”Ångrar att jag klippte mig kort”

Hej på er underbara människor! 

Alltså jag kom och tänka på en sak häromdagen. Eftersom det är så många som klipper av sig håret just nu så dyker alltid två saker upp:

 • ”Tänk om jag ångrar mig?”
 • ”Jag vågar inte för det kommer ta så lång tid att få långt hår igen.”

När en kund kommer till mig och säger att hon vill klippa av sig håret burkar jag först kolla om hon kommer passa i det. Sen brukar jag ställa några frågor där jag oftast känner av hur säker hon är på sitt beslut. Nu talar vi om ett hår som är vid brösten och kunden vill klippa en kort lob – så ni är med vad jag pratar om.

lob

Så här kan du tänka: 

 • Om du ändå har börjat fundera så har du nog gjort det ett tag. Att säga högt till sig själv eller till någon att du vill klippa av dig håret kommer inte över frukosten direkt.
 • Gör en klassisk lista på papper. Varför vill du klippa av dig håret och vad kommer din nya frisyr ge dig för fördelar? Samt vad är dina nackdelar med ditt långa hår.
 • Det bästa och det värsta du kan göra är att fråga vänner och familj. Men välj ut dom personerna som du verkligen vet säger sanningen.
 • Googla fram bilder på hur du vill ha frisyren och rådfråga med din frisör som känner dig och ditt hår så kommer ni komma fram till någonting som passar just dig.
 • Du kommer bli av med allt slitet hår och få en helt ny look.
 • Ditt hår kommer bli så friskt, tjockt och starkt.
 • Det är bara hår!!!!!!!!!! Visst det tar några år att få hår ner till brösten men kom igen?! Idag finns det miljoner olika hårförlängnings-metoder som kan ge dig långt hår på en kvart.

lobfrisyr

När vi vill ändra hårfärg till exempel så tar vi det väldigt lätt för vi tänker alltid att det går att färga om eller tillbaka till det vi hade. Tyvärr så är det inte så enkelt. Sen växer håret, på tre månader har du axellånet hår igen och på ett år har du mellanlångt igen. När man har kortare hår så märker man mycket tydligare att håret växer.

lobhair

Vi är så manipulerade av att det ska vara på ett visst sätt. Självklart ska vi utgå utifrån oss själva och vad vi känner oss snygga i men jag tycker det är så tråkigt att fokuset alltid blir ”När kommer jag få långt hår igen?”. Klipp av det och trivs du inte så är det inte hela världen. Hår växer, det går att få ett svall på en timme så whatever…

Mitt tips är också att byta hårfärg när du ändå är igång. Vi frisörer anpassar alltid hårfärg och frisyr för dom två tillsammans ska passa ihop. Om ditt långa hår är färgat i en Ombre så kommer den färgningen inte passa ditt kortare hår. Eftersom du kommer klippa bort allt slitet hår så har du chansen att få en hårfärg som inte ditt långa hår klarade av. Vill du bli en iskall, platina blondin – KÖR PÅ. Prata mycket med din frisör, ha roligt och som sagt – det är bara hår. Men du ska självklart inte göra någonting som du inte tror 100% på men ångrar du dig så är det inte hela världen.

IMG_9236

Tänk denna lilla skönhet. Hon hade hår till magen och kolla hur hon poppade fram i denna nya look!

3

Samma sak som denna snygging. Hon hade hår till rumpan innan! 

Under 2015 samt 2016 har jag klippt hur många lobar som helst. Fått slipa mina saxar flera gånger och köpt en ny, haha. Men det alla mina lob-kunder har gemensamt. INGEN, verkligen INGEN har ångrat sig. Det har varit lite panik några gånger men efter ett tag så vill dom klippa sig va 8:e vecka för att hålla frisyren on point.

Ha ett öppet sinne vänner, hår är roligt och hår en den finaste accessoaren du kan bära 

 1. Linal skriver:

  Hur vet man om man passar i kort? Finns det några riktlinjer att gå efter?

 2. Erika skriver:

  Hej Elin, tack för ett kanonbra inlägg gällande hur man kan tänka om man faktiskt vill klippa av sig håret. Mitt dilemma ligger i att jag har långt hår (till bröstet) otroligt tjockt, lockigt och med mycket volym. För många är det ett drömhår (flera av mina vänner är gröna av avund) men för mig är det ett helvete. Jag vill klippa av håret till en snygg lob men jag vet att jag kommer att ångra mig då det kommer att bli ännu lockigare och ännu mer volym i det. Jag vill samtidigt inte rakpermanenta det p.g.a. hur mycket det slits och jag är en student så jag håller hellre efter med kvalitativa produkter än regelbundna frisörbesök. Då jag är naturligt blond men alltid (ja, den gång per år jag vågar mig till en salong – alla frisörer hittills bara förstör mitt hår) nyanserar det till en kall nyans så är jag nu så pass less på mitt hår att jag grinar. Det är guldigt, frissigt och stort. Har du snälla något tips på hur jag kan klippa och färga för att komma förbi mina problem? Eller måste jag helt enkelt lära mig leva med mitt lockiga hår?
  Tacksam för svar, kram.

 3. Hej Elin! Jag har kämpat med mitt hår i flera år nu, grejen är att det blir fett redan dagen efter jag duschat, det ligger platt och tråkigt på huvudet. Har testat massa olika produkter, samt balsammetoden som var poppis förr! Nu tvättar jag det två dagar i veckan men det hjälper inte.. Har du tips på schampo & balsam som alltid är ett säkert kort? Eller någon bra inpackning?

  Har ingen direkt frisör heller så kan inte fråga hen. Är så grymt trött på mitt hår nu 🙁 Kram

 4. Bella skriver:

  Hej Elin!
  Om man har väldigt torrt hår. Vad skulle du då föredra. Något återfuktande schampo från alterna caviar eller ifrån lanza?

 5. Superbra inlägg! Älskar lobar, synd jag inte passar i det själv… 🙂

  Jag har ett tips på inlägg jag skulle vara glad om du skrev… dina bästa hårprodukter för ett färgat hår! Behöver köpa nytt schampo och balsam NU men vet inte vilket jag ska ha.. Behöver dina tips! Något som är väldigt återfuktande 🙂

  Tack!

Comments are closed.

LOADING..