka i förhållande till sin hudton? Jag är en riktig blekfis med kalla toner och vill andra min hårfärg för att se så brun ut som möjligt, eftersom jag inte fått någon äkta sol i sommar…

  1. Hej 🙂
   Oj vad svårt. Det är helt upp till hur man ser ut – vilken hudton, ögon, hårfärg mm. Men du låter lite som mig i tonen. Jag är riktigt blek, gröna ögon och har egentligen inga ”drag” till någonting. Jag ser som blekast ut i jätteblont kallt hår. Därför väljer jag att ha en mörk botten (ombre) en beigeblond ton på längderna som jag ibland kallar ner med silverschampo. Men jag behöver kontraster och det i sin tur gör att min hy glänser till lite extra. Det är jättesvårt och det finns inget ”recept” på det men jag brukar säga att pigment tar fram pigment. Är du platinablond så kommer huden inte reflektera några skimrande,bruna pigment direkt 🙂

   Hoppas du fick ett rätt bra svar på din fråga i alla fall!
   Kram Elin

Comments are closed.

LOADING..