Så får du långt hår på 1 timme

Hej hårvänner! 

Ni som såg min senaste vlogg såg att jag förlängde håret på min fina vän Ariane. Jag ville visa er vilka förändringar man kan göra med så enkla medel. Förr handlade hårförlängningar så mycket om att det skadade håret och tanken slog alla att ”någon gång måste jag sluta med löshår”. Men varför? Det är så många som säger till mig:

– ”Du behöver inte löshår, ditt hår är så fint”

Precis, om mitt hår är så fint så är det perfekt för mig att använda löshår. Det hjälper mig att hålla en snygg styling längre, jag är helt nöjd med mitt hår och jag kan hjälpa mitt egna hår lite extra att skina. När jag använde keratinslingor, microringar eller clips så förstörde jag mitt hår så mycket. Men vi är inne i en annan tid, Hairtalk.

OBS: Sen måste jag flika in med att det är så många företag som ”kopierat” Hairtalk. Hairtalk har patent på sin tejp och det finns ingenting på marknaden som kan slå deras hår och tejp. Sen att andra företag marknadsför det som ”Samma sak som Hairtalk” är fult. Det som kan vara liknande är tekniken men även där skiljer det mycket. Jag ville verkligen säga detta till er så ni vet hur det ligger till.

IMG_0414

Såhär såg Ariane ut innan! 

IMG_0420
IMG_0422

Här har vi resultatet!

Jag har använt mig av 5 paket, 40cm i färgerna 613/18 och nr 18. Det tog mig ca 1 timme att sätta i allt hår och sedan klippte jag in det ordentligt. Kom ihåg det både ni frisörer och kunder att det är jätteviktigt att klippa in ett löshår i det egna håret – jag tycker nästan det gör 80% av hela resultatet. Jag brukar tänka precis som jag gör när jag klipper ett vanligt hår utan extensions.

Jag kan med handen på hjärtat säga att Hairtalk inte sliter på håret. Mitt egna hår har aldrig varit i bättre skick och jag trycker lite extra på det så ni inte använder dåliga löshårs-tekniker som skadar era hår för mycket. Jag vill att ni ska göra bra val och allt jag kan hjälpa er med vill jag dela med mig av. PUSS 

 1. Jennie skriver:

  Riktigt fint 🙂
  Jag har en hemsida om löshårfakta och med massor av tips och bilder samt spännande artiklar, kika gärna in!

  http://www.hairextensionsguiden.se

 2. Sara skriver:

  Finns det hårdörlängning för riktigt självlockigt hår? Mitt hår växer inte längre än till axlarna och jag är så grymt sugen på att fixa lite längre. Däremot vill jag inte behöva styla håret varje morgon då jag är ett stort fan av hur mitt hår blir när det fått självtorka.

  1. Hej Sara 🙂
   Jag är lite dålig på självlockigt löshår. Vet att det fanns förr men tror inte dom håren var så bra kvalité. Men googla och kika, dock så måste man styla in ett löshår oavsett hårets struktur för att det ska se snyggt ut.
   Kram Elin

 3. Madde skriver:

  Hej!
  Jag har en liten fundering på hur man gör en ”liten” knut på huvudet med bara hälften av håret. Så snyggt & inne just nu, men förstår inte hur folk får den så perfekt. Jag har rätt tunnt hår, testat flera gånger men blir inte bra! Du får gärna visa hur du får din så fin, antingen med bilder eller video 🙂

  1. Hej Madde 🙂
   Haha, jag håller med. Men viss har ett ”perfekt” knut hår, det ska gärna vara lite grövre och tjockare. Sen handlar det om vilken huvudform man har för att den ska ”sitta” snyggt. Men tipset är att ha ett skitigt hår (2-3 dagar efter tvätt) samt använda volymgivande puder i hårbotten. Tupera lite lätt eller locka håret innan för att få struktur. Sen tror jag det är slumpen för dagen som angör om den blir snygg 😉 haha. Lycka till! Kram Elin

 4. Maja skriver:

  Tycker bara att så mycket som 5 paket verkar himla onödigt! En normal förlängning är 4 paket. Jag som har helt normalt svenskt hår har 3 paket o förlänger då mitt hår ca 10-15 com. Den mängden hår räcker gott o väl. Så mycket som 5 paket blir väldigt mycket hår och mer svårskött. Sen så sliter det visst på håret, på en del, om än inte alla. Men visst är det mycket bättre än keratin och microringar. Men tror absolut att du som har bra med eget hår skulle gott kunna ha 3 paket!!Maja

  1. Hej Maja!
   Onödigt tyckte jag var fel ord. Sen beror det på hur kundens hår är, tjocklek och vad som passar samt önskemål. Alla vi ser olika ut och då måste man anpassa mängden därefter. Jag brukar inte tycka om att säga ”det är normalt” att göra si eller så för det resulterar oftast till att vi drar alla över en kam och resultatet passar inte kunden. Men tur att alla jobbar och tänker olika 🙂
   Kram Elin

Comments are closed.

LOADING..