Ofärgat hår – ska man bevara färgen ändå?

Hej!

Jag tänkte bara höra med dig om en sak. Om man har helt ofärgat hår, är det ändå bra att ha ett schampoo som bevarar färgen? Eller har det ingen betydelse. Jag har ett typiskt skandinaviskt hår och älskar min hårfärg men vet inte vad jag ska ha för produkter.. Hoppas du kan svara mig och jag måste bara säga att du är en av dom starkaste kvinnorna här ute i bloggvärlden och du hjälper mååånga unga tjejer rörande allt! You go girl!

Hej fina du!

Självklart, hit me. Först och främst så är jag så glad att du älskar din egna hårfärg. Jag har några kunder som endast klipper sig hos mig och dom är precis som dig – dom har helt underbara egna hårfärger. Vi är födda med egna pigment och självklart ska vi bibehålla den. Problemet är oftast att den färg som vi färgar hos frisör ger mycket glans till håret och det saknar den naturliga färgen. När vi färgar ett hår så reducerar vi frissighet vilket många uppskattar.

MEN: 

 • Jag brukar rekommendera att finna en färgbomb (färginpackning) som passar precis in på din egna färg. Står du och velar mellan olika färger så kan du blanda, ta några pumpar av varje ton och blanda i handen innan du applicerar i håret.
 • Eller så kan du använda hårvård för färgat hår. Dom brukar ge mycket mer glans till håret än andra typer av hårvård.
 • Sen ska jag tipsa dig om en behandling du kan göra hos frisören. Vi frisörer har något som kallas ”glanstoning”. Det är precis som en intensivtoning men helt utan pigment. Den är genomskinlig och går ur efter några månader. Det är perfekt om du vill ha känslan av nyfärgat, glansigt hår men bibehålla din egna färg.

Det är mer jobb att underhålla ett färgat hår än ett ofärgat hår och vill du bara ”piffa” till din egna hårfärg så är det jättelätt. Vårda håret mycket med olja och klipp dig regelbundet. Stort lycka till nu (:

 

1

Här har vi ett exempel. Min kund Selma kom och hade helt ofärgat hår och hon ville lägga till några ljusa slingor till sommaren. Allt ljusbrunt du ser är hennes egna, jag har endast målat på med den svagaste blekningen för att skapa mer kontraster och liv i hennes magiska hår.

Sen vill jag också tacka dig enormt mycket för dom fina orden. Det betyder mycket för mig att du tycker det. TUSEN TACK!

 1. Louise skriver:

  Hej!
  Jag har ofärgat hår, förstörde mitt hår med avfärgning för 2 år sedan..
  Det jag undrar är ifall jag kan använda en färgbomb nu för att få finare färg i håret?
  Jag vill slinga håret ljusare i nyår. Kommer färgbomben att ha försvunnit så att jag kan slinga håret i nyår?

  Du är så duktig och jag älskar dina hårtips.
  KRAM

 2. Skulle gärna vilja se ett inlägg med resultat bilder från glanstoning och lite mer info om det, för oss som vill bevara men framhäva vår naturliga hårfärg,
  Ha det fint!:)
  Carolina

 3. Agnes skriver:

  Tack! Jag har längtat efter ett sådant här inlägg!

 4. Sofie skriver:

  Hej! Jag har nyligen hittat på din blogg och tycker den är jättebra, många intressanta inlägg och du verkar verkligen superduktig på ditt jobb!
  Intressant inlägg då jag har ofärgat hår. Mitt hår är mörkblont med guldiga nyanser, går det att använda en färgbomb som är ljusare än ens eget hår eller bör man hålla sig till en som är så nära ens egen hårfärg som möjligt?
  //Sofie

 5. Siri skriver:

  Hej bästa Elin! Jag har ofärgat blond hår, men har ändå problem med gula toner. Jag har testat Maria Nilas silverinpackning men den fäste inte. Även fast jag hade i den i flera timmar/över natten. Borde jag testa silvershampo? Kommer det funka på mitt ofärgade/oblekta hår? Vill inte slita på mitt hår i onödan lixom. Har googlat runt överallt men allt är gjort för/funkar på blekta hår. Så har du något förslag på hur jag ska få bort mina gula toner? Vill helst inte bleka eller liknande. Tack för bästa bloggen finsate!!<333

Comments are closed.

LOADING..